Η έξοδος του Σαββάτου: Από παραλία σε ταράτσα

Αυτό το Σάββατο ξορκίζουμε τον καύσωνα με δροσερή βουτιά στο Σούνιο και επιστρέφουμε Αθήνα στη δροσερή ταράτσα του Gazarte για κεφάτους electro-swing ήχους.
Η έξοδος του Σαββάτου: Από παραλία σε ταράτσα
Παραλία, παραλία, παραλία. Η ζέστη είναι αφόρητη και οι βουτιές φαντάζουν επιτακτικές για όσους εξ ημών δεν καταφέραμε ακόμα να αποδράσουμε σε κάποιο νησί. Αυτό το Σάββατο λοιπόν, το πρόγραμμα περιλαμβάνει βουτιές στο Σούνιο, τσιμπολόγημα, επιστροφή στη βάση και δροσερή βραδινή έξοδο με θέα Ακρόπολη.

Βουτιές στο ΚΑΠΕ
Ξυπνάμε πρωί, καφεδάκι ανά χείρας και κατεύθυνση προς Σούνιο. Ναι, είναι μακριά όμως οι παραλίες της Αττικής εμπίπτουν στον κανόνα «όσο πιο μακριά, τόσο πιο καθαρά». Στάση λοιπόν στην κλασσική και πολυαγαπημένη ΚΑΠΕ, την παραλία με το βότσαλο και τα καταγάλανα νερά, η οποία διαθέτει και ξεχωριστό κομμάτι για όσους θέλουν να πετάξουν τα μαγιό και να γίνουν ένα με τη Φύση. Αν επιλέξετε το δεύτερο, πάρτε μαζί σας απαραιτήτως προμήθειες και ψυγειάκι.

Στον Θοδωρή και την Ελένη για θαλασσινά
Οι βουτιές φέρνουν πείνα, ο ήλιος το ίδιο και έτσι αφού χορτάσουμε καθαρή θάλασσα, κατευθυνόμαστε προς Λεγραινά με προορισμό την κλασσική ψαροταβέρνα Θοδωρής και Ελένη για σούπερ ψαροφαγία με επίσης σούπερ τιμές. Ο χώρος απλός, χωρίς περιττές διακοσμητικές παρεμβάσεις, όμως αυτό δε θα σας απασχολήσει ιδιαίτερα μιας και στο τραπέζι θα καταφτάσουν γαριδούλες, μύδια λαχταριστά με σάλτσα φέτας, ανάμεικτη σαλάτα με φάβα, σταμναγκάθι, παντζάρι και ντομάτα, μελιτζανούλα στον φούρνο γλυκιά και εξαιρετικό πιλάφι με καβούρι. Συνοδεία ούζου ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 17€ το άτομο και το μαγαζί θέτει γερή υποψηφιότητα για την πιο οικονομική ψαροταβέρνα που έχουμε δοκιμάσει.

Γλυκιά αμαρτία στη Βουλιαγμένη (και καφεδάκι)
Στον δρόμο της επιστροφής, η καταπράσινη Βουλιαγμένη μας κλείνει το μάτι. Το ίδιο και το Waffle House πάνω στον παραλιακό δρόμο. Ενδίδουμε στο κάλεσμα, πιάνουμε τραπεζάκι στο δροσερό αυτό παγωτατζίδικιο και παραγγέλνουμε αρχικά καφεδάκι και στη συνέχεια μοναδικές γεύσεις σε βάφλα λουσμένες με λευκή ή μαύρη σοκολάτα ή τελοσπάντων ό,τι θέλουμε από τα δεκάδες συνοδευτικά που διαθέτει το κατάστημα. Παγωτό τσουρέκι; Kinder Bueno; Μαστίχα; Στρατσιατέλα; Διαλέγετε και παίρνετε, εναλλακτικά σε χωνάκι ή κυπελλάκι. Κόστος περί τα 3€ ανά μπάλα.

Την κάναμε ταράτσα με Boogie Belgique
Αφού αναπαυτούμε για λίγο και ισιώσουμε από ήλιο, ψαρομεζέδες και παγωτάκι μαζεύουμε δυνάμεις και κατεβαίνουμε Γκάζι κατευθείαν για τη δροσερή ταράτσα του Gazarte. Οι Boogie Belgique επιστρέφουν στην Ελλάδα για μια εμφάνιση στα Gazarte Taratsa Live Sessions και εμείς δεν σκοπεύουμε να τους χάσουμε. Αγαπημένοι του κοινού, με κεφάτη διάθεση και εξίσου κεφάτα τραγούδια, μπλέκουν αρμονικά την electro με το swing σε ένα φουλ χορευτικό αποτέλεσμα με τρομπέτες και ηλεκτρονικούς ήχους. Η είσοδος κοστίζει 10€, ώρα έναρξης 20.00

Πάρτε μια γεύση από το συγκρότημα παρακάτω.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v