Club Restaurants: Φαγητό και χορός στην Αθήνα

Mainstream parties, ζωντανές εμφανίσεις, χορός, αλλά και μεσογειακές γεύσεις, sushi και fusion πιάτα. Πέντε club restaurant πρωτοστατούν στην αθηναϊκή γευστική νύχτα.
Club Restaurants: Φαγητό και χορός στην Αθήνα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η συνταγή ξεκίνησε από την παραλιακή πριν από αρκετά χρόνια και τον χειμώνα επεκτάθηκε στο κέντρο της πόλης: Ένας μεγάλος χώρος, διαχωρισμένος κατάλληλα ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει και χορό, αλλά και γαστρονομία για όσους το επιλέξουν. 

Το όνομα της συνταγής: club restaurant. Από τους πρώτους που την εφήρμοσαν ήταν το Ακρωτήρι και στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλα, μεγάλα clubs της πόλης. Φέτος, η τάση φαίνεται να πιάνει και βρίσκουμε στον χάρτη αρκετές νέες προσθήκες, αλλά και παλιούς γνώριμους.

Ark
Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Aστέρια Γλυφάδας 

Στα αστέρια της Γλυφάδας, ακριβώς πλάι στο κύμα, το νέο πολυτελές καφέ bar restaurant που με το όνομα Ark, απολαμβάνει καταπληκτική θέα στη θάλασσα και έχει όλα τα φόντα για να γίνει ο νέος κοσμοπολίτικος γαστρο-ψυχαγωγικός προορισμός του καλοκαιριού: η κουζίνα, που κινείται σε θαλασσινά μονοπάτια, χωρίς να λέει όχι και στη στεριά, φέρει την υπογραφή του Γιάννη Μπαξεβάνη, τα κοκτέιλ του βραβευμένου Τεό Σπυρόπουλου «παίζουν» με κλασικές συνταγές και ελληνικά αποστάγματα, ενώ από τις 22.00 και μετά η μεγάλη, ξύλινη σάλα και η δροσερή αυλή φιλοξενεί resident Djs, οι οποίοι ανεβάζουν τους ρυθμούς. Οι χώροι του μπαρ και του εστιατορίου είναι σαφώς διαχωρισμένοι, οι δε τιμές κυμαίνονται στα 40 ευρώ το άτομο για ένα πλήρες γεύμα, χωρίς κρασί, και στα 8-10 ευρώ για τα κοκτέιλ.

Ακρωτήρι DC
Βασ. Γεωργίου Β΄ 5, παραλία Αγίου Κοσμά

Το διαχρονικό club restaurant της πόλης επιστρέφει για ένα ακόμα καλοκαίρι ανανεωμένο και πιστό στο δίπτυχο dine and dance. Η mainstream μουσικές έχουν την τιμητική τους τις καθημερινές, στο κομμάτι του club, ενώ το εστιατόριο του συνεχίζει να σερβίρει νόστιμες γεύσεις από τη Μεσόγειο με το σούσι να λειτουργεί συμπληρωματικά από φέτος στο μενού. Έτσι το μενού περιλαμβάνει δροσερές σαλάτες, όπως εκείνη με το ροδάκινο και την παλαιωμένη γραβιέρα (16€), ταλιατέλες με γαρίδες (23€), διάφορα ριζότα, καρπάτσιο σολομού (17€) και μεγάλη ποικιλία από maki rolls, σασίμι και special rolls (από 10€). Δείτε το μενού εδώ. Τα Σάββατα τώρα, τη σκυτάλει αναλαμβάνει ο Νίκος Βέρτης και το Ακρωτήρι γίνεται club… Ελληνάδικο. Είσοδος 10€ τις καθημερινές και 15€ τα Σάββατα. 

Island
27ο χλμ. Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου, Βάρκιζα

To εμβληματικό club restaurant στη Βάρκιζα ανοίγει για ένα ακόμα καλοκαίρι τις deluxe πύλες του προσφέροντας fine dining και fine… clubbing στους απανταχού λάτρεις της κοσμικής διασκέδασης. Στο εστιατόριό του βρίσκουμε φέτος τον βραβευμένο σεφ Νίκο Σκλήρα με μεσογειακές δημιουργικές γεύσει, ενώ το μενού περιλαμβάνει και sushi. Η τοποθεσία του club ονειρική, πάνω στη θάλασσα, η διακόσμηση κινείται σε λευκούς παλ «νησιώτικους» τόνους, ενώ τα βράδια η διασκέδαση βαράει… γαλάζιο και τα decks αναλαμβάνουν resident αλλά και guest Djs. H είσοδος τα Σαββατοκύριακα είναι 12€ με ποτό, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 12€ και τα κοκτέιλ 15€. 

Άνοιξε πέρυσι τις πύλες του από την ομάδα του Akanθus, το οποίο στεγάζεται ακριβώς δίπλα, και συνεχίζει για ακόμα μια χρονιά να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης (για όσους το επισκεφτούν πρωί για καφεδάκι πλάι στο κύμα), μεσογειακές γεύσεις με απωανατολίτικες προσθήκες και φυσικά άφθονη διασκέδαση μέσα από Dj Sets (Moonlight Riviera κάθε Σάββατο με resident Djs, κάθε Κυριακή Loud and proud με ελληνικές επιτυχίες σε συνεργασία με το Akanθus) και ζωντανές εμφανίσεις καλλιτεχνών). Ένα πλήρες γεύμα στο εστιατόριο θα σας κοστίσει περί τα 30€ χωρίς κρασί, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη στο bar και το απλό ποτό κοστίζει 8€.

Μίας και το… έφερε η κουβέντα, το σταθερό εδώ και χρόνια στο πόστο του Akanθus μετακόμισε από πέρυσι στον Άλιμο σε έναν πανέμορφο open air χώρο πάνω στα ξύλινα decks και δίπλα στην άμμο. Εκεί συνεχίζει και φέτος τη λειτουργία του με δυνατά parties και τις κλασσικές μεσογειακές γεύσεις από το μενού του εστιατορίου του. Για φέτος το πρόγραμμα έχει το Sex me up Party τις Τετάρτες, τα καλοκαιρινά live του Θοδωρή Φέρρη κάθε Πέμπτη, το Suxu Muxu Party τις Παρασκευές και τα Loud and Proud Parties στο Nalu, δίπλα, τις Κυριακές. Για ένα γεύμα στο εστιατόριο υπολογίστε περί τα 35€ χωρίς κρασί, ενώ η είσοδος θα σας κοστίσει 10€ με ποτό. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v