Η βόλτα του Σαββάτου: Πιτζάμα πάρτι και Roomie_B

Ένα νέο και ωραίο all day στέκι, μια στοά γεμάτη τέχνη και ένα πιτζάμα πάρτι περιλαμβάνει το πρόγραμμά μας για την πρώτη μέρα του αποκριάτικου τριημέρου.
Η βόλτα του Σαββάτου: Πιτζάμα πάρτι και Roomie_B
της Ηρώς Κουνάδη 

Δυσκολευόμαστε να σκεφτούμε καλύτερο τρόπο να ξεκινήσουμε το πρώτο τριήμερο της χρονιάς στην πόλη, από μια μεγάλη βόλτα στο κέντρο. Αυτό το Σάββατο, λοιπόν, ξεκινάμε με καφεδάκι σε ένα ολοκαίνουριο –αλλά ήδη αγαπημένο– στέκι και καταλήγουμε σε ένα πιτζάμα πάρτι, αφού πρώτα πάρουμε την απαραίτητη δόση τέχνης και γεύσης.

Πρωινό με καφεδάκι στο Roomie_B 

Η νέα και ωραία άφιξη στο κέντρο της πόλης (στο 32 της Περικλέους, για να είμαστε ακριβείς) είναι ένα all day στέκι που αγαπά πολύ την σύγχρονη τέχνη, σερβίρει καταπληκτικό καφέ και νόστιμα σνακ εμπνευσμένα από τις κουζίνες των Βαλκανίων, και διοργανώνει κεφάτα πάρτι τα βράδια. Εμείς αυτό το Σάββατο θα το τιμήσουμε νωρίς, για να απολαύσουμε αχνιστό καφεδάκι ξεφυλλίζοντας σπάνια περιοδικά, fanzines και βιβλία από τα ράφια του.

Μετά τον καφέ, θα περάσουμε μια βόλτα από την Στοά Εμπόρων εκεί κοντά (Βουλής 8-10) για να χαζέψουμε έργα και εικαστικές εγκαταστάσεις σε μια άλλοτε εγκαταλελειμμένη στοά που ζωντάνεψε χάρη στην πρωτοβουλία της πολύ δραστήριας ομάδας ανθρώπων που έστησε εδώ τα Ίχνη Εμπορίου.

Μεσημεριανό στο Φίλεμα

Επιμένουμε… κέντρο και κατευθυνόμαστε προς τον πεζόδρομο της Ρόμβης για να πιάσουμε ένα από τα τραπεζάκια που απλώνει εκεί, στο νούμερο 16, το γλυκύτατο Φίλεμα –οι μη καπνιστές μπορείτε να προτιμήσετε την θαλπωρή του εσωτερικού χώρου, αλλά και οι μεγάλες σόμπες στον πεζόδρομο κάνουν εξαιρετική δουλειά ακόμα και για τους πιο κρυοφοβικούς εξ ημών.

Το μενού συναποτελούν καλοψημένα κρεατικά και σπιτικές γεύσεις, καθώς και πολλά διαφορετικά πιάτα ημέρας που εναλλάσσονται καθημερινά: δοκιμάστε, αν τα πετύχετε, τα καταπληκτικά κεφτεδάκια κοτόπουλο, τα χοιρινά φιλετάκια στη λαδόκολλα με πατάτες και τους γίγαντες με λουκάνικα και πιπεριές. Στις επιλογές που υπάρχουν πάντα στον κατάλογο, ξεχωρίζουμε την τραγανή φέτα σε φύλλο κρούστας με μέλι, την πράσινη σαλάτα με κατίκι, τις απίθανες κομμένες στο χέρι πατατούλες τηγανιτές και το ζουμερό, μυρωδάτο κεμπάπ. Οι λάτρεις του ούζου θα βρουν ενδιαφέρουσες ετικέτες για να τα συνοδεύσουν όλα αυτά. Ο δε λογαριασμός στο τέλος θα κυμανθεί στα 15€ το άτομο, μαζί με ουζάκι ή κρασί.

Βράδυ με πιτζάμες στο Gazarte

Μετά από δύο συνεχόμενα sold out στο Gazarte, η Μαριέττα Φαφούτη και η οκταμελής μπάντα της, μας καλούν να φορέσουμε τις πιο φαντεζί πιτζάμες μας, να πάρουμε το αγαπημένο μας μαξιλάρι και να τους συναντήσουμε στο πιο pop υπνοδωμάτιο της Αθήνας, που θα έχουν φροντίσει να γεμίσουν σερπαντίνες και κομφετί. Φυσικά, θα χορέψουμε υπό τους ήχους εκρηκτικής ποπ, νοσταλγικής ντίσκο, soul και R’n’B. Το πάρτι ξεκινά στις 22.00 και τα εισιτήρια κοστίζουν 7€ στην προπώληση και 10€ στο ταμείο.

Το πάρτι συνεχίζεται και στον πρώτο όροφο του Gazarte με τους παραγωγούς του Pepper 96.6 να δίνουν τον χορευτικό τόνο της βραδιάς και να ανεβάζουν το κέφι στα… τραπέζια.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v