Νέα και ωραία μπαράκια στην καλοκαιρινή Αθήνα

Μια φωτεινή αυλίτσα στο Μοναστηράκι, η πρώτη ταράτσα της Νέας Φιλαδέλφειας και το απόλυτο comeback του Χαλανδρίου είναι μερικά από τα νέα της καλοκαιρινής Αθήνας.
Νέα και ωραία μπαράκια στην καλοκαιρινή Αθήνα
της Ηρώς Κουνάδη 

Σχετικά φτωχή αριθμητικά, αλλά πλούσια ποιοτικά είναι αυτή την φορά η… σοδειά μας σε καινούρια αθηναϊκά μπαράκια. Το ολόφρεσκο Hard Rock στο Μοναστηράκι με την φωτεινή του αυλίτσα, το πρώτο μπαρ με ταράτσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο ανανεωμένος Ανδρόνικος στο Χαλάνδρι και η νέα άφιξη στο στενάκι του Τρανζίστορ είναι τα νέα στέκια στα οποία θα ξεκαλοκαιριάσουμε.

Barrett
Πρωτογένους 11, Ψυρρή

Στο γνωστό και μη εξαιρετέο δρομάκι κάτω από την Αθηνάς που μας πρωτοσύστησε το Τρανζίστορ, η ολοκαίνουρια άφιξη ακούει στο όνομα Barrett. Ανοίγει από τις 11.00 το πρωί για να σερβίρει ωραία καφεδάκια, στήνει και hip parties με μερικές από τις καλύτερες ομάδες της πόλης (όπως οι Laternative) στα decks, παίζει ωραίες indie και rock μουσικές, έχει και καλές τιμές. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, το ποτήρι κρασί και οι μπύρες 4€ και τα (κλασικά) κοκτέιλ 7,50€. Έχει κι ωραίο ντεκόρ, με βιομηχανικές πινελιές κι ένα σαλονάκι χάρμα οφθαλμών. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη όλα τα ποτά και τα κοκτέιλ δεν ξεπερνούν τα 5€. 

Old Dog
Σαρδέων 6, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ.: 216 7002652

Η νέα άφιξη της διαρκώς ανερχόμενης πιάτσας της Νέας Φιλαδέλφειας φέρνει μαζί της το πρώτο roof garden της περιοχής, μια τεράστια μπάρα –από τις μεγαλύτερες της Αθήνας– με premium ποτά και μια σούπερ ενδιαφέρουσα λίστα με signature κοκτέιλ. Αν χρειάζεστε συστάσεις, μια δοκιμή –ή και περισσότερες– αξίζουν το Tawny με ρούμι, αγριοφράουλα και μπαχαρικά και το Royal Hound, με τζιν, passion fruit και lime. Οι μουσικές κινούνται σε funk, soul και house ρυθμούς, ενώ τακτικά διοργανώνονται κεφάτα πάρτι με καλεσμένους DJs να εναλλάσσονται στα decks. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-9€.

Ανδρόνικος
Εθνικής Αντιστάσεως 79, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6745335

Δεν είναι καινούριο (για την ακρίβεια, είναι ίσως το ιστορικότερο μπαρ του Χαλανδρίου) είναι όμως τόσο ανανεωμένο που μοιάζει… σαν καινούριο. Ο Ανδρόνικος επανήλθε δριμύτερος στις επάλξεις της χαλανδριώτικης πιάτσας –όπου βρισκόταν πολύ προτού αυτή πάρει τα πάνω της– με έναν σούπερ δροσερό κήπο, ωραίες lounge μουσικές, κι έναν ολοκαίνουριο κατάλογο με signature cocktails, φτιαγμένα με φρούτα εποχής και φρέσκα υλικά. Διατηρεί ατόφιο και το ωράριο των παλιών παραδοσιακών μπαρ, ανοίγοντας από τις 22.00 κάθε βράδυ εκτός από Κυριακή και Δευτέρα. Το απλό ποτό κοστίζει 7€. 

Hard Rock Café 
Αδριανού 52, Μοναστηράκι

Το ολοκαίνουριο Hard Rock της Αθήνας είναι πολύ ωραιότερο, πολύ πιο φωτεινό και πολύ πιο… καλοκαιρινό από τον προκάτοχό του στη Φιλελλήνων, με μια πανέμορφη αυλίτσα – αίθριο στο εσωτερικό του νεοκλασικού κτιρίου που το φιλοξενεί. Εννοείται πως το ντεκόρ συμπληρώνουν τα γνωστά και μη εξαιρετέα memorabilia των Hard Rock Café: στην περίπτωσή μας, οι μπότες της Lady Gaga, το βελούδινο καπέλο της Rihanna, μια ακουστική κιθάρα με αυτόγραφο του Chris Martin των Coldplay, ένα μαύρο μπάσο με καρφιά που ανήκει στον Αμερικανό rocker, Gene Simmons. Οι μουσικές παραμένουν σταθερά στα old school rock μονοπάτια που αγαπήσαμε (από Rolling Stones σε Led Zeppelin κι από εκεί σε Black Sabbath) ενώ το μενού έχει προς το παρόν μπουκίτσες-πρόγευση του κανονικού που θα ακολουθήσει κατά το φθινόπωρο. Το συναποτελούν mini burgers, buffalo wings, nachos με sour cream και μπουκίτσες κοτόπουλο popcorn tupelo chicken, μεταξύ άλλων. Ειδική μνεία αξίζουν τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, από τα οποία ξεχωρίσαμε το Spice Island, με ρούμι και τζίντζερ. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 7,85€-8,15€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v