Η ατζέντα του Ιανουαρίου: 10 καλά νέα

Η μεγάλη επιστροφή των Tiger Lillies, οι Raveonettes με νέο δίσκο στο Gagarin, τα θέατρα που θα δούμε και άλλα μεγάλα πράγματα που περιμένουμε από τον Ιανουάριο.
Η ατζέντα του Ιανουαρίου: 10 καλά νέα
Μετά την… παραζάλη των γιορτών, ο Ιανουάριος είναι κατά κανόνα «φτωχός» σε events μήνας. Διαπίστωση που δεν ισχύει για το 2015, το οποίο ξεκινά πανηγυρικά, με συναυλίες, live, θεατρικές παραστάσεις και shows όπως αυτά των Tiger Lillies (που επιστρέφουν μετά από πέντε χρόνια στην Αθήνα) και των Raveonettes, που έρχονται με τον έβδομο δίσκο τους στο Gagarin.

Άμλετ στη Στέγη
14 Ιανουαρίου - 1 Φεβρουαρίου 2015
Εισιτήρια: από 15 έως 36€ (άνεργοι 5€)
Ο Γιάννης Χουβαρδάς σκηνοθετεί το ποιητικό αριστούργημα του Σαίξπηρ, με τον Χρήστο Λούλη στις διαδρομές του Άμλετ και την Αμαλία Μουτούση στο ρόλο της Γερτρούδης. Μαζί τους επί σκηνής ο Γιώργος Γάλλος, ο Γιώργος Γλάστρας, ο Θάνος Τοκάκης, η Άλκηστις Πουλοπούλου και ο Χάρης Φραγκούλης.

Tiger Lillies στο Badminton
9-11 Ιανουαρίου
Εισιτήρια: από 14 έως 36€
Ένα ακυβέρνητο πλοίο με νεκροζώντανο πλήρωμα. Πάγοι της Αρκτικής και φλογισμένοι τροπικοί. Γοργόνες, μέδουσες και αλλόκοτα θαλάσσια τέρατα. Κι ένας καταραμένος ναυτικός, που γύρισε από την κόλαση για να αφηγηθεί την ιστορία του. Καλωσήρθατε στo Rime of the Ancient Mariner, τη νέα δημιουργία των αγαπημένων Tiger Lillies. Μια επικών προδιαγραφών διασκευή του ομώνυμου, κλασικού ποιήματος του Samuel Coleridge. Με αφετηρία το ποίημα, το εκκεντρικό λονδρέζικο τρίο στήνει ένα ακαταμάχητα μακάβριο και ατμοσφαιρικό θέαμα, που συνδυάζει τον εμβληματικό avantgarde/gypsypunk/cabaret ήχο του με εντυπωσιακά animation και οπτικά εφέ, τα οποία επιμελήθηκε ο καλιφορνέζος φωτογράφος και εικαστικός καλλιτέχνης Mark Holthusen.

Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Gazarte
17 Ιανουαρίου
Εισιτήρια: από 12 έως 30€

Με αφετηρία την 17η Ιανουαρίου και για τρεις επιπλέον εμφανίσεις (11/02, 14/03, 04/04), η αγαπημένη Ευανθία Ρεμπούτσικα θα παρουσιάσει συνθέσεις από την μέχρι στιγμής δημιουργική της πορεία. Το μουσικό αυτό ταξίδι περιλαμβάνει αποσπάσματα από πολυβραβευμένα soundtracks όπως η "Πολίτικη Κουζίνα", το "Babam ve oglum" και το "Ulak", συνθέσεις από την πιο πρόσφατη δουλειά της για την ταινία "Birleşen Gönüller", ορχηστρική μουσική από το δημοφιλές άλμπουμ "Το Aστέρι και η Eυχή" καθώς και έργα από θεατρικές παραγωγές, όπως η "Φθινοπωρινή Iστορία" και το "Συρανό ντε Μπερζεράκ" το οποίο ενθουσίασε το κοινό για δύο συνεχόμενες χρονιές.

Raveonettes στο Gagarin
30 Ιανουαρίου
Εισιτήρια: 20-25€

Τρία χρόνια μετά την τελευταία τους sold out εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους, οι Raveonettes ξανάρχονται με τον έβδομο δίσκο τους, "Pe'ahi", στις αποσκευές τους. Η μελωδική και ταυτόχρονα σκοτεινή τους Shoegaze - Garage - Pop «πατά» μουσικά πάνω στη βαριά κληρονομιά των Jesus and Mary Chain και Velvet Underground. Οι Raveonettes δεν διστάζουν να τερματίσουν τους ενισχυτές τους και να μας παρασύρουν στον μοναδικό τους ρυθμό. Κομμάτια σαν τα "Love In A Trashcan", "Heart Of Stone" και άλλα πολλά, υπόσχονται να μας ξεσηκώσουν την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου στο Gagarin.

Παράσιτα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Από 3 Ιανουαρίου
Εισιτήρια: από 8 έως 15€
Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σκηνοθετεί τις Κόρα Καρβούνη και Ιωάννα Κολλιοπούλου στο έργο της Βίβιεν Φράντσμαν. Η υπόθεση έχει ως εξής: H Πινκ αγαπάει τη Ρόλλυ και η Ρόλλυ αγαπάει την Πινκ. Είναι αδελφές, που μοιράζονται το ίδιο τραυματικό παρελθόν και το ίδιο ζοφερό παρόν: ναρκωτικά, φτώχεια, έλλειψη εκπαίδευσης, βία, κακοποίηση, φυλακή, κοινωνικό περιθώριο. Η μία θέλει να ξεφύγει. Όμως η άλλη την χρειάζεται κοντά της.

Ρόδες United στο Κύτταρο
10 Ιανουαρίου
Εισιτήρια: 10€

Το νέο τους άλμπουμ, με τίτλο Internet, πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο, και ως τότε μας κλείνει ραντεβού στο Κύτταρο για να ακούσουμε… «από Μπρεχτ και Κουρτ Βαιλ, Παγκανίνι και Λιστ, Ζαν Μισέλ Ζαρ και Βαμβακάρη μέχρι σόουλ και τζαζ θραύσματα ανακατεμένα με ροκενρόλ και ρέγγε» όπως λέει το δελτίο τύπου, συμπληρώνοντας ότι «Ο ήχος είναι γήινος κι ο στίχος εξωγήινος».

Η Μέριλιν σου πάει πολύ στο Vault
Από 28 Ιανουαρίου
Εισιτήρια: 12€
Ο Μάριος Ιορδάνου και η Σοφία Καζαντζιάν παρουσιάζουν την κωμωδία – θρίλερ «Η Μέριλιν σου πάει πολύ», από την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015 και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στον Πολυχώρο Vault (Μελενίκου 26, Βοτανικός). Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο που συνδυάζει το έγκλημα με το γέλιο, μέσα από μια ιδιαίτερη και ανατρεπτική προσέγγιση και υπό τη σκηνοθετική ματιά του Μάριου Ιορδάνου. Κάθε σκηνή και φόνος. Κάθε φόνος και ανατροπή. Σε αυτή την κωμωδία, ο θεατής θα γελάσει αλλά και θα προβληματιστεί… Με αφορμή το «μύθο» της μοναδικής Μέριλιν Μονρόε καταρρίπτονται οι μύθοι για τα στερεότυπα, τον άνθρωπο, τις σχέσεις, την αγάπη, την ύπαρξη.

Λόλεκ στο Faust
21 Ιανουαρίου
Εισιτήρια: 8€

Ο Λόλεκ παρουσιάζει την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου στο Faust, το πολυαναμενόμενο νέο του άλμπουμ με τίτλο “Ουρανός Μολύβι”. Ο τρίτος αυτός δίσκος του είναι εμπνευσμένος από το Μάρκο Βαμβακάρη και αφιερωμένος σε αυτόν. Σε αυτό το άλμπουμ ο Λόλεκ δεν είναι μόνος, όπως μας είχε συνηθίσει, αλλά συμπράττει μουσικά με τον φίλο του τον Κάχη (Γιάννη Καχραμάνογλου), ο οποίος υπογράφει και τους στίχους των τραγουδιών. Ο ήχος της καινούργιας του δουλειάς, για την οποία απομονώθηκε στο στούντιό του επί δύο και πλέον χρόνια γράφοντας, παίζοντας και ενορχηστρώνοντας, είναι ηλεκτρισμένος ρεμπέτικος και η μουσική κινείται ανάμεσα στο punk, το rock και τον άνευ ορίων ήχο του μπουζουκιού. Μια απόσταση που μπορεί να φαίνεται μουσικά ακραία, είναι όμως δυνατή...

Ήρθες και θα μείνεις στο Θέατρο Ιλίσια
Από 6 Ιανουαρίου
Εισιτήρια: από 12 έως 16€

Ο Γρηγόρης Βαλτινός, σε μια απρόσμενη συνάντηση με τη Ζέτα Μακρυπούλια, θα γίνουν το ζευγάρι της... νέας χρονιάς, συμπρωταγωνιστώντας σε ένα ανατρεπτικό ρομάντζο, μια σπαρταριστή ερωτική κωμωδία, μια γοητευτική απόδειξη επί σκηνής της φράσης του Όσκαρ Ουάιλντ: «Αρκεί ένα λεπτό για να ερωτευτείς, μια ώρα για να συμπαθήσεις και μια μέρα για να αγαπήσεις». Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ το 1981, με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους συγγραφείς, οι οποίοι είναι ζευγάρι και στη ζωή και στο «Ήρθες και θα μείνεις» αποτύπωσαν την πραγματική ιστορία της δικής τους πρώτης συνάντησης! Το έργο αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό και έκτοτε εξακολουθεί να γοητεύει με τη σπιρτάδα και την αλήθεια του, καθώς παίζεται ανελλιπώς με τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί στο Επί Κολωνώ
13, 18, 19, 20, 26 και 27 Ιανουαρίου
Εισιτήρια: 10€

"Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί", το κωμικοτραγικό αριστούργημα του σπουδαίου βρετανού συγγραφέα Tom Stoppard ανεβαίνει στο Θέατρο Επί Κολωνώ για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Η πρεμιέρα θα δοθεί την 1η Φεβρουαρίου, ενώ μέσα στον Ιανουάριο έχουν προγραμματιστεί έξι προ-παραστάσεις, με είσοδο 10€. Σκηνοθετεί ο Δημήτρης Μυλωνάς και πρωταγωνιστούν οι Γεράσιμος Γεννάτας, Γιώργος Παπαπαύλου, Θοδωρής Σκυφτούλης, Άννα Ελεφάντη, Σπύρος Χατζηαγγελάκης.

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v