Η βόλτα του Σαββάτου: Πάρτι στη Φωκίωνος

Η Φωκίωνος Νέγρη στήνει ένα μεγάλο δωρεάν πάρτι με live μουσικές, και το Θησείο έχει ωραία και δελεαστικά νέα γι’ αυτό το Σάββατο.
Η βόλτα του Σαββάτου: Πάρτι στη Φωκίωνος
Αυτό το Σάββατο, βολτάρουμε και βουτάμε στον Πειραιά, δοκιμάζουμε κοκτέιλ σε ένα ολόφρεσκο café-bar στο Θησείο, και χορεύουμε μέχρι τελικής πτώσης σε ένα μεγάλο και δωρεάν street party με live μουσικές στη Φωκίωνος Νέγρη.

Πρωί με βουτιές και καφεδάκι στην Καστέλλα

Μπορεί ο Πειραιάς να μη μας κάνει την χάρη των κατάλληλων για κολύμβηση νερών, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να απολαύσουμε τις βουτιές μας αφού βολτάρουμε σε μια από τις ωραιότερες γειτονιές του. Φροντίζει γι’ αυτές η ταράτσα του Mistral, που απολαμβάνει υπέροχη θέα στον Σαρωνικό και το Μικρολίμανο, έχει οικονομική είσοδο (στα 10€ τα Σαββατοκύριακα) και ένα γλυκύτατο café ακριβώς δίπλα στην πισίνα. Θα τη βρείτε ανοιχτή από τις 10.00 το πρωί ως τις 18.00 το απόγευμα. Για τις βόλτες σας στη γειτονιά, πάρτε ιδέες από εδώ

Απογευματάκι στο Θησείο

Η ολοκαίνουρια άφιξη στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου λέγεται Rabbit, πήρε την θέση του παλιού Φίλοιστρον, και απέχει έτη φωτός από τις πολύβουες καφετέριες στα χαμηλά του πεζοδρόμου. Εδώ τα λίγα τραπεζάκια που απλώνονται έξω φλερτάρουν με την θέα της Ακρόπολης, οι alternative και έθνικ μουσικές παίζουν σε χαμηλή ένταση, και το μενού έχει κάτι για όλους: Και ωραία καφεδάκια, και εξαιρετικά τσιμπολογήματα (τα burgers τους καίνε καρδιές, αλλά εμείς ορκιζόμαστε στο σάντουιτς Guacamole με σνίτσελ κοτόπουλο και αβοκάντο) και φανταστικά κοκτέιλ. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το καταπληκτικό Ginger Smash με ρούμι, maraschino, ανανά και ginger, και το γλυκύτατο Lemon Curd, με ρούμι και κρέμα λεμονιού. Οι τιμές τους δεν ξεπερνούν τα 8€, ενώ τα σάντουιτς και τα burger κυμαίνονται στα 6€ (συν 3€ για να τα συνοδεύσετε με φρέσκες πατατούλες).

Βράδυ με street party στην Κυψέλη

Από τις 20.00 το βράδυ μέχρι αργά, ο πεζόδρομος της Φωκίωνος θα πλημμυρίσει μουσικές, και τι μουσικές! Rock’n’roll, blues και country από τους Jo’s Garage, blues, soul και rock’n’roll από τους Nylon Astra. Και οι δύο θα ανέβουν στη σκηνή που θα στηθεί στον πεζόδρομο (ανάμεσα στα νούμερα 43 και 52 της Φωκίωνος Νέγρη) για να μας κάνουν να χορέψουμε. Εισιτήριο, φυσικά, δεν υπάρχει –οι συναυλίες σηκώνουν πανηγυρικά την αυλαία του πρώτου Φεστιβάλ Κυψέλης, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, από τις 27 Ιουνίου μέχρι τις 18 Ιουλίου. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v