Η έξοδος του Σαββάτου: Φεγγαράδα στην Αθήνα

Αυτό το Σάββατο «φοράμε» την πιο ρομαντική μας διάθεση και κάνουμε βόλτες με φόντο τις ομορφότερες γωνιές της Αθήνας και το αυγουστιάτικο φεγγάρι.
Η έξοδος του Σαββάτου: Φεγγαράδα στην Αθήνα
Η αυγουστιάτικη πανσέληνος φέτος πέφτει βολικότατα Σάββατο, και όχι μόνο μας επιτρέπει να είμαστε έξω όλη τη μέρα – χωρίς να ξοδέψουμε πολλά – αλλά και να… ξυπνήσουμε τα ρομαντικά παιδιά που κρύβουμε μέσα μας.

Κάπως έτσι, αποφασίσαμε αυτό το Σάββατο να το ρίξουμε στη ρομαντζάδα: Να περπατήσουμε στην Πλάκα, να τσουγκρίσουμε κοκτέιλ στην ταράτσα με θέα τα αστέρια, να χορέψουμε υπαίθρια ταγκό κάτω από την Ακρόπολη, να απολαύσουμε την Πανσέληνο πλάι στη θάλασσα και – γιατί όχι; - να τιμήσουμε το φως το φεγγαριού με μια βουτιά στα νερά που το καθρεφτίζουν. Βάλτε κι εσείς την πιο ρομαντική σας διάθεση και ακολουθήστε μας για…

…Πρωινό καφέ στην Πλάκα
Μπορεί το φεγγάρι να αργεί ακόμα, αλλά η ρομαντική διάθεση από το πρωί φαίνεται, γι’ αυτό και ανηφορίζουμε την Κυδαθηναίων και ξεκινάμε την μέρα μας με βόλτα στις πιο όμορφες, νοσταλγικές γειτονιές της Αθήνας, την Πλάκα και τα Αναφιώτικα. Αφού χαθούμε στα στενά και απολαύσουμε την πόλη από ψηλά, επιστρέφουμε στις «ρίζες» της Πλάκας και πιάνουμε τραπεζάκι στην αγαπημένη Κιμωλία (Υπερείδου 5, Πλάκα, τηλ.: 211 1848446) το γλυκύτατο art café που μας σερβίρει δροσιστικούς καφέδες, σπιτικές λεμονάδες και χειροποίητα γλυκίσματα στον ανανεωμένο εσωτερικό της χώρο ή έξω, με φόντο το στενό πλακιώτικο σοκάκι με τα πολύχρωμα σκαμπό. Αν πεινάσουμε, δεν πηγαίνουμε μακριά: Ο Γλυκύς (Αγγέλου Γέροντα 2 & Αγγελικής Χατζημιχάλη, τηλ. 210 3318205) με την όμορφη κρυμμένη αυλίτσα του αποτελεί ένα γλυκύτατο – όνομα και πράγμα- παραδοσιακό καφενεδάκι πίσω από τις φυλλωσιές που αφήνουν μακριά τη βουή της οδού Κυδαθηναίων, το οποίο ενδείκνυται για μεσημεριανό ουζάκι με ωραίους, απλούς, παραδοσιακούς μεζέδες, σπιτικές πίτες, ποικιλίες αλλαντικών και κεφτεδάκια – υπολογίστε περί τα 10-12€ κατ’ άτομο.
 


…Απογευματινό happy hour στην ταράτσα
Από τις 19.30 το απόγευμα, και περιμένοντας το φεγγάρι να «γεμίσει» στον ουρανό, ανεβαίνουμε στην ταράτσα του Bios (Πειραιώς 84), που για την ημέρα διοργανώνει ειδικό August Full Moon Party και προσφέρει τα κοκτέιλ του σε μειωμένες τιμές happy hour ως τις 21.30 – ό,τι πρέπει δηλαδή για λίγο άραγμα στις ωραιότατες σαιζλόνγκ του με ένα papoto bramble στο χέρι, ατενίζοντας τον ουρανό. 

…βραδινό ταγκό κάτω από την Ακρόπολη
Εκεί, κατά τις 21.00, όταν το φεγγάρι θα έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του στον ουρανό, παίρνουμε τον δρόμο για την Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Το Μουσείο της Ακρόπολης, στην μεγάλη του αυλή, φιλοξενεί αυτή τη βραδιά μουσικές και χορούς αργεντίνικου ταγκό, ιδανική επιλογή για τους ρομαντικούς Αθηναίους, αλλά και τους ξένους επισκέπτες της πόλης, που αναμένεται να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα πάρτι στου Μακρυγιάννη. Η εκδήλωση ξεκινά από τις 20.30, διαρκεί ως τις 23.30, ενώ η είσοδος στο Μουσείο από τις 20.00 ως τα μεσάνυχτα θα είναι δωρεάν.



…Μεσάνυχτα στο Ναό του Ποσειδώνα
Νομίζατε ότι τελειώσαμε; Όχι, αυτό το Σάββατο δεν μας σταματά τίποτα. Ούτε τα μπόλικα χιλιόμετρα από το κέντρο ως το Σούνιο, όπου, αν «εγκαταλείψουμε» εγκαίρως τα ταγκό της Ακρόπολης, θα προλάβουμε ανοιχτό τον Ναό του Ποσειδώνα, που ανοίγει φέτος για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια εργασιών για το βράδυ της Πανσελήνου μέχρι τα μεσάνυχτα. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για φεγγαράδα και ρομαντζάδα; Πριν προλάβετε να απαντήσετε αρνητικά, σας λέμε ότι έχουμε και συνέχεια.



…Νυχτερινές βουτιές ως το ξημέρωμα
Αφού απολαύσουμε την θέα από το Ναό του Ποσειδώνα στον πιο ατμοσφαιρικό αρχαιολογικό χώρο της Αττικής, αντί να επιστρέψουμε στην πόλη, διανύουμε τα λιγότερα από πέντε χιλιόμετρα που μας χωρίζουν από την παραλία των Λεγραινών. Η μεγάλη της αμμουδιά είναι ιδανική για νυχτερινές βουτιές χωρίς… απρόοπτα, ενώ η Πανσέληνος που καθρεφτίζεται στα καθαρά νερά δημιουργεί το ιδανικό σκηνικό για να αράξουμε ως το ξημέρωμα, μέχρι το φεγγάρι να δώσει τη θέση του στον ήλιο που ανατέλλει. Και υποσχόμαστε, την Κυριακή… θα σας επιτρέψουμε να κοιμηθείτε όλη την ημέρα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v