Μπαράκια… σαν σε νησί

Δροσερή ατμόσφαιρα, μεθυστικά cocktails, ατμόσφαιρα από νησιώτικη Χώρα, χορός και chill out καταστάσεις. Τέσσερα μπαράκια φέρνουν καλοκαιρινό αέρα στην Αθήνα.
Μπαράκια… σαν σε νησί
Νησί η Αθήνα; Αν το θέλουμε τότε… όλα γίνονται. Γωνιές εντός και εκτός πόλης προσφέρουν δροσερές ανάσες εν μέσω καλοκαιριού και θυμίζουν κυκλαδίτικα μπαράκια κάνοντάς μας να ξεφεύγουμε από την μουντάδα του μπετόν.

Ποιες είναι αυτές λοιπόν;

Άπολις
Χτιστά ασβεστωμένα καναπεδάκια με γαλάζια μαξιλάρια. Καρέκλες με μπλε καραβόπανο και πλακόστρωτο κυκλαδίτικου στιλ. Φαναράκια, ατμοσφαιρικός φωτισμός, δροσιά και υπέροχη θέα. Δεν βρισκόμαστε στην Χώρα κάποιου νησιού, αλλά στη Χώρα… της Πετρούπολης. Στα ψηλά των δυτικών προαστίων, ο πολυχώρος Άπολις έχει στήσει εδώ και χρόνια ένα bar διαμορφωμένο σαν νησί, το «Scherzo», που δεσπόζει πάνω στον λόφο του Αγίου Δημητρίου και ενδείκνυται για καφέ, ποτό και χάζι στην… «θάλασσα» με τις πολυκατοικίες. 

Island 
Όνομα και πράγμα, το εμβληματικό club restaurant στη Βάρκιζα ανοίγει για ένα ακόμα καλοκαίρι τις νησιώτικες πύλες του προσφέροντας fine dining και fine clubbing στους απανταχού λάτρεις της κοσμικής διασκέδασης. Η τοποθεσία του ονειρική, στην αθηναϊκή ριβιέρα με θέα θάλασσα, το νέο του project με το όνομα C- Lounge σε κάθε περίπτωση ελκυστικό (αράζετε στην παραλία, παραγγέλνετε cocktails και finger food, χαλαρώνετε με chill out μουσικές), ενώ τα βράδια η διασκέδαση βαράει… γαλάζιο και τα decks αναλαμβάνουν resident αλλά και guest DJs. H είσοδος τα Σαββατοκύριακα είναι 12€ με ποτό, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 12€ και τα cocktails 15€. 

Ιστιοπλοϊκός
Ό,τι πιο κοντινό σε διακοπές έχει να επιδείξει η σκηνή των αθηναϊκών bars, ο Ιστιοπλοϊκός σερβίρει χρόνια τώρα καφεδάκι και ποτάκι με κύριο ατού την καταπληκτική θέα από το κατάστρωμά του: τα ξύλινα σκαλιά της εισόδου του οδηγούν σε ένα πραγματικό –κι εξίσου ξύλινο– κατάστρωμα πλοίου, που ατενίζει τα νερά του Σαρωνικού και την αττική ακτογραμμή. Οι μουσικές είναι χαλαρές στην αρχή, με τους τόνους να ανεβαίνουν μετά τη δύση του ήλιου, και κινούνται κατά βάση ανάμεσα σε mainstream, pop και 80s-90s νοσταλγία. Το απλό ποτό κοστίζει 7€ και τα cocktails ξεκινούν από 9€. 

Tricks 
Φρέσκια άφιξη στα Βόρεια Προάστια και σούπερ καλοκαιρινό, στο αίθριο που βγάζει από την οδό Κασσαβέτη στη λεωφόρο Κηφισίας, το Tricks θυμίζει μπαράκι σε Χώρα είναι κεφάτο και υπόσχεται βραδιές χορού, με διαφορετικά πάρτι και DJs κάθε μέρα της εβδομάδας: Mainstream Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευοσάββατα, αυστηρά και μόνο ελληνικά τις Κυριακές. Αν πεινάσετε, στα τραπεζάκια του καταφτάνουν οι ασιατικές σπεσιαλιτέ του παρακείμενου Wagamama. Το Tricks θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά από τις 21.00 μέχρι (πολύ) αργά.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v