Θεσσαλονίκη: Τα καλύτερα café μπροστά στη θάλασσα

Οκτώ αγαπημένες διευθύνσεις στη Θεσσαλονίκη για να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας δίπλα – ή πάνω- στη θάλασσα.
Θεσσαλονίκη: Τα καλύτερα café μπροστά στη θάλασσα
του Γιώργου Κόκουβα

Λευκά τραπεζάκια πλάι στον Θερμαϊκό. Δροσερά μπαλκονάκια με θέα θάλασσα. «Νησιώτικοι» χώροι και κοσμοπολίτικα στέκια σχεδόν πάνω στο κύμα. Τριγυρίζουμε στην παραλία της Θεσσαλονίκης και συγκεντρώνουμε οκτώ αγαπημένες διευθύνσεις για καφέ ή ποτό στο απέραντο γαλάζιο της πόλης. 

Kitchen Bar 
Αποθήκη Β (Προβλήτα Α, λιμάνι)
Σταθερή αξία στο λιμάνι, τα τραπεζάκια που απλώνονται στην άκρη της προβλήτας, στο «πίσω μέρος» του Kitchen bar της Θεσσαλονίκης έχουν το αποκλειστικό προνόμιο της θέας σε όλη την παραλιακή περαντζάδα από τη λεωφόρο Νίκης ως τον Λευκό Πύργο και το Μέγαρο – δηλαδή την χαρακτηριστικότερη «καρτ ποστάλ» θέα της πόλης. 

Θερμαϊκός 
Λεωφόρος Νίκης 21, τηλ: 2310239842

Αν έπρεπε να διαλέξουμε ένα café από την φασαριόζικη πιάτσα της παραλίας, πάνω στη λεωφόρο Νίκης, για να απολαύσουμε τον καφέ μας, αυτό πιθανότατα θα ήταν ο Θερμαϊκός, ένα από τα κλασικότερα στέκια της περιοχής, με φανατικό κοινό, εναλλακτική προσωπικότητα και vintage διακόσμηση, μια όμορφη αντίθεση με την αισθητική της υπόλοιπης παραλιακής. 

Shark 
Αργοναυτών 2, Καλαμαριά, τηλ: 2310416855

Μεταφερόμαστε στην παραθαλάσσια πιάτσα της Θεμιστοκλή Σοφούλη στην Καλαμαριά, εκεί όπου τα λευκά τραπεζάκια του Shark, ενδείκνυνται όχι μόνο για κοκτέιλ το βράδυ αλλά και για καφεδάκι από το πρωί – μάλιστα τα Σαββατοκύριακα μέχρι τις 13.00 σερβίρεται και πλήρες πρωινό με 5€. 

Azzurro 
Θεμιστοκλή Σοφούλη 86, Καλαμαριά, τηλ: 2310419294

Στην ίδια περιοχή, το Azzurro απλώνει τα τραπεζάκια του στην ξύλινη εξέδρα που φτάνει σχεδόν μέχρι το κύμα. Καταπληκτική θέα, υπέροχο ηλιοβασίλεμα, μεγάλη ποικιλία σε καφέδες, αλλά και ωραία πιάτα μεσογειακής κουζίνας αν πεινάσετε είναι λόγοι να κατηφορίσετε μέχρι την «γαλάζια» Καλαμαριά. 

Mistral Seaside bar 
Τήνου 4, τηλ: 2310444845

Στον καλοκαιρινό χώρο του Mistral, ο interior designer Γιάννης Πραβινός έκανε ό,τι μπορούσε για να μας τηλεμεταφέρει σε νησί: Πλάκες ξύλου, γήινα χρώματα που «παίζουν» με το γαλάζιο της θάλασσας και violet pink φωτισμός το βράδυ, συνθέτουν ένα χώρο που λειτουργεί από τις 10 το πρωί για απολαυστικό καφεδάκι… seaside. 

Όμιλος 
Μ. Αλεξάνδρου 12, τηλ: 2310869950

Μια ανάσα από το κέντρο της πόλης, ο Όμιλος μας καλεί να αράξουμε στους καναπέδες του, πάνω στο ξύλινο deck μπροστά στον Θερμαϊκό, και να λιαστούμε με καφεδάκι και δροσιστικά ροφήματα – αγαπημένη ώρα της ημέρας, το ηλιοβασίλεμα. 

Τέσσερα Σύγχρονο Καφενείο 
Ν. Πλαστήρα 53, Καλαμαρία, τηλ: 2310433681

Το σύγχρονο cafe που όμως λειτουργεί με τη λογική πατροπαράδοτου καφενείου, διαθέτει υπέροχη λουλουδιασμένη αυλίτσα, σερβίρει ελληνικό καφέ στη χόβολη και γλυκά του κουταλιού – το αγαπημένο μας σημείο για να τα απολαύσουμε είναι το δροσερό μπαλκονάκι του, που βλέπει κατευθείαν στις βάρκες και τα σκάφη στην παραλία της Αρετσούς. 

Arabella 

Η «φοιτητική» ένοχη απόλαυση της λίστας δεν είναι άλλη από τη μοναδική επιλογή για καφέ όχι παραθαλάσσια αλλά… μέσα στη θάλασσα: Το ξύλινο καραβάκι της Αραμπέλας που σαλπάρει για ημίωρες βόλτες στον Θερμαϊκό ξεκινά από νωρίς τις βόλτες του και σερβίρει καφέ, ενώ συνεχίζει ως αργά το βράδυ για ποτό και δυνατές μουσικές στο κατάστρωμα. Αν δεν βρείτε χώρο στην Αραμπέλα, τα «αδερφάκια» της, η «Κλειώ» και η «Αργώ» ξεκινούν επίσης βαρκάδες από την περιοχή κοντά στον Λευκό Πύργο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v