Τι να κάνετε αν μείνετε το τριήμερο στην Αθήνα

Δέκα ωραίες ιδέες για να περάσετε όμορφα το τριήμερο των Αποκριών και της Καθαρής Δευτέρας, γεμίζοντάς το με πάρτι, γεύσεις και οικογενειακές εξορμήσεις.
Τι να κάνετε αν μείνετε το τριήμερο στην Αθήνα
Πάρτι, Κούλουμα, δωρεάν εκδηλώσεις, μασκαράδες, χαρταετοί και παιχνίδι για τα παιδιά, τέχνη, γεύσεις και μουσική για όλους. Όσοι μείνουν στην Αθήνα το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας δεν θα περάσουν καθόλου άσχημα. Ιδού δέκα ιδέες για να μην μείνουν καθόλου στο σπίτι:

*Απόκριες από τον δήμο Αθηναίων
Αυτό το τριήμερο κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου, με οδοιπορικά στην παλιά Αθήνα, ζαχαρομουτζουρώματα, θέατρο σκιών, σκυριανά έθιμα, χοροί σε πλατείες στο Μοναστηράκι, την Πλάκα και τα Ιλίσια, εκπαιδευτικά προγράμματα, γαϊτανάκια, συναυλίες στο Παγκράτι και την Διονυσίου Αρεοπαγίτου, και πολλές ακόμη εκδηλώσεις που θα δείτε αναλυτικά εδώ

*Καθαρά Δευτέρα στου Φιλοπάππου
Φυσικά, οι χοροί της Αποκριάς ακολουθούνται στην Αθήνα από τον εορτασμό της Καθαρής Δευτέρας στου Φιλοπάππου, όπου θα απολαύσετε οικογενειακώς τα παραδοσιακά κούλουμα με χαλβά, λαγάνα, ελιές και άλλα σαρακοστιανά εδέσματα. Το φαγοπότι θα συνοδεύει η Φιλαρμονική Ορχήστρα στην είσοδο του λόφου και πολύ τραγούδι από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του δήμου. Παραδοσιακά κούλουμα θα απολαύσετε και στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ στους Αμπελοκήπους – οι εκδηλώσεις ξεκινούν από τις 11.00 το πρωί.

*Απόκριες και Κούλουμα στον Πειραιά
Τέσσερις πλατείες του επινείου της Αθήνας ντύνονται γιορτινά και γεμίζουν χρώμα το τελευταίο σαββατοκύριακο της Αποκριάς από νωρίς το πρωί. Οι πλατείες Κοραή, Καραϊσκάκη, Θεμιστοκλή και Αγίων Αναργύρων υποδέχονται τις οικογένειες των Πειραιωτών με ξυλοπόδαρους, μάγους, facepainting, μπαλονοκατασκευές, μουσικές από τη Φιλαρμονική του δήμου και γαϊτανάκια. Την Καθαρά Δευτέρα, το γλέντι μεταφέρεται στην Φρεαττύδα, όπου θα κάνετε θαλασσινά Κούλουμα με μουσική, φαγητό, ποτό και συναυλία παραδοσιακής μουσικής. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο κατασκευής χαρταετού με τη βοήθεια ειδικών.



*Καθαρά Δευτέρα με τα παιδιά στα Μουσεία
Δύο μουσεία ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας προτείνουν οικογενειακή Καθαρά Δευτέρα στην Πλάκα με ελεύθερη είσοδο. Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης πετά τους δικούς του χαρταετούς στου Φιλοπάππου και γιορτάζει τα Κούλουμα με το Atelier Σπύρου Βασιλείου που προσφέρει παραδοσιακά εδέσματα και ζωντανή rock’n’roll μουσική στο σπίτι του γνωστού έλληνα ζωγράφου. Το ραντεβού δίνεται στις 11.00 στο προαύλιο του Αγίου Δημητρίου του Λουμπαρδιάρη στην Δ. Αρεοπαγίτου, ενώ από τις 12.00 ως τις 16.00 θα «τρέχει» το πάρτι στο Atelier Σπύρου Βασιλείου (Γουέμπστερ 5Α, Ακρόπολη).

*Attica Carnival Kingdom  
Ένα καρναβαλοπάρτι με πολύ παιχνίδι για τα παιδιά της πόλης στήνεται αυτό το τριήμερο στα Αηδονάκια (Διονυσίου 155, Μαρούσι), που ως την Καθαρά Δευτέρα φιλοξενεί το Attica Carnival Kingdom. Οι πιτσιρικάδες σας θα φωτογραφηθούν μαζί με τα Χελωνονιντζάκια, τις κούκλες Lalaloopsy και θα εκτονωθούν σε περισσότερα από 20 παιχνίδια του κλασικού λούνα παρκ ή στα παιχνίδια δράσης των εγκαταστάσεων. Το all day fun pass στοιχίζει 15€ - ώρες λειτουργίες Σάββατο 18.00-21.00, Κυριακή 12.00-15.00 και 17.00-20.00, Κ. Δευτέρα 12.00-15.00.



*Pyjama party στο Γκάζι
Δεν χρειάζεται να σκάτε για το τι θα ντυθείτε αυτές τις Απόκριες: Βάλτε τις πυτζάμες σας, πάρτε το μαξιλάρι σας και ετοιμαστείτε για ένα τρελό σαββατόβραδο στο Gazarte (Βουτάδων 34), όπου η αγαπημένη Μαριέττα Φαφούτη με την μπάντα της στήνουν ένα pyjama μασκέ live party γεμάτο σερπαντίνες, κομφετί και ποπ/ντίσκο/soul/r’n’b μουσικές. Το πάρτι συνεχίζεται και στον πρώτο όροφο του Gazarte όπου οι παραγωγοί του Pepper ανεβάζουν το κέφι με δυνατά DJ sets. Ώρα έναρξης 22.00 , είσοδος από 7€ (προπώληση, ή 10€ στο ταμείο).

*80s πάρτι στο Κύτταρο
Η Πωλίνα, ο Κώστας Μπίγαλης και ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος ολοκληρώνουν τις εμφανίσεις τους στο Κύτταρο (Ηπείρου 48) με δύο live αυτό το Σαββατοκύριακο. Και το Σάββατο και την Κυριακή της Αποκριάς, στήνουν μασκέ grand finale πάρτι με τις γνωστές ρετρό επιτυχίες τους και ένα απόλυτα καλτ show γεμάτο ροζ μπικίνι, πους απς, μελισσούλες και άλλα… μασκαρεμένα party animals. Ώρα έναρξης στις 22.00, εισιτήριο 10€.

*In Edit Festival
Αν δεν τρελαίνεστε και τόσο με τις φιέστες, τα αποκριάτικα πάρτι και τις παραδόσεις, «τρέχουν» κι άλλα πράγματα στην πόλη αυτές τις ημέρες: Στο Odeon Opera (Ακαδημίας 57) φιλοξενείται από τις 19 ως τις 23 Φεβρουαρίου το In Edit, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικών ντοκιμαντέρ στον κόσμο – μια εβδομάδα γεμάτη μουσική και κινηματογράφο, με προβολές μερικών από των σημαντικότερων μουσικών ντοκιμαντέρ των τελευταίων ετών σε πρώτη πανελλήνια προβολή – δείτε το πρόγραμμα εδώ. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 4€ στο viva



*Oscar night
Αν διαθέτετε Nova – ή αν διαθέτει κάποιος φίλος σας – εκμεταλλευτείτε την αργία της Δευτέρας και ξενυχτήστε οργανώνοντας μια μαραθώνια βραδιά Όσκαρ, παρακολουθώντας από το βράδυ της Κυριακής ως το πρωί της Καθαρής Δευτέρας την απονομή των βραβείων. Προφανώς, επιβάλλονται τα στοιχήματα, τα μαγειρέματα, το φρέσκο ποπκορν και τα τσουγκρίσματα της εναλλακτικής… σινεφίλ Αποκριάς.

*Ταβερνάκια για Καθαρά Δευτέρα
Θαλασσινά, λαγάνες, ελληνικοί νηστίσιμοι μεζέδες και σαρακοστιανές γεύσεις: Οργανώστε μια μεσημεριανή εξόρμηση για φαγητό μετά το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού της Καθαρής Δευτέρας, σε κάποιο από τα αθηναϊκά ταβερνάκια που τιμούν τα Κούλουμα. Δείτε μερικές από τις αγαπημένες μας διευθύνσεις εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v