Τα αγαπημένα μας café στη Θεσσαλονίκη

Συγκεντρώνουμε τα αγαπημένα μας café στη Θεσσαλονίκη, σε δέκα κορυφαίες διευθύνσεις του κέντρου που μας σερβίρουν καφέ και καλή διάθεση.
Τα αγαπημένα μας café στη Θεσσαλονίκη
του Γιώργου Κόκουβα

Ένα γλυκύτατο μπιστρό στα Λαδάδικα που μας κερνά καφέ και συμπάθεια. Ένα café θρύλος από τα τραπεζάκια του οποίου περνά καθημερινά η μισή Θεσσαλονίκη. Ένα δωμάτιο με θέα που «μυρίζει» σινεμά. Μία γωνιά στο κέντρο που μαζί με τον καφέ, μας φέρνει μπουγατσάν. Ένα café γεμάτο βιβλία, κι άλλο ένα γεμάτο νοσταλγία. Συγκεντρώνουμε τα αγαπημένα μας μέρη για καφέ στη Θεσσαλονίκη, σε μια δεκάδα που μας χορταίνει καφεΐνη και καλή διάθεση. 

Pasta flora darling 
Ζεύξιδος 6, τηλ: 2310261518

Στον αγαπημένο πεζόδρομο του κέντρου, τα μαγαζιά ανοίγουν και κλείνουν, αλλάζουν ονόματα και στιλ, αλλά η θρυλική Pastaflora παραμένει ίδια, με την σικ κιτς πληθωρική της διακόσμηση στο εσωτερικό και τα σιδερένια τραπεζάκια της στο δροσερό πλακόστρωτο, το ιδανικό σημείο για χάζι στην περαντζάδα που επιλέγει για τη βόλτα της η μισή πόλη. Εξίσου εναλλακτικό και πολυσυλλεκτικό είναι το μικρότερο αδερφάκι της Pastaflora, το «Φρειδερίκο Αγάπη μου» (Ολύμπου 87) που άνοιξαν οι ιδιοκτήτες στην πιάτσα της Ολύμπου. 

One Sweet Day 
Ολύμπου 57, τηλ: 2310251010

Μιας και αναφέραμε την πιάτσα της Ολύμπου, δεν θα μπορούσαμε παρά να πιάσουμε τραπεζάκι στο πιο γλυκό spot της, στο café-σοκολατερί που σερβίρει πέρα από καφέ, την ωραιότερη σοκολάτα της Θεσσαλονίκης. Στους vintage καναπέδες και το γλυκύτατο πατάρι, καταφθάνουν φρεσκολιωμένες σοκολάτες κάθε είδους, από bitter και συνδυασμό λευκής και γάλακτος μέχρι σοκολατένιοι εσπρέσο, σοκολάτα Mayas και «αλχημείες» με καραμελωμένα λεμόνια ή φράουλα. Συνδυάστε με τα σοκολατάκια που μπορείτε να προμηθευτείτε από τις «βιτρίνες». 

Καφωδείο Ελληνικό 
Ιουστινιανού 3, τηλ: 2310237016

Αυθεντικό και οικείο, το Καφωδείο κρύβει πίσω από το παλιό δημαρχείο της πόλης, λίγο πάνω από την Εγνατία, ένα «καταφύγιο» νοσταλγίας με την οποία είναι ποτισμένα τα ξύλινα τραπεζάκια, οι παλιές αφίσες, οι γκραβούρες, το αρτιστίκ πατάρι, τα μουσικά όργανα στα παλιά έπιπλα και ο ελληνικός καφές που έρχεται αφού ψηθεί στη χόβολη. Πολύ όμορφο σημείο για τα καλοκαίρια, τα τραπέζια κάτω από τις νεραντζιές της Ιουστινιανού. Σημειώστε ότι οι καφέδες ως τις 12.00 το μεσημέρι στοιχίζουν 2€, ενώ ισχύουν ειδικές τιμές για ανέργους και φοιτητές. Δεν θα χάσετε αν… παρατείνετε τον καφέ σας ως το βράδυ, τότε που διοργανώνονται έντεχνα live συνοδεία μπύρας. 

Δωμάτιο με θέα 
Πλατεία Αριστοτέλους 10, Ολύμπιον, τηλ: 2310277455

Ήσυχο, καλλιτεχνικό αλλά πάντα παρεΐστικο, το Δωμάτιο με Θέα βρίσκεται στον 5ο όροφο του ιστορικού Σινέ Ολύμπιον, ενός από τα γοητευτικότερα κτίρια της πλατείας Αριστοτέλους, φιλοξενώντας συζητήσεις πριν και μετά από ταινίες, κατά την διάρκεια του κινηματογραφικού φεστιβάλ της πόλης, αλλά και καθημερινά, για όσους ψάχνουν για έναν φιλόξενο χώρο στο κέντρο για coffee break με θέα τον Θερμαϊκό από τις τζαμαρίες. 

Mon Frere 
Καρόλου Ντιλ 6, τηλ: 2310240058

Γλυκύτατο και κατάλευκο, το Mon Frere μυεί τους Θεσσαλονικείς στο concept του γαλλικού μπιστρό: Μινιμαλισμός και φίνα διακόσμηση, ευγένεια και ζεν περιβάλλον, ατμόσφαιρα γεμάτη ζεστασιά, ωραίος καφές ή τσάι συνοδεία μπαγκετών, κρουασάν και άλλων καλουδιών, και ένα ωραιότατο πατάρι για να αράξουμε και να παρακολουθούμε την κίνηση στην πιάτσα της Προξένου Κορομηλά. 

Estrella 
Παύλου Μελά 48, τηλ: 2310272045 

Σας είχαμε μιλήσει για την «όαση» του Estrella πολύ προτού γίνει διάσημο για τα μπουγατσάν του, τον θεϊκό συνδυασμό κρουασάν με κρέμα μπουγάτσας που έγινε talk of the town (και όχι μόνο). Κι αυτό γιατί Estrella δεν είναι μόνο το μπουγατσάν: Είναι ένας όμορφος, εναλλακτικός χώρος όπου θα απολαύσετε από νωρίς καφέ και απολαυστικό πρωινό με μεσογειακές γεύσεις, brunch με bagels και ομελέτες και φρέσκους χυμούς. 

Θερμαϊκός 
Λεωφόρος Νίκης 21, τηλ: 2310239842

Όταν θέλουμε καφέ «φάτσα» στον Θερμαϊκό, το πρώτο στέκι που μας έρχεται στο μυαλό στη λεωφόρο Νίκης είναι το… ομώνυμο. Ο «Θερμαϊκός» ξεχωρίζει από τις φασαριόζικες, «mainstream» καφετέριες της παραλίας, χάρη στον εναλλακτικό ροκ χαρακτήρα του, τη νοσταλγική του διακόσμηση και την χαλαρή του διάθεση που έχει αποκτήσει φανατικούς θαμώνες. 

Λοξίας 
Ισαύρων 5, τηλ: 2310233925

Στον μικρό πεζόδρομο της πλατείας Ναυαρίνου, ένα παλιό βιβλιοπωλείο απλώνει τραπεζάκια και δημιουργεί την πιο λογοτεχνική γωνιά της πόλης στην οποία μπορούμε να χαλαρώσουμε διαβάζοντας, να τσιμπολογήσουμε από τα σνακ που ετοιμάζονται στην κουζίνα, να ξοδέψουμε ώρες σε φιλοσοφικές συζητήσεις ή απλώς να σιγοπιούμε τον ελληνικό καφέ μας, ψημένο στη χόβολη, στα μαρμάρινα τραπεζάκια του café. 

Fragile 
Βαλαωρίτου 29, τηλ: 2310547443

Ο πρώτας διδάξας των ταρατσών της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στην καρδιά της πιο πολύβουης φοιτητικής «ξενυχτοπιάτσας» της πόλης, αλλά λειτουργεί από τις 11 το πρωί, για δροσιστικό καφεδάκι, σπιτικές λεμονάδες και υποβρύχιο βανίλια, στο εντελώς industrial σκηνικό με τους καναπέδες από ξύλινες παλέτες, το γυμνό μπετόν και την θέα προς το αστικό σκηνικό. 

Lena’s Bistro 
Κατούνη 7, Λαδάδικα, τηλ: 2311249140

Λίγα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, σιδερένιες καρέκλες, ρομαντικό σκηνικό, καφεδάκι και υπέροχη σπιτική λεμονάδα, συνοδεία διαφορετικών σπιτικών νοστιμιών που ετοιμάζει καθημερινά η Lena, συνθέτουν το σκηνικό του πιο ωραίου και του πιο μποέμ μπιστρό στα Λαδάδικα. Μην αμελήσετε να δοκιμάσετε τις υπέροχες κις και τις χορταστικές σαλάτες αν πεινάσετε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v