Ιδέες για Σαββατιάτικο καφεδάκι μετά βουτιάς

Τι κάνεις όταν η μισή παρέα θέλει καφέ κι η άλλη μισή μπάνιο; Βρίσκεις όχι ένα, ούτε δύο, αλλά πέντε διαφορετικά μέρη στα οποία θα είναι όλοι χαρούμενοι.
Ιδέες για Σαββατιάτικο καφεδάκι μετά βουτιάς
της Ηρώς Κουνάδη

Καθώς ο υδράργυρος σκαρφαλώνει προς τα πάνω, συνειδητοποιώντας επιτέλους ότι είναι καλοκαίρι, όλο και πληθαίνουν οι διαφωνίες στις παρέες αν θα πάμε για καφέ ή για βουτιά τα μεσημέρια του Σαββάτου. Το in2life, όμως, είναι εδώ ενωτικό για να δώσει τη λύση και να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση, εντοπίζοντας πέντε μέρη στον αθηναϊκό χάρτη όπου οι μισοί μπορούν να λιαστούν με παγωμένα καφεδάκια στο χέρι ενόσω οι άλλοι μισοί τσαλαβουτάνε φωνάζοντας ότι «δεν ξέρετε τι χάνετε».

Τα κοντινά…

Bolivar, στην παραλία του Αλίμου: Φτάνουμε εδώ άνετα και οικονομικότατα από το κέντρο της Αθήνας με το τραμ (η στάση λέγεται Καλαμάκι), πιάνουμε ξαπλώστρα ή τραπεζάκι αναλόγως με το πόσο «αραχτή» διάθεση έχουμε, απολαμβάνουμε σούπερ δροσερά καφεδάκια και ωραίες μουσικές, και ενίοτε ξεμένουμε μέχρι το βράδυ, γιατί όλο και κάποιο πάρτι θα παίζει. Προφανώς, τα νερά δεν είναι τα πιο κρυστάλλινα της Αττικής ακτογραμμής, αλλά –δεδομένης της απόστασης που δεν το χωρίζει από την Αθήνα– μια σχετικά αξιοπρεπή βουτιά την κάνουμε.


Dorian Inn Hotel, στην Πειραιώς: Στην ταράτσα του ξενοδοχείου βρίσκουμε μια ωραιότατη πισίνα, με φανταστική θέα στην πόλη, ωραία καφεδάκια στις ξαπλώστρες και σούπερ low budget τιμές: Στα 10€ η είσοδος για τους μη ενοίκους του ξενοδοχείου, καφέ περιλαμβανομένου. Θα τη βρείτε ανοιχτή από τις 10.00 το πρωί ως τις 19.00 το απόγευμα, ενώ αν πεινάσετε μπορείτε να πιάσετε τραπεζάκι στο όμορφο Point of View restaurant του ξενοδοχείου, που κοιτάζει την Ακρόπολη στα μάτια.
Περισσότερες οικονομικές πισίνες για βουτιά και καφεδάκι έχουμε εδώ.

Και τα (λίγο πιο) μακρινά…

Λιμανάκια, στη Βουλιαγμένη: Ναι, πιθανότατα θα πετύχετε κοσμοσυρροή αν δεν προνοήσετε να ξεκινήσετε νωρίς. Όμως, τα υπέροχα νερά στα οποία βουτάμε από τα βραχάκια, οι ωραίες μουσικές του beach bar που μας σερβίρει παγωμένα καφεδάκια και το μονίμως κεφάτο vibe της «παραλίας» που δεν είναι παραλία αντισταθμίζουν και τη διαδρομή και τον αγώνα για να βρείτε ένα τετραγωνικό μέτρο ελεύθερο να απλώσετε την πετσέτα σας.


Cavo, στο Μάτι: Μακρινό μόνο για όσους δεν ξεκινούν από τα βόρεια της Αθήνας, το Cavo είναι ένα πανέμορφο café στην Αργυρή Ακτή στο Μάτι, στα ξύλινα ντεκ και τα τρία διαφορετικά επίπεδα του οποίου σερβίρονται δροσερά καφεδάκια από νωρίς, ελαφριά σνακ αργότερα και καθαρά ποτά όταν ξεκινά να πέφτει το σκοτάδι, βάζοντάς μας σε πειρασμό να μείνουμε για μερικές τελευταίες βουτιές λίγο μετά το σούρουπο.

Πεύκα, στον Σχινιά: Μπορεί να έχετε ακούσει να τη λένε και Πευκάκια, την παραλία στο τέρμα του δρόμου που περνά από το Καράβι και τις υπόλοιπες συνωστισμένες παραλίες γύρω του, εκεί που ξεκινά το πευκοδάσος του Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα. Η χαρά των οικογενειών με πιτσιρίκια είναι τα ρηχά νερά της –τόσο ρηχά που θα βαρεθείτε κάποια στιγμή και θα εγκαταλείψετε την προσπάθεια να φτάσετε σε ένα σημείο όπου δεν θα πατώνετε– τα οποία, τηρουμένων των αναλογιών, είναι αρκετά καθαρά για παραλία στις παρυφές της Αττικής. Δύο café και μερικά ταβερνάκια εγγυώνται ότι δεν θα σας λείψει τίποτα –είτε πεινάσετε, είτε διψάσετε.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v