Μπαράκια στην Αθήνα: Οκτώ ανάσες δροσιάς

Παγωμένα cocktails, κήποι, αυλές με μπόλικο πράσινο, νησιώτικη αύρα και γενναίες δόσεις διασκέδασης. Οκτώ μπαράκια φέρνουν αέρα δροσερό σε Αθήνα και προάστια.
Μπαράκια στην Αθήνα: Οκτώ ανάσες δροσιάς
του Νικόλα Γεωργιακώδη

O καιρός – μάλλον – αποφάσισε ότι θα πρέπει να σταματήσει να παίζει παιχνίδια… χειμώνα και πλέον η θερμοκρασία βρίσκεται στα γνώριμα, καλοκαιρινά επίπεδα που τόσο αγαπάμε να μισούμε στην Αθήνα.

Αναζητώντας ανάσες δροσιάς λοιπόν, στο κέντρο της πόλης και στα προάστια, καταλήξαμε σε οκτώ μπαρο-διευθύνσεις οι οποίες προσφέρουν οάσεις (και αλκοόλ) κρατώντας μας παρέα τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού.

Theory Bar&More
Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι

Το ρομαντικό στοιχείο των σιδερένιων επίπλων και τα φαναράκια να καίνε στην μικρή πράσινη αυλίτσα του Theory σμίγουν με γενναίες δόσεις πρασίνου και το αποτέλεσμα είναι ένας all day χώρος δροσερός, trendy και... ανάρπαστος για τους δεκάδες θαμώνες του. Πιάνουμε εύκολα θέση στις αναπαυτικές μαξιλάρες είτε για καφέ και ελαφρύ τσιμπολόγημα από το πρωί, είτε για ευφάνταστα κοκτέιλ πιο αργά – αγαπημένα μας το Captain Crook με μαρμελάδα πορτοκάλι, και το Lollipop που σερβίρεται με ένα κανονικότατο γλειφιτζούρι. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-9€, των ποτών στα 5€ και του καφέ στα 3,30€.

White Garden
Αττικό Άλσος

Ένα καταπράσινο κηπάκι, με ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, αφράτα λευκά καναπεδάκια και χαμηλές πολυθρόνες που αφήνουν τα πόδια να βουλιάζουν στο γκαζόν είναι το ολοκαίνουριο εγχείρημα του γνωστού και μη εξαιρετέου all day café bar restaurant Υάδες. Οι μουσικές στο White Garden, που δυναμώνουν όσο περνά η ώρα, κινούνται σε house μονοπάτια –κάθε Σάββατο τα decks αναλαμβάνει ο Γρηγόρης Σαμουρκάσογλου του Nitro. Λειτουργεί κάθε μέρα και μας περιμένει για ποτάκι (στα 6,50€) ή κοκτέιλ με θέα τα φώτα της πόλης.

Couleur Locale
Νορμανού 3, Αθήνα

Μπαρ παντώς καιρού και διάθεσης, το Couleur Locale απέδειξε περίτρανα ότι μπορεί να τα… βγάλει πέρα και να προσφέρει τέρψη τόσο τον χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι με το ίδιο σημείο αναφοράς: την εκπληκτική ταράτσα του που χαρίζει άφθονες ματιές στην φωτισμένη Ακρόπολη. Διακοσμημένη με μπόλικα φυτά και λουσμένη στους μπλε φωτισμούς, παίζει ζεν μουσικές και σερβίρει οικονομικά ποτά και cocktails. Οι τιμές των cocktail ξεκινούν από τα 7,5€ ενώ το απλό ποτό έχει 6€. Τις Κυριακές dance parties με εγχώριους Djs.

Cabezon
Κεραμεικού 110, Κεραμεικός

Μια πανέμορφη αυλή από το… πουθενά στο πίσω μέρος ενός εντυπωσιακού νεοκλασικού στο Μεταξουργείο μας καλεί να μπούμε σε κλίμα καλοκαιρινό και να απολαύσουμε ελληνικά – αλκοολούχα ή μη – προϊόντα κάτω από τα ψηλά δέντρα. Νεαροπαρέες, χιώτικες μπύρες, παριανό κρασί, ούζο και τσιμπολόγημα για όσους θέλουν «κάτι για να κατέβει πιο εύκολα το πιοτί ρε παιδί μ’», όλα σε άκρως οικονομικές τιμές (5€ το ποτό, 3€ η μπύρα) σε ένα «χύμα» με την καλή έννοια μπαράκι, ιδανικό για τις καλοκαιρινές μας εξόδους στο κέντρο της πόλης.

Artisanal
Ζηρίνη 2, Κηφισιά

Μια πανέμορφη αυλή με τραπεζάκια, ένα αίθριο/orangerie για cocktails υπό το φως των άστρων, ένα νεοκλασσικό σπίτι – χάρμα οφθαλμών για γαλλική κουζίνα αξιώσεων. Το Artisanal είναι ο all day χώρος που αναζητούσαν τα Βόρεια Προάστια και η αυλή του είναι το νέο place to be για να απολαύσουμε το ποτάκι ή τα cocktails μας σε ένα κατεξοχήν «πράσινο» περιβάλλον. Οι μουσικές κινούνται σε χαμηλούς τόνους, ευνοώντας τις συζητήσεις, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 8€ και τα cocktails ξεκινούν από 10€.

SIX Dogs
Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα

Δεκάδες ξύλινα τραπέζια σε τρία επίπεδα, ψηλά δέντρα, ατμόσφαιρα νησιού, αιώρες, σιγανή – στα όρια της σιωπής– μουσική για να (κρυφ)ακούτε και τα γύρω τραπέζια μαζί με τους freestyle ρυθμούς. Εν ολίγοις, ένα από τα αγαπημένα spots των Αθηναίων και το καλοκαίρι και μία από τις λίγες μπαρίστικες ανάσες δροσιάς στο κέντρο της πόλης. Δοκιμάστε οπωσδήποτε daiquiri πεπόνι (9€), Golden Player με bitter πορτοκαλιού (10€) και φοβερό mojito φράουλα (9€).

Banana Moon
Αρδηττού 1, Μετς

Άλλαξε αρκετά ονόματα, αλλά διατήρησε ατόφιο τον νησιωτικό του χαρακτήρα με περιβάλλον που θυμίζει Κυκλάδες και ατμόσφαιρα άκρως… δροσερή, δεδομένου ότι βρίσκεται σε νησίδα στην Αρδηττού. Εδώ θα ακούσετε κατά κύριο λόγο mainstream ελληνικές και ξένες μουσικές, θα δοκιμάσετε φρέσκα cocktails από κάθε λογής φρούτα που βρίσκονται σε ράφια στον χώρο και θα ζήσετε ένα καθωσπρέπει καλοκαίρι στην Αθήνα. Το απλό ποτό κοστίζει 8€, τα cocktails 7-10€.

TAF
Νορμανού 5

Ατμόσφαιρα γειτονιάς της παλιάς Αθήνας, πολύ πράσινο και πολλή τέχνη, στις περιοδικές εκθέσεις που στήνονται στα δωματιάκια γύρω από την αυλή. Το Taf είναι ένα από τα πιο sui generis στέκια της πόλης, από νωρίς για καφεδάκι στη δροσιά μέχρι αργά για ποτό υπό τους ήχους jazz και funk κυρίως μουσικών επιλογών. Η αυλή του αποτελεί κλασικό δείγμα εσωτερικής αθηναϊκής αυλής του 19ου αιώνα, ενώ ο φωτισμός της είναι διακριτικός (σε σημείο να σε νανουρίζει) και ταιριάζει απόλυτα στην φιλοσοφία του χώρου. Το απλό ποτό κοστίζει 6€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v