8 μέρη για απολαυστικά smoothies

Οκτώ διευθύνσεις στην Αθήνα για να απολαύσετε δροσιστικά, αναζωογονητικά και πεντανόστιμα smoothies φρέσκων φρούτων και υπερ-τροφών.
8 μέρη για απολαυστικά smoothies
του Γιώργου Κόκουβα

Οι βιταμίνες των φρέσκων φρούτων συναντούν την ενέργεια των superfoods και «παντρεύονται» με δροσιστικό γιαούρτι ή γάλα, δημιουργώντας απολαυστικά smoothies. Κι εμείς, παίρνουμε το… καλαμάκι μας και τα απολαμβάνουμε σε οκτώ κορυφαίες διευθύνσεις για φρέσκους χυμούς και smoothies στην Αθήνα. 

Petit Food & Coffee 
Αγ. Κωνσταντίνου 6, τηλ: 2105239779

Μικρό, πολύχρωμο και minimal, το Petit μια ανάσα από την Ομόνοια απλώνει λίγα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο και μας σερβίρει smoothies φρέσκων φρούτων με γιαούρτι, αλλά και εξωτικά smoothies ρόδι, ανανά, ροδάκινο, μπανάνα, μάνγκο, φράουλα και βανίλια, από 3,20€. Θα βρείτε επίσης φρέσκους χυμούς με γάλα, μέλι, φουντούκι και κανέλα και σπιτικό sorbetto λεμόνι ή πορτοκάλι, ήτοι γρανίτα με φρεσκοστυμμένο χυμό. Αν πάλι δεν αποχωρίζεστε την καφεΐνη ή τη σοκολάτα, ποντάρετε στα frostyccino espresso. 

Βαζάκι Juice Bar 
Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι, τηλ: 2106800067

Η πιο φρέσκια, design γωνιά του Χαλανδρίου είναι η μοναδική που χρησιμοποιεί ειδικό εξοπλισμό (αποχυμωτή κρύας έκθλιψης) για να μας σερβίρει juice cleanse προϊόντα με superfoods. Ξεχωρίζουμε τα smoothies «Η δύναμη του λωτού» με λωτό, γάλα αμυγδάλου και μέλι, ιδανικό για όσους αθλούνται, καθώς περιέχει βιταμίνες C, B1, B2, B6, κάλιο, μαγγάνιο, φώσφορο και χαλκό, ενώ για τους καλοκαιρινούς μήνες προτείνουμε την «Δροσιά από τον Ουρανό» με ροδάκινο, νερό καρύδας, coca nibs και βούτυρο καρύδας. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε το δικό σας smoothie – οι τιμές τους κυμαίνονται στα 5,50€, και έρχονται και πακέτο στις γύρω περιοχές. 

Μελίαρτος 
Ερμού 65 και Αιόλου 28-30, τηλ: 216 7003113, 210 3237379, 211 411979

Βρίσκεται στην καρδιά της Ερμού και πέρα από τις ζεστές πίτες και το παραδοσιακό πρωινό που μας σερβίρει, ετοιμάζει και ωραιότατα smoothies για να μας γεμίσει ενέργεια – θα τα βρείτε σε γεύσεις μάνγκο, φράουλα, λεμόνι και βατόμουρο – στοιχίζουν από 4,30€. 

Loukumami 
Πανεπιστημίου 44, τηλ: 2103389733

Το αγαπημένο μας μέρος για τριών ειδών έθνικ λουκουμάδες, συνοδεύει καθημερινά τα ισπανικά churros, τα γαλλικά beignet και τους ελληνικούς λουκουμάδες με απολαυστικά smoothies – αγαπημένο μας αυτό με το γιαούρτι, βανίλια και μπανάνα, αλλά εξίσου ωραίο και εξωτικό είναι το smoothies με γιαούρτι-φραμπουάζ με μήλο (3,80€). 

Pure Bliss 
Ρόμβης 24, τηλ: 2103250362

Γνωστό για την αγάπη του για τα super foods, τα βιολογικά προϊόντα και την εναλλακτική διάθεση, το πολύχρωμο all day στέκι του πεζοδρόμου της Ρόμβης, στην καρδιά του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας, ετοίμασε και μια σειρά καλοκαιρινών smoothies για να μας δροσίσει και να μας αναζωογονήσει κάθε πρωί. Ξεκινήστε τη μέρα σας με πρωτότυπα smoothies με δημητριακά για πρωινό ή για κολατσιό, αργότερα με smoothies με γάλα και νερό καρύδας αντί για γιαούρτι, και “super” smoothie με σπόρους chia. 

Froots Juice Bar 
Αθανασίου Διάκου 6 και Πορίνου, Μακρυγιάννη, τηλ: 2109222234

Ένα γλυκύτατο, μοντέρνο και φωτεινό juice and smoothies bar μόλις άνοιξε στη γειτονιά της Ακρόπολης, και διαθέτει και ωραιότατη mini-αυλίτσα, όπου απολαμβάνουμε σε ρετρό βαζάκια ή και σε σφηνάκια υγείας – θα βρείτε προϊόντα για ενέργεια, για γερό ανοσοποιητικό, για νου υγιή και πολλά ακόμη, πάντα με φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής. 

Pure Juice bar 
Σίνα 21, Κολωνάκι, τηλ: 2130363671

Οι φρέσκοι χυμοί, τα smoothies από υπερτροφές και ο 100% Arabica καφές συνοδεύουν τέλεια τα θρεπτικά σνακ του Pure Juice Bar της οδού Σίνα. Για εξτρά ενέργεια και δροσιά, δοκιμάστε το smoothie «Liquid Lunch» με αβοκάντο, σπανάκι, χουρμάδες, ταχίνι, χυμό λεμονιού, καρύδα και γκότζι μπέρι, ενώ για την απόλυτη καλοκαιρινή γεύση ποντάρετε στο… Peach Please με ροδάκινο. 

Fresh Juice bar 
Περικλέους 24, Σύνταγμα, τηλ: 2114113865

Στο πιο «φρέσκο» σημείο του κέντρου, το Fresh juice bar ετοιμάζει smoothies με γάλα και γιαούρτι σε πέντε διαφορετικούς συνδυασμούς: Πορτοκάλι-μήλο-καρότο, πορτοκάλι-αχλάδι-μπανάνα, μήλο-μπανάνα-μάνγκο, αβοκάντο-πορτοκάλι-μέλι και φράουλα-βατόμουρο (3-4€). Θα βρείτε επίσης φρέσκους χυμούς σε συνδυασμούς ειδικούς για ενίσχυση, υγεία, λιποδιάλυση, αντιγήρανση, χώνευση κ.α.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v