Καλλιτεχνικά μπαράκια: 10 arty διευθύνσεις στην Αθήνα

Ζεστή ατμόσφαιρα, όμορφες μουσικές, θεατρόφιλο κλίμα, νεαρόκοσμος, καλλιτεχνικές παρουσίες. Δέκα αρτιστίκ μπαράκια δίνουν αέρα τέχνης στο nightlife της Αθήνας.
Καλλιτεχνικά μπαράκια: 10 arty διευθύνσεις στην Αθήνα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Παλιά ήταν το Zonar’s, το Βυζάντιο, το Νέον και ο Φλόκας. Σήμερα είναι το Τραλαλά, ο Βυσσινόκηπος, το Floral και πολλά ακόμα. Μια νυχτερινή περιήγηση σε καλλιτεχνικά μπαράκια της πόλης στα οποία είτε θα έρθετε πρόσωπο με πρόσωπο με ανερχόμενους και καταξιωμένους ηθοποιούς, είτε θα χαζέψετε εκθέσεις, είτε και τα δύο.

Τραλαλά
Ασκληπιού 45, Αθήνα

Ζεστή, οικεία ατμόσφαιρα, τρία επίπεδα που θυμίζουν σπίτι, ανερχόμενοι ηθοποιοί, freestyle ακούσματα, φτηνά και καθαρά ποτά. Αυτό είναι το Τραλαλά της Ασκληπιού, το οποίο έχει γράψει – και συνεχίζει να γράφει – τη δική του ιστορία στη νυχτερινή ζωή του κέντρου της πόλης, στημένο από ανθρώπους που αγαπούν την Τέχνη εν γένει. Οι μουσικές του παίζουν με θεατρικά και σινεφίλ soundtracks, αλλά μην παραξενευτείτε αν ακούσετε και mainstream επιτυχίες ή αγαπημένες ελληνικές μελωδίες. Το απλό ποτό έχει 6,5€ και τα cocktails 8€.

Βυσσινόκηπος
Ζωοδόχου Πηγής 27

Βυσσινί πινελιές (όπως αρμόζει σε έναν Βυσσινόκηπο) και χαριτωμένα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, που γίνονται ακόμη πιο ατμοσφαιρικά και ρομαντικά το βράδυ, όταν ανάβουν τα κεράκια πάνω τους, συνθέτουν το σκηνικό του πιο θεατρόφιλου café bar των Εξαρχείων. O Βυσσινόκηπος συγκεντρώνει καθημερινά νέους ηθοποιούς, ανθρώπους του θεάτρου και φιλότεχνους θαμώνες, ενώ οι πίτες και τα χειροποίητα σνακ συνοδεύουν το καφεδάκι το πρωί και τα λαχταριστά cocktail ρέουν άφθονα το βράδυ – δοκιμάστε οπωσδήποτε το «Βυσσινόκηπος». Τα ποτά έχουν 6-7€ και τα cocktails 8€.

Floral
Θεμιστοκλέους 80, Εξάρχεια

Η φημισμένη «Μπλε Πολυκατοικία» της πλατείας Εξαρχείων, όπου έμειναν μεγάλες προσωπικότητες της ελληνικής τέχνης, όπως οι Χορν, Μινωτής, Παξινού, Κύρκος, Βέμπο, Φρέντυ Γερμναός και Δημήτρης Μυράτ, δεν θα μπορούσε παρά να είναι «ευλογημένη» με καλλιτεχνικές διαθέσεις. Στο Floral θα πιείτε καφεδάκι χαλαρό το πρωί, και ωραία cocktails το βράδυ. Το ποτό κοστίζει 6€, τα cocktails 8€.

Barόμετρο
Υψηλάντου 3, Μετρό Αγ. Δημητρίου

Μιαν ανάσα από το μετρό του Αγίου Δημητρίου, το Barometro είναι ένα πανέμορφο μπαρ παύλα café παύλα συναυλιακός και εκθεσιακός χώρος, με βιομηχανικό design και ρετρό πινελιές στη διακόσμησή του. DJ sets, εκθέσεις φωτογραφίας, εικαστικές εγκαταστάσεις και ακουστικές συναυλίες είναι μερικά από τα ενδιαφέροντα events που φιλοξενεί. Όσο για τη μουσική; Swing, electro και rock’n’roll παντρεύονται με την τζαζ, δημιουργώντας λίγη ακόμα ατμόσφαιρα.

Batman
Βρεσθένης 40, Νέος Κόσμος

Το θρυλικό απόλυτα καλτ στέκι της περιοχής του Νέου Κόσμου – και όλης της Αθήνας θα μπορούσαμε να πούμε- ανοίγει τις πύλες του για after ποτάκι μετά τις 1.00 και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες για να υποδεχτεί τους απανταχού ξενύχτηδες και ενίοτε τους καλλιτέχνες που… συχνάζουν στον Σταυρό. Παρέα με τις φωτογραφίες του Καζατζίδη και του Τσιτσάνη θα ακούσετε κατά κύριο λόγο λαϊκά και ρεμπέτικα δια χειρός του ιδιοκτήτη/dj Γιώργου. Το ποτό κοστίζει 7€.

Τσιν Τσιν
Κιάφας 6 & Ακαδημίας 76, Αθήνα

Σχεδόν δέκα λεπτά περπάτημα από το Ideal (σε περίπτωση που θελήσετε να συνδυάσετε σινεφίλ έξοδο με ποτάκι), στον πεζόδρομο της οδού Κιάφας, θα βρείτε το εν λόγω «θεατρικό» μπαράκι. Το εύηχο όνομα του θυμίζει αρκετά το ομώνυμο τραγούδι του Τρίο Ατενέ, από την ελληνική ταινία «Το Δόλωμα», ενώ ο χώρος και οι μουσικές είναι εμπνευσμένες κατά βάση από τις δεκαετίες 60s- 70s: τοίχοι σε βαθύ κόκκινο χρώμα, floral ταπετσαρίες, ξύλινο πάτωμα, vintage καναπέδες και κεφάτη ρετρό μουσική, συνθέτουν τον χαρακτήρα ενός άκρως συμπαθητικού μπαρ. Τα ποτά κοστίζουν 7€, οι μπύρες (ποτήρι) 5€ και το ποτήρι κρασί 4€.

La Rambla
Ακαδημίας 74, Αθήνα

Ακρίβως δίπλα από το Τσιν Τσιν, το La Rambla διακοσμεί τον καλτ χώρο του με άρωμα Βαρκελώνης, βγάζει τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Κιάφας και φιλοξενεί ως επί το πλείστον νεαρόκοσμο και…θεατρόκοσμο. Οι ήχοι του κινούνται στα μονοπάτια του κλασικού ροκ και της βρετανικής ποπ, αλλά δείχνει εξίσου να αγαπά την jazz και το funk. Το ποτό εδώ κοστίζει 6€.

Μαγκρίτ
Σοφρωνίου 12, Γκάζι

Συνεχίζει εδώ και χρόνια με την ίδια low profile αισθητική, και αποτελεί μια εναλλακτική στη βουή των υπόλοιπων «γκαζιώτικων» στεκιών. Θυμίζει περισσότερο μπαρ του κέντρου, με τα jazz και funk ακούσματά του, το ξύλινο dancefloor που κέρδισε σε χρόνο μηδέν τους λάτρεις του swing, τις εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας που φιλοξενούνται τους τοίχους του, και τα εξαιρετικά κοκτέιλ του. Θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς για καφεδάκι μέχρι πολύ αργά. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, ενώ οι Δευτέρες είναι… happy days, με όλα τα κοκτέιλ στα 7€.

Τρανζίστορ
Πρωτογένους 10, Ψυρρή

Multi culti ντεκόρ που συνδυάζει στοιχεία όπως το βιομηχανικό πάτωμα, πολύχρωμα κολλάζ στα τραπέζια, έργα τέχνης στους γυμνούς τοίχους και τους βγαλμένους από μπουντουάρ καναπέδες. Το Τρανζίστορ είχε όλα τα… φόντα για να γίνει ένα arty στέκι και έτσι έγινε. Εδώ θα βρείτε αρκετούς ηθοποιούς να αράζουν στα τραπεζάκια του, θα απολαύσετε τις world, jazzy και funk μουσικές που παίζουν το βράδυ (παραμένει ανοικτό από το πρωί για καφεδάκι και το μεσημέρι για φαγητό) και θα πιείτε το ποτό σας με 6€.

Αερόστατο
Πλατεία Προσκόπων - Πτολεμαίων 4, 210 7241116
Το πρωί θα το επισκεφθείτε για ζεστό καφέ και αχνιστά κρουασάν που μόλις ξεφουρνίστηκαν, ενώ το βράδυ θα δοκιμάσετε τα λίγα αλλά προσεγμένα πιάτα – εμείς δοκιμάσαμε την εξαιρετική τάρτα μπρόκολο και τα νόστιμα γλυκά του Αερόστατου- πριν περάσετε στην κατανάλωση αλκοόλ συνοδεία τζαζ και εναλλακτικών ήχων μέχρι αργά το βράδυ. Στο all day στέκι – ένα από τα παλαιότερα- της πλατείας Προσκόπων, θα βρείτε και σύσσωμο τον καλλιτεχνικό κόσμο του Παγκρατίου, που συχνάζει φανατικά εκεί. Το ποτό κοστίζει 6€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v