Live Clubbing: 5 «ζωντανές» διευθύνσεις στην Αθήνα

Μία δόση mainstream clubbing, μια δόση συναυλιακός χώρος και μπόλικες ποσότητες κεφιού. Το αποτέλεσμα; Πέντε live clubs που… ξεσηκώνουν.
Live Clubbing: 5 «ζωντανές» διευθύνσεις στην Αθήνα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η τάση πρωτολανσαρίστηκε πέρυσι. Με το clubbing στην Αθήνα να… αργοπεθαίνει οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να δουν τα πράγματα διαφορετικά. Το mainstream clubbing όπως το είχαμε συνηθίσει με έναν – ή περισσότερους djs- να μονοπωλούν το ενδιαφέρον σε καθημερινή βάση περιορίστηκε και τη θέση του πήρε ένα πιο διαδραστικό concept το οποίο συνδύασε το παραδοσιακό clubbing με γενναίες δόσεις live ερμηνείας από γνωστούς καλλιτέχνες και μπάντες.

Η συνταγή πέτυχε και αυτό φαίνεται φέτος, όπου πλέον υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία clubs – τα live clubs – τα οποία υιοθετούν εξ ολοκλήρου το παραπάνω μοτίβο διασκέδασης. Μέχρι στιγμής ο κόσμος ανταποκρίνεται θετικά, στις βραδιές «ζωντανού» clubbing δύσκολα βρίσκεις να κάτσεις και η περίοδος των εορτών αποτελεί ιδανική αφορμή για να τιμήσει κάποιος την «φρέσκια» αυτή τάση στην νυχτερινή διασκέδαση.

Ακολουθούν πέντε διευθύνσεις στην Αθήνα για να ζήσετε όπως πρέπει την εμπειρία του live clubbing.

Cabaret Stage Club
Πατριάρχου Ιωακείμ 43 & Πλουτάρχου, Κολωνάκι, τηλ.: 6979112335

Ένας από τους πρώτους διδάξαντες του live clubbing, το καμπαρέ του Κολωνακίου έχει φιλοξενήσει μεταξύ άλλων τον Μύρωνα Στρατή, τον Ησαΐα Ματιάμπα, τον Δήμο Αναστασιάδη και τις Μέλισσες. Συνεχίζει και φέτος εξίσου δυναμικά φέρνοντας στο stage του την Έλλη Κοκκίνου (21/12, 28/12, 4/1), τις Μέλισσες (19-20/12) και τον Νίνο για ένα ξεσηκωτικό ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς στις 31 Δεκεμβρίου. Είσοδος με ποτό 15€, φιάλη 130€ και 150€. Κρατήσεις τηλ: 6979112335.

Camorra
Αμερικής 6, Κολωνάκι, τηλ: 2152151399

Παλιά τέχνη κόσκινο για τους Onirama, οι οποίοι συνεχίζουν για ακόμα έναν χειμώνα την επιτυχημένη τους πορεία στο είδος διασκέδασης το οποίοι οι ίδιοι διαμόρφωσαν αρκετά χρόνια πριν. Ο χώρος του Kalua στην Αμερικής μεταμορφώθηκε σε… άντρο «μαφιόζικης» διασκέδασης με το όνομα Camorra και η δημοφιλής μπάντα στήνει πάρτι εκεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Μαζί τους ο Μιχάλης Ζέης, η Νατάσα Μηνδρινού και η Μάνια Λεμπέση. Είσοδος με ποτό 10€, φιάλη 140€.

4711
Λεωφόρος Κηφισιάς 7, Μαρούσι, τηλ: 2107214711

Συνταγή που «πιάνει» δύσκολα αλλάζει, έτσι για ακόμα μια χρονιά ακροβατώντας στα όρια μεταξύ club και πίστας, ο Διονύσης Σχοινάς κάνει αυτό ακριβώς που περιγράφει ο γενικός όρος “live clubbing”. Στον νέο χώρο του κολωνακιώτικου club στην Αυτοκίνηση, ο καλλιτέχνης συνεχίζει το ξεσηκωτικό του show με δικές του, αλλά και ξένες επιτυχίες κάθε Παρασκευή και Σάββατο και παραμονή Χριστουγέννων. Μαζί του ο Κώστας Λαΐνας, ο DJ Andre και η Ειρήνη Ζέη. Είσοδος με ποτό 10€, φιάλη 130€.

Acro
Iερά Οδός 13, Γκάζι, τηλ: 2130185030

Club… συναυλιακών προδιαγραφών, το Acro φιλοξενεί για ακόμα μια χρονιά τον Γιώργο Σαμπάνη, έναν καλλιτέχνη με ποπ και ροκ καταβολές, ο οποίος εγγυάται για μια σειρά πάρτι έκπληξη με δικά του τραγούδια (πρόσφατα κυκλοφόρησε νέο δίσκο) αλλά και ξένων καλλιτεχνών που ο ίδιος αγαπά. Μαζί του η Τάμτα και η Κατερίνα Λιόλιου, συμπληρώνουν την party διάθεση η οποία παίρνει τις απαραίτητες clubbing δόσεις από τον DJ Αντώνης Δημητριάδης. Είσοδος με ποτό 10€, φιάλη κρασί 65€, φιάλη ποτό 130€ και 150€.

Gotham - City Stage
Λεωφ. Κηφισίας 10-12, Agora Center, Μαρούσι

Tony Sfinos. Ένα όνομα, ένα ξέφρενο πάρτι και μπόλικη… ιστορία. Πεπειραμένος στο είδος και με εξαιρετική άνεση στην επικοινωνία με το κοινό ο back to the 70s αοιδός εμφανίζεται στη σκηνή του Gotham, ένα από τα πρώτα μαγαζιά που καθιέρωσαν τη φιλοσοφία του Live Clubbing. Μαζί με την «Επιχείρηση Οκταπούσι» θα εμφανίζεται στο club της Κηφισίας κάθε Σάββατο μέχρι και τον Απρίλιο του 2015 για να περάσει όλες τις αγαπημένες επιτυχίες των 60s/70s με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Είσοδος με ποτό 15€, φιάλη 120€.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v