Η βόλτα του Σαββάτου: Από τον Εθνικό Κήπο στην Ινδία

Ανοιξιάτικες βόλτες στον Εθνικό Κήπο, γεύση από Ινδία και κοκτέιλ με φόντο την Ακρόπολη στο ηλιοβασίλεμα έχει το πρόγραμμά μας για αυτό το Σάββατο.
Η βόλτα του Σαββάτου: Από τον Εθνικό Κήπο στην Ινδία
της Ηρώς Κουνάδη

Κι αφού η άνοιξη μας ξέφευγε εδώ και καιρό, αποφάσισε επιτέλους να μας τιμήσει με την παρουσία της. Θα εκμεταλλευτούμε, λοιπόν, την ευκαιρία να την τιμήσουμε όπως της πρέπει, βολτάροντας στο απόλυτα ανοιξιάτικο σκηνικό του Εθνικού Κήπου, και εν συνεχεία κατηφορίζοντας προς το Μοναστηράκι, για φαγητό και απογευματινό κοκτέιλ.

Πρωί στον Εθνικό Κήπο

Δυσκολευόμαστε να σκεφτούμε άλλη πράσινη γωνιά της Αθήνας, που να μην χρειάζεται κανέναν «κόπο» για να την απολαύσουμε: Ούτε οδήγηση, ούτε σκαρφάλωμα σε σκαλοπάτια, ούτε καν περπάτημα. Το μετρό μας αφήνει ακριβώς στην είσοδο του Εθνικού Κήπου, κι από εδώ ξεκινάμε να εξερευνούμε πλακόστρωτα και μη μονοπάτια, που ελίσσονται στα 155 στρέμματά του, περνώντας κάτω από θεόρατους κορμούς δέντρων και πλάι σε καταπράσινα ξέφωτα, όπου οικογένειες και παρέες στρώνουν τα καρό τραπεζομάντηλα του πικνίκ.

Αν έρθετε με τα πιτσιρίκια σας, σημειώστε ότι μέσα στον κήπο υπάρχει παιδική χαρά κι ένας μίνι ζωολογικός κήπος, ο οποίος φιλοξενεί τις θρυλικές πάπιες του κήπου και λίγα ακόμα ζωάκια. Ο Εθνικός Κήπος είναι ανοιχτός καθημερινά, από την ανατολή ως τη δύση του ήλιου.

Διαβάστε περισσότερα - Εθνικός Κήπος: Φωτο-βόλτα σε αθηναϊκά μονοπάτια

Οι λάτρεις του βινυλίου, θα κάνουμε φεύγοντας μια στάση απέναντι, στο Public του Συντάγματος, που γιορτάζει σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Δισκοπωλείων με έκπτωση -23% σε όλα τα βινύλια και μουσικές από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του Εν Λευκώ από τις 10.00 έως τις 13.00 και του Red από τις 13.00 έως τις 16.00.

Μεσημεριανό στο Mirch

Εν συνεχεία, κατηφορίζουμε την Ερμού, για το απαραίτητο χάζι στις βιτρίνες και τα πλήθη της, μέχρι να φτάσουμε στο «κάτω» μη πεζοδρομημένο κομμάτι της, και πιο συγκεκριμένα στο νούμερο 109, για να δοκιμάσουμε το ινδικό φαγητό που έχει κάνει όλη την πόλη να παραμιλά. Ο λόγος για το Mirch, που ξεφουρνίζει από τα tandoori του νοστιμιές όπως το chicken tikka με γιαούρτι και σως μέντας, το chicken korma (κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος, γάλα καρύδας και κάσιους), το vindaloo για τους ουρανίσκους που δεν φοβούνται τις καυτερές προκλήσεις και, για κάτι χορταστικό και γρήγορο, το περίφημο Indian σουβλάκι, ήτοι κοτόπουλο σε πίτα naan με γέμιση λαχανικών.

Οι τυχεροί της παρέας, σημειώστε κι ένα μικρό μυστικό: Στον πάνω όροφο, υπάρχει ένα μπαλκονάκι που χωρά μόνο ένα τραπέζι για δύο άτομα, και απολαμβάνει την καλύτερη θέα στις λαοθάλασσες της Ερμού. Δοκιμάστε να δείτε αν θα το πετύχετε ελεύθερο, ποτέ δεν ξέρετε. Για ένα πλήρες γεύμα δεν θα πληρώσουμε παραπάνω από 15€ το άτομο, ενώ το ινδικό σουβλάκι –ιδανική επιλογή αν έχουμε περισσότερη όρεξη για κάτι γρήγορο στο χέρι– στοιχίζει μόλις 4€.

Απογευματινό κοκτέιλ με θέα Ακρόπολη

Ποιος είπε ότι πρέπει να περιμένεις να σκοτεινιάσει για να πιεις ένα κοκτέιλ; Το φως του ηλιοβασιλέματος ταιριάζει υπέροχα στην Ακρόπολη (που έχουμε καιρό να την απολαύσουμε λουσμένη στο απογευματινό φως) κι αυτό τα παιδιά στο 360 το ξέρουν καλά. Ακριβώς γι’ αυτό δημιούργησαν μια έξτρα σελίδα στον κατάλογό τους με ωραιότατα «απογευματινά» κοκτέιλ, που σερβίρονται ως τις 20.00, περιέχουν λιγότερο αλκοόλ και κυμαίνονται στα 6€. Τα απολαμβάνουμε στα ψηλά σκαμπό πλάι στα παρτέρια της ταράτσας, απαλλαγμένοι από τα πλήθη που θα αρχίσουν να συρρέουν μόλις σκοτεινιάσει.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v