Τα τοπ μπαράκια για φλερτάρισμα στην Αθήνα

Ωραίες μουσικές, νεαρόκοσμος, διάθεση για… socializing – καμάκι και οικονομικά ποτά. Έχουμε επτά κορυφαία μπαράκια στην Αθήνα για να κάνετε νέες γνωριμίες.
Τα τοπ μπαράκια για φλερτάρισμα στην Αθήνα
Με συγχωρείτε, έχετε αναπτήρα; Καλησπέρα, θα μπορούσα να σας πάρω ένα χαρτάκι; Γεια σου, θα μου δώσεις λίγο φωτιά;

Κάπως έτσι ξεκινούν οι γνωριμίες – κατά κύριο λόγο – στα μπαράκια και η μια κουβέντα φέρνει την άλλη, το ένα σφηνάκι το άλλο (κερασμένο) και… ό,τι ήθελε προκύψει. Σίγουρα, σε οποιοδήποτε μπαράκι αγόρια και κορίτσια μπορούν να κάνουν «παιχνίδι», όμως ορισμένα μας αρέσουν γιατί σε αυτά νοιώθουμε πιο άνετα, πιο οικεία και πιο ανεβασμένα για να φλερτάρουμε.

Ποια είναι αυτά;

Πικάπ
Δημοφώντος 10, Άνω Πετράλωνα

Cosy περιβάλλον, σούπερ μουσικές και ωραίος νεαρόκοσμος ο οποίος μαζεύεται σε «πηγαδάκια» δίπλα στη μεγάλη μπάρα για να τα πει και να τα… πιει. Η μουσική κινείται σε alternative μονοπάτια, τα ποτά είναι άκρως φθηνά (5€ το απλό, 2€ το σφηνάκι – ό,τι πρέπει για κέρασμα) ενώ οι καναπέδες στα αριστερά του χώρου ενδείκνυνται για «χαλαρές» καταστάσεις. Σημειώστε ότι η μουσική δεν είναι σε 100% ένταση, γεγονός που ευνοεί τις κουβέντες χωρίς να ξελαρυγγιάστείτε στο αυτί του/της.

Τρανζίστορ
Πρωτογένους 10, Ψυρρή

Ο… χαμός που επικρατεί Παρασκευοσάββατα στο αρτιστίκ στέκι θα σας κάνει θέλοντας και μη να αναπτύξετε σχέσεις με τους θαμώνες. Ακόμα και αν είστε όμως συνεσταλμένο άτομο και σπάνια ζητάτε αναπτήρα, οι στενόμακροι πάγκοι και τα μεγάλα τραπέζια του θα σας βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στο να γνωρίσετε νέο κόσμο και «ό,τι ήθελε προκύψει». Η μουσική, από ένα σημείο και μετά, είναι άκρως ανεβαστική και χορευτική με αποτέλεσμα στο μαγαζί γνωστοί και άγνωστοι να γίνονται… ένα. Το απλό ποτό κοστίζει 6€.

Underdog
Ηρακλειδών 8, Θησείο

Το next big thing του Θησείου είναι ένα μίνιμαλ café bar, με άκρως ενδιαφέρουσα αισθητική και διακόσμηση στο εσωτερικό του και αρκετά μεγάλα τραπέζια τα οποία… όλους τους καλούς χωράνε για λαχταριστά cocktails, μπύρα ή ποτάκι. Το επιβλητικό, ξύλινο μπαρ του χωρίζεται σε δύο μέρη: το ένα αποκλειστικά για cocktails, το άλλο αποκλειστικά για μπύρες ενθαρρύνοντας τους θαμώνες να ανταλλάξουν απόψεις για τις δημιουργίες – ετικέτες. Η αυλίτσα στο πίσω μέρος ενδείκνυται για πιο πριβέ καταστάσεις, μετά το «παιχνίδι» στον κυρίως χώρο. Τα cocktails στοιχίζουν 10€.

Dos Agaves
Αβραμιώτου 12, Μοναστηράκι

Καράμπα! Αν ψάχνετε ένα μπαρ το οποίο να συνδυάζει τη μεθυστική ατμόσφαιρα του Μέχικο με ξεσηκωτική μουσική και flirty νεαρόκοσμο, τότε το Dos Agaves στην Αβραμιώτου είναι αυτό που ζητάτε. Η τεκίλα ρέει άφθονη σε μορφή λαχταριστών margaritas σε κάθε πιθανό συνδυασμό, τα σφηνάκια ξεπερνούν τις 90 ετικέτες τεκίλας και μεζκάλ, ενώ οι ρυθμοί κινούνται σε ροκ, swing και rocabilly μονοπάτια. Ό,τι πρέπει για χορό μέχρι πρωίας δηλαδή. Τα cocktails κυμαίνονται στα 8-9€ , ενώ τα σφηνάκια κοστίζουν 3€.

Dude
Καλαμιώτου 14

Μπαράκι με χαρακτήρα… Κοενικό, το Dude ευνοεί τις γνωριμίες μεταξύ των θαμώνων του, οι οποίοι στριμώχνονται στον στενόμακρο διάδρομο γύρω από την μεγάλη μπάρα. Βοηθούν και οι uptempo μουσικές, που κρατούν πάντα την ατμόσφαιρα σε σούπερ κεφάτα επίπεδα, καθώς και το γεγονός ότι το Dude είναι σχεδόν πάντα ασφυκτικά γεμάτο –οπότε υπάρχει πάντα πληθώρα επιλογών για νέες γνωριμίες. Οι τιμές των ποτών κυμαίνονται στα 7€.

Gelée Royale
Σκουφά και Σίνα 17

Ξύλινα μεγάλα τραπέζια, classy ατμόσφαιρα, προσεγμένος κόσμος, ωραίες μουσικές. Το Gelee Royale στο Κολωνάκι ανοίγει από το πρωί για (σούπερ) καφέ, ενώ το βράδυ η ατμόσφαιρα αλλάζει, η ένταση ανεβαίνει και το μαγαζί μεταμορφώνεται σε προσεγμένο μπαράκι, με την μεγάλη ξύλινη μπάρα να υποδέχεται cocktails και κόσμο ο οποίος πλήρως ακομπλεξάριστα λικνίζεται σε ροκ και – ενίοτε – mainstream μελωδίες. Το απλό ποτό κοστίζει 8€ και τα cocktails 10€.

7 Jokers
Βουλής 7, τηλ.: 210 3219225

Στους παλιούς θαμώνες της πλατείας Μαβίλη θυμίζει το Μπρίκι, και όχι τυχαία, αφού είναι δημιουργία του ίδιου ανθρώπου. Μικρό και παρεΐστικο, με τις γνωριμίες να δίνουν και να παίρνουν, και τους θαμώνες να γίνονται όσο περνά η ώρα όλο και εμφανέστερα μια μεγάλη παρέα, σερβίρει κοκτέιλ, ποτά, μπύρες και συμπάθεια κάτω από τα memorabilia και τις φωτογραφίες των Rolling Stones που κοσμούν τους τοίχους του. Η μουσική του κινείται σε indie μονοπάτια, ενώ το ποτό κοστίζει 7€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v