Η βόλτα του Σαββάτου: Στην υγειά… του Αγίου Αντωνίου

Τιμάμε την γιορτή του Αγίου Αντωνίου στο κατάλληλο μέρος: Στις γειτονιές του Αγίου Αντωνίου, για καφεδάκι, ψαρομεζέδες και κοκτέιλ στην δυτική Αθήνα.
Η βόλτα του Σαββάτου: Στην υγειά… του Αγίου Αντωνίου
Μιας και το Σάββατο είναι η γιορτή του Αγίου Αντωνίου, σκεφτήκαμε να τον… τιμήσουμε αναλόγως και να εξερευνήσουμε τη γειτονιά και τα στέκια της συνοικίας στην οποία έδωσε το όνομά του. Τι θα λέγατε αυτό το Σάββατο να πάρουμε το μετρό και να αποβιβαστούμε στον Άγιο Αντώνιο, να πιούμε καφεδάκι, να απολαύσουμε ψαρομεζέδες και να μας βρει το βράδυ με ένα κοκτέιλ στο χέρι, σε ένα από τα «πιο hip στέκια της Ευρώπης» στα δυτικά προάστια της Αθήνας;

Κεφεδάκι στις «γραμμές» του μετρό
Ξεκινάμε μεσημεράκι για καφέ (σωστά καταλάβατε, θα τιμήσουμε την έναρξη του σαββατοκύριακου με λίγο χουζούρι στο κρεβάτι παραπάνω) στο Rails (Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Περιστέρι, τηλ: 2105728137). Αυτό το all day στέκι, μια ανάσα από τον σταθμό του μετρό του Αγίου Αντωνίου, είναι διαμορφωμένο με την αισθητική αμερικανικού deli, προσφέροντας καφεδάκι από νωρίς σε ένα όμορφο, παρεΐστικο περιβάλλον. Αν πάλι πεινάσετε γρήγορα, μπορείτε να επιλέξετε από τα ελαφριά σνακ του café, ή να ανηφορίσετε προς τον 1ο όροφο, όπου στεγάζεται το… μοντέρνο σουβλατζίδικο του Rails, «Κάρβουνο». Παρ’ όλα αυτά, σας προτείνουμε να περιοριστείτε στο καφεδάκι, και αυτό το Σάββατο να τιμήσετε το γειτονικό ψαροφαγικό στέκι που ακούει στο όνομα ενός γνωστού ηθοποιού από τα παλιά… 



…Για ψαρομεζέδες στου Τραβόλτα
Για την ακρίβεια, η ψαροταβέρνα δεν δανείζεται το όνομά της από τον γνωστό σταρ, αλλά από τον «σταρ της περιοχής», τον Λάκη τον Τραβόλτα, δεινό χορευτή στην περιστεριώτικη νυχτερινή σκηνή των ‘80s. Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου (κάποιοι εξ αυτών γνωστοί από το κρεατοφαγικό Base Grill) δημιούργησαν εδώ (Αγίου Παύλου 33 και Αρκαδίας, τηλ: 2105719222) έναν επιμελώς ατημέλητο χώρο που παραπέμπει σε καρνάγιο – στον εσωτερικό αλλά και τον εξωτερικό χώρο. Στα του μενού, θα απολαύσετε χταπόδι στη σχάρα, γευστικά καλαμαράκια, νόστιμα χτένια, κυδώνια και καβουροδαγκάνες, σαγανάκι, σουπιά με το μελάνι της, και υπέροχες προτάσεις δημιουργικής κουζίνας, όπως χταπόδι με σαφράν και ξίδι ροδιού με παντζάρια, μιλφέιγ σαρδέλας και σπετζοφάι σουπιάς. Μη χάσετε το καπνιστό χέλι με φάβα. Συνοδεύστε με ουζάκι και υπολογίστε περί τα 20-25€ κατ’ άτομο. 



Κοκτέιλ στο Mind the Cup
Περπατήστε για την απαραίτητη χώνεψη μέχρι την πιάτσα του Περιστερίου και πιάστε θέση στο Mind the Cup στον ολοζώντανο πεζόδρομο της Αιμιλίου Βεάκη, (Αιμ. Βεάκη 29, τηλ: 2105776010) που έγινε ακόμη πιο διάσημο όταν η γνωστή ιστοσελίδα Buzzfeed το κατέταξε σε ένα από τα ωραιότερα στέκια του κόσμου «που πρέπει να δεις πριν πεθάνεις». Εδώ, στον μικρό βιομηχανικό χώρο του με τις ξύλινες σκάλες, τους πάγκους και τις καρέκλες-αιώρες, ή στην μίνι-αυλή γύρω από το μεγάλο, φωτισμένο δέντρο, θα απολαύσετε zombie cocktails σε vintage εκδοχή, pornstar, το εμπνευσμένο Covent Garden cocktail αλλά και… σφηνάκια μουστοκούλουρου. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v