Μπαρ με φαγητό κάτω από τα αστέρια

Δροσερά cocktails, ωραίες μουσικές, νόστιμες γεύσεις, τραπεζάκια έξω. Τι άλλο να ζητήσουμε; Επτά διευθύνσεις μας τα δίνουν όλα στο… πιάτο – και στη μπάρα.
Μπαρ με φαγητό κάτω από τα αστέρια
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η ανάγκη για ποτάκι και τσιμπολόγημα οδήγησε στο ξεπέταγμα των επονομαζόμενων food bars. Η ανάγκη για καλοκαιρινή… δροσιά, έκανε τα μπαράκια αυτά να βγάλουν τραπέζια έξω και να υποδεχτούν την ομορφότερη εποχή του χρόνου όπως της αρμόζει: με φαγητό, γεύσεις και μουσικές κάτω από τα άστρα.

Ακολουθήστε μας παρακάτω σε επτά διευθύνσεις που συνδυάζουν ό,τι ζητάμε από μια σωστή, καλοκαιρινή έξοδο: φαγητό, ποτάκι και τον αθηναϊκό ουρανό στο... above-ground.

Μαγκαζέ
Αιόλου 33, τηλ: 210 3243740

Το μοναδικό στέκι στις επάλξεις της Αιόλου, πολύ προτού γεννηθεί η πιάτσα της Αγίας Ειρήνης, το Μαγκαζέ συνεχίζει να αποτελεί το απόλυτο σημείο για καφεδάκι, ποτό, αλλά και φαγητό συνοδεία χαζιού στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Αιόλου. Το ανανεωμένο του μενού περιλαμβάνει κρύες γεύσεις όπως λαχταριστό club sandwich με πίτα, κοτόπουλο, πάπρικα και γιαούρτι με βότανα (7,30€), σαλάτα με κινόα και αβοκάντο (6,20€), αραβική πίτα με τόνο, πίκλες και καλαμπόκι (5,40€) και ζεστά πιάτα όπως πέννες με φρέσκια τομάτα, βασιλικό και παρμεζάνα (6,50€). Τα ποτά και τα cocktails ξεκινούν από 6€ και 8,50€ αντίστοιχα.

Αρbarόριζα
Πλατεία Πλαστήρα 10, Παγκράτι, τηλ: 210 7019530

Νεανική και κεφάτη, η Αρbarόριζα στο Παγκράτι σερβίρει με την ίδια ευκολία καφεδάκια, νόστιμους μεζέδες (ρολάκια τορτίγιας με κοτόπουλο και τηγανιτές πατάτες με τυρί και μπέικον είναι τα δικά μας αγαπημένα), ρακόμελα και cocktail τόσο στη μπάρα της, όσο και στα τραπεζάκια που βγάζει στο εξωτερικό της. Ειδική μνεία αξίζει στα cocktails της, που είναι και low budget και άψογα στην εκτέλεση –δοκιμάστε οπωσδήποτε το Surprise με μαστίχα, κόκκινο κρασί και σοκολάτα, και το Bubblestar, με ούζο, τσιχλόφουσκα και αρμπαρόριζα. Οι τιμές τους ξεκινούν από μόλις 4,5€ και δεν ξεπερνούν τα 7€, ενώ για το τσιμπολόγημα/φαγητό θα υπολογίσετε άλλα 3-5€.

Rock and Balls
Βασιλικής 2 και Πλ. Αγ. Ειρήνης, τηλ: 210 3211112

Λαμπερό και βιομηχανικό ταυτόχρονα, στεγασμένο στο περίφημο –και τεράστιο– Γκρι Κτίριο της Πλατείας, το Rock & Balls… ροκάρει στις baro-μουσικές του, φτιάχνει εξαιρετικά cocktails και παράλληλα σερβίρει νοστιμότατα κεφτεδάκια – σήμα κατατεθέν πλέον, στα τραπεζάκια που απλώνει στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης. Παράλληλα το μενού ενισχύεται με δημιουργικές γεύσεις όπως κριθαράκι θαλασσινών με σαφράν, λάιμ, εστραγκόν και σέλερυ και φιλέτο σολομού με πουρέ αβοκάντου, κουμ κουάτ, αλμύρα και σόγια, αλλά και sushi. Τα cocktails ξεκινούν από 8€, τα κεφτεδάκια από 6€, χωρίς γαρνιτούρα, το sushi από 8€ και τα πιάτα κυμαίνονται στα 11€-14€.

SQ
Πραξιτέλους 43 και Αγίου Μάρκου, τηλ: 2103210460

All day χώρος σε ένα όμορφο κτίριο του 1850, ο οποίος συνδυάζει vintage στοιχεία με μοντέρνα διακόσμηση – και κουζίνα, η οποία τελεί υπό την εποπτεία της Κωσταντίνας Φάκλαρη. Πέτρινοι τοίχοι, βιομηχανικές λεπτομέρειες, ατμοσφαιρικοί φωτισμοί και τραπεζάκια που απλώνονται στην πλατεία και γεμίζουν καλοφτιαγμένα κοκτέιλ (δοκιμάστε το Sailor’s Dream, με cachaca, τζίντζερ και λεμονόχορτο) και λαχταριστά finger food, αλλά και ζουμερά burger, με κορυφαίο όλων το εκπληκτικό bacon cheese. Τα cocktail ξεκινούν από 8€, ενώ για ένα χορταστικό γεύμα δε θα πληρώσετε παραπάνω από 12€ ανά άτομο (burger-σαλάτα).

Ζάχαρη και Αλάτι
Βαλτετσίου 47, Εξάρχεια, τηλ: 210 3801253

Βistrot και αυλή στο ισόγειο, στιλάτο μπαράκι με ωραία cocktails στον πρώτο όροφο, η «Ζάχαρη» είναι από τα πλέον αγαπημένα στέκια των Εξαρχείων. Βρίσκεται σε ένα αναπαλαιωμένο διώροφο σπίτι στη Βαλτετσίου με χαριτωμένα τραπεζάκια στην αυλίτσα του, στριφογυριστές σιδερένιες σκάλες που οδηγούν στο ξύλινο bar του πρώτου ορόφου και κρεμαστά λουλούδια. Εδώ θα δοκιμάσετε νοστιμότατη πανσέτα με θρούμπι, δροσιστική βελουτέ σούπα με πατάτες, μανιταρόπυργο με κατσικίσιο τυρί και θα σβήσετε τη δίψα σας με εξαιρετικά «ελληνικά» cocktails από τσίπουρο και μαστίχα. Για φαγητό, υπολογίστε περί τα 20€ ανά άτομο. Τα cocktails ξεκινούν από 8€.

Rabbit
Απ. Παύλου 23, Θησείο, τηλ: 210 3422897

Σε έναν από τους πιο όμορφους πεζόδρομους της πόλης, ο χώρος που φιλοξενούσε το Φίλοιστρον έχει μετατραπεί σε ένα χαλαρό all day μαγαζάκι, την κουζίνα του οποίου ανέλαβαν ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος και ο Δημήτρης Αγαπητός (Trapezaria) και το μπαρ ο Αινείας Χειλάς (Αμπάριζα). Το αποτέλεσμα; Η πιάτσα του Θησείου ανεβαίνει επίπεδο, τα τραπεζάκια έξω ενδείκνυνται για λαχταριστά burgers, ζυμαρικά, πίτσες, αλλά και ελληνικά πιάτα όπως χωριάτικα μακαρόνια με κοτόπουλο και η μπάρα «βγάζει» σούπερ καλοκαιρινά cocktails. Για ένα πλήρες γεύμα με κρασί υπολογίστε 20€ ανά άτομο. Tα cocktails ξεκινούν από 8€.

Momo
Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ: 2109562300

Στην πολύβουη πλατεία Κύπρου, το Momo μας κέρδισε με τη μικρή του αυλή, αλλά και τον μοντέρνο εσωτερικό του χώρο και μας… αποτελείωσε με τις γεύσεις του. Εδώ θα απολαύσετε λαχταριστά σαντουιτσάκια και δίσκους φρεσκοφουρνιστών σφολιατοειδών κατά την διάρκεια του brunch, ενώ δύσκολα θα αντισταθείτε στα υπέροχα burgers του με το ιδιαίτερο μπριός ψωμάκι, τις πατατούλες φούρνου και τα πρωτότυπα «haute dogs» του. Από το απόγευμα ως τις 2 το βράδυ, αναλαμβάνει η μπάρα, ετοιμάζοντας ωραία cocktails συνοδεία συχνών live βραδιών. Τα haute dogs ξεκινούν από 4,5€ και τα cocktails σερβίρονται στην εξαιρετική τιμή των 5€ έκαστο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v