Όχι άλλο καφέ: 6 μέρη για special ροφήματα

Λαχταριστή ζεστή σοκολάτα σε δεκάδες γεύσεις, τσάι και συμπάθεια με ποικιλία αρωμάτων, βουτυρόμπυρες και ένα σωρό ακόμα special ροφήματα σε 6 διευθύνσεις.
Όχι άλλο καφέ: 6 μέρη για special ροφήματα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Σίγουρα ένας ζεστός καπουτσίνο ή ένας κρύος εσπρέσο γεμίζουν ιδανικά τα απογεύματά μας, όμως τι γίνεται όταν κάποιες φορές δε θέλουμε να ποιούμε έναν απλό καφέ, αλλά κάτι πιο… ιδιαίτερο;

Έξι μαγαζιά στην πόλη προσφέρουν, πέρα από τον «κλασικό» καφέ, μια ευρεία γκάμα special ροφημάτων – από βιολογικούς χυμούς μέχρι… βουτυρόμπυρες- και μας προσκαλούν να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

Fontana Living Well Store
Ερμού και Αιόλου 17, τηλ. 210 3254112

Το Fontana μας μυεί στην καλή διατροφή και τα superfoods, όχι απλώς σε πακέτα και σακουλάκια που μπορείτε να πάρετε στο σπίτι, αλλά σε μορφή κρύων ή ζεστών ροφημάτων που θα απολαύσετε στα τραπεζάκια του. Τα ροφήματα του Fontana καλύπτουν όλες σας τις ανάγκες: Ενέργεια για να ξεκινήσετε τη μέρα, αποτοξίνωση μετά από μια δύσκολη εβδομάδα, βοήθεια στο αδυνάτισμα κ.ο.κ. Δικά μας αγαπημένα το pure energy με πράσινο τσάι, τζίνσενγκ, ανανά και πιπερόριζα, ο φυσικός χυμός πορτοκάλι με σπιρουλίνα και ο φρέσκος χυμός λεμονιού με τζίντζερ και δυόσμο.

Bubble Tale
Αιόλου 17, τηλ: 2103211080

Λάνσαρε τη μόδα του bubble tea, ενός παγωμένου τσαγιού με μπαλίτσες που λιώνουν στο στόμα και αλλάζουν τη γεύση του, όμως το κουκλιστικό αυτό στέκι μας κρατά και «ζεστή» συντροφιά με αρκετές ποικιλίες ζεστού τσαγιού όπως κόκκινο decaf, με μπαχαρικά, μήλο-κανέλλα και φρούτα του δάσους. Φυσικά μπορείτε ανεξαρτήτως εποχής να απολαύσετε και το παγωμένο τσάι- σήμα κατατεθέν του μαγαζιού επιλέγοντας για βάση το πράσινο, το μαύρο ή το κόκκινο και προσθέτοντας μπαλίτσες με χυμούς φρούτων, όπως φράουλα ροδάκινο, πορτοκάλι, μάνγκο, κεράσι, κράνμπερι, βατόμουρο, passion fruit, πράσινο μήλο, ακόμα και… γιαούρτι.

Το Τσάι
Λυκαβηττού και Α. Σούτσου 19, τηλ: 21 0338 8941

Η τσαγερί που άνοιξαν οι ιδιοκτήτες του ομώνυμου, κολωνακιώτικου καταστήματος –το οποίο πουλά περισσότερες από διακόσιες διαφορετικές ποικιλίες τσαγιού– φέρνει κάτι από ατμόσφαιρα Λονδίνου στην Αθήνα. Στον κατάλογό του φιγουράρουν ογδόντα διαφορετικές ποικιλίες τσαγιού απ’ όλο τον κόσμο, αλλά και signature κοκτέιλ με τσάι, λικέρ με βάση το τσάι και smoothies με – τι άλλο;- τσάι. Αν και το πιθανότερο είναι να θέλετε να τα δοκιμάσετε… όλα, εμείς προτείνουμε, αρχικά, να δοκιμάσετε οπωσδήποτε το ρόφημα «Μικρός Πρίγκηπας» με κομμάτια μήλου, σταφυλιού και φράουλας, άνθη ιβίσκου και χαμομηλιού και κάλυκες τριανταφυλλιάς ή την «Ήσυχη Νύχτα» με φύλλα μέντας, φράουλα, χαμομήλι, μελισσόχορτο και άνθη πορτοκαλιάς.

Το βαζάκι
Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι, 210 6800067

Και από τα αρωματικά τσάγια και αφεψήματα στους ολόφρεσκους χυμούς με βιολογικά φρούτα και λαχανικά. Το βαζάκι στο Χαλάνδρι έχει βάλει στόχο να αναπληρώσει την… χαμένη σας ενέργεια και το καταφέρνει περίφημα με μείγματα όπως η «δύναμη του Ποπάυ» με σπανάκι, μήλο, ανανά και λεμόνι, τα «8 αμινοξέα» με μήλο, παντζάρι, αγγούρι, μαϊντανό και το αμυγδαλόγαλα με ακατέργαστο κακάο, μπανάνα και μέλι. Τα ροφήματα μπορείτε να τα απολαύσετε είτε στον χώρο του μαγαζιού είτε σπίτι σας σε αεροστεγή βαζάκια. 

Petite Fleur

Σε χώρο που μοιάζει να ξεπήδησε από το Παρίσι των 20s, το «Μικρό Άνθος» βάζει τζαζ μελωδίες στα ηχεία και σερβίρει αυθεντική, ζεστή ή κρύα σοκολάτα Valhrona, παχύρρευστη σε ένα σωρό αρωματικές γεύσεις: με ροζ πιπέρι και κανέλα, «παντρεμένη» με bailey’s, με φυσικό απόσταγμα βανίλιας, με εκχύλισμα πορτοκαλιού, αλλά και σε milkshake με πραλίνα και αγριοκέρασο. Το Petite Fleur διαθέτει καταστήματα στο Κολωνάκι, στο Χαλάνδρι, στην Κηφισιά και στην Νέα Ερυθραία.

Cap Cap
Πανόρμου 26, Αιγάλεω, τηλ: 210 5904116

Ο παραμυθένιος κόσμος του Χάρι Πότερ, αλλά και άλλων παιδικών ηρώων βρίσκεται στο Αιγάλεω και ονομάζεται Cap Cap. Εδώ θα πιάσετε θέση σε κάποιο από τα τραπέζια του και αφού χαζέψετε για λίγο την πρωτότυπη διακόσμηση με κάστρα, μάγισσες και… άσπρους λαγούς θα παραγγείλετε κάποιο από τα δεκάδες φίλτρα και ελιξίριά του, όπως η βουτυρόμπυρα του Χάρι Πότερ με σοκολάτα και γάλα, η ροζ λεμονάδα της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων και το ρόφημα του Μικρού Πρίγκηπα με μήλο, σταφύλι, φράουλα, τριανταφυλλιά, ιβίσκο και χαμομήλι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v