5 «κρυφές» αυλές στη Θεσσαλονίκη

Απολαμβάνουμε ελληνικό καφέ και παγωμένα κοκτέιλ σε πέντε όμορφες αυλές της Θεσσαλονίκης, που αναλαμβάνουν να μας δροσίσουν αυτό το καλοκαίρι.
5 «κρυφές» αυλές στη Θεσσαλονίκη
Σε πλακόστρωτα στα Κάστρα, σε αρχοντικούς κήπους στην παραλία, σε κρυφά αίθρια στην Αριστοτέλους και σε όμορφες αυλές ανά τη Θεσσαλονίκη, βρίσκουμε μια δροσερή γωνιά για να απολαύσουμε καφέ και ποτό αυτό το καλοκαίρι. 

Τέσσερα 
Ν. Πλαστήρα 53, Καλαμαρία, τηλ: 2310433681

Είναι σύγχρονο café αλλά λειτουργεί σαν πατροπαράδοτο καφενείο. Είναι διακοσμημένο με ανακυκλωμένα υλικά και διαθέτει μια αυλή γεμάτη λουλούδια. Σερβίρει κοκτέιλ και νέες γεύσεις από όλο τον κόσμο, αλλά δεν λέει όχι σε έναν ελληνικό καφέ στη χόβολη με γλυκό του κουταλιού και σε κερασμένα μεζεδάκια με το ούζο σας. Εδώ θα απολαύσετε επίσης βραδιές οινογνωσίας, εκθέσεις και μουσικά live, κι όλα αυτά σε απόσταση αναπνοής από την παραλία της Αρετσούς. 

Tabya 
Μελενίκου 14Γ, τηλ:2311242522

Μια ανάσα από την Καμάρα και τη βουή της πανεστημιούπολης, το νεοκλασικό του Tabya αποτελεί ένα αρτιστίκ καταφύγιο, με μια γλυκύτατη δροσερή αυλή γεμάτη βότανα, φερ φορζέ καρέκλες και ένα ενεργό πηγάδι, δείγμα της ιστορίας του σπιτιού. Εδώ θα απολαύσετε καφεδάκι ή φοβερή σπιτική λεμονάδα από νωρίς, ενώ στους εσωτερικούς χώρους θα βρείτε παζάρι δίσκων βινυλίου και εκθέσεις τέχνης. 

Toms Café 
Τσιμισκή 22, Στοά Πελοσώφ

Εκεί που κάποτε βρισκόταν το Ταχυδρομείο της Θεσσαλονίκης, τώρα κρύβεται το μικρό μποέμ αίθριο του καταστήματος Toms. Περισσότερο γνωστή για τα παπούτσια της, η εταιρία λειτουργεί και μερικά café ανά τον κόσμο – στην Ευρώπη υπάρχουν μόνο στο Άμστερνταμ και στη Θεσσαλονίκη – όπου σερβίρεται ο ειδικός καφές Toms, πάντα με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Σε παρόμοια λογική με τα παπούτσια, κάθε πώληση καφέ αντιστοιχεί σε πόσιμο νερό για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη στην περιοχή παραγωγής του χαρμανιού. Ο χώρος διατηρεί ένα χαλαρό, hip ύφος και έχει μεταμορφώσει τη στοά σε όαση με δεντράκια, ξύλινους πάγκους και μαξιλάρες στο μωσαϊκό. 

Το Δέντρο στο Μπαρ 
Βασιλέως Γεωργίου 25, τηλ: 2310811885

Το παλιό αρχοντικό με τις επιβλητικές σκάλες και τον κήπο που απλώνεται γύρω τους, μας υποδέχεται από νωρίς στα τραπεζάκια του για ελληνικό καφέ στη χόβολη και τεράστια ποικιλία σε γεύσεις σοκολάτας, ενώ το βράδυ αναλαμβάνει δράση η μπάρα, για να σερβίρει βαρελίσιες μπύρες, κρασί και ποτάκι και να διοργανώσει δυνατά πάρτι στο πιο στιλάτο πλακόστρωτο της περιοχής. 

Le Coq Tail mix bar 
Λεωφόρος Όχι 2, τηλ: 2310960562

Στο φυσικό μπαλκόνι της Θεσσαλονίκης, τον Άγιο Παύλο, μια ανάσα από τα Κάστρα και τον Ζωολογικό Κήπο της πόλης, το Le Coq Tail απλώνει τραπέζια στο πλακόστρωτο για να μας χαρίσει απίστευτη θέα σε ολόκληρη την πόλη και τον Θερμαϊκό, και να μας σερβίρει καφέ στη λιακάδα από το πρωί και – όπως μαρτυρά το όνομά του – ωραιότατα κοκτέιλ από έμπειρους mixologists το βράδυ. Μη χάσετε το μοχίτο του – σημειώστε ότι τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 7€ και οι καφέδες στα 3€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v