Επτά νέα μπαράκια στην χειμωνιάτικη Αθήνα

Γυρνάμε στους δρόμους της πόλης και ανακαλύπτουμε επτά νέα και πολλά υποσχόμενα μπαράκια για τις χειμωνιάτικες εξόδους μας.
Επτά νέα μπαράκια στην χειμωνιάτικη Αθήνα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Χειμωνιάτικες «κρυμμένες» - όχι για πολύ – ταράτσες για ποτάκι με θέα Ακρόπολη, sui generis μπαράκια με live εμφανίσεις και πολυσυλλεκτικά DJ sets, χαλαρά café bar που προκαλούν… σούσουρα και πολλές ακόμα εκπλήξεις μας επιφυλάσσει ο πλήρως ανανεωμένος χάρτης του αθηναϊκού nightlife.

Ιδού επτά φρέσκιες αφίξεις στην πόλη για χαλαρό ποτό, ωραίες μουσικές και… καλή καρδιά. 

Tριπτολέμου 43 και Ορφέως 20, Γκάζι

Για self service εστιατόρια και μπαράκια ξέραμε, για DIY cocktails γνωρίζαμε (πώς να τα φτιάχνουμε σπίτι μας). Ξάφνου όμως «έσκασε» στο Γκάζι το Selfbar για να μας συστήσει το DIY self service και πρωτότυπο σκεπτικό του: δεν υπάρχουν bartenders, το ποτό σας ή το cocktail σας το φτιάχνετε μόνοι με την διακριτική καθοδήγηση των trainers του μαγαζιού, πληρώνετε το αντίτιμο και αράζετε στις ψάθινες καρέκλες για να το απολαύσετε όπως πρέπει συνοδεία jazz – κατά κύριο λόγο – μουσικής. Το concept του κάν’το μόνος σου ρίχνει αυτόματα και το κόστος του αλκοόλ: 4,5€ τα ποτά 5,5€ τα cocktails. Σύντομα το team του μαγαζιού θα προχωρήσει και στη δημιουργία ενός νέου escape room σε συνεργασία με την ομάδα του Adventure Rooms στο Μοναστηράκι και ο συνδυασμός φαίνεται εκρηκτικός. 

Ηπίτου 4, Σύνταγμα

Μετά το 30 Something που τιμήσαμε δεόντως στην πιάτσα του Χαλανδρίου, ο ραδιοφωνικός παραγωγός Σάββας Πούμπουρας έστησε αυτό downtown μπαράκι στην πολυσύχναστη γειτονιά που πλαισιώνει τον πεζόδρομο της Ηπίτου στην Πλάκα. Ο χώρος μέσα μικρός, όμως η εναλλακτική του «τραπεζάκια-παγκάκια –σκαλάκια έξω» φαίνεται να βρίσκει ολοένα και περισσότερους θιασώτες, με τον κόσμο να τιμά την χαλαρότητα του concept street bar. Σόμπες και κουβέρτες σας κρατούν ζεστούς, ενώ τα cocktails φαίνονται άκρως ενδιαφέροντα. H λίστα είναι ακόμα… υπό κατασκευή, όμως προς το παρόν ξεχωρίζουν τα Thai Manga Attack με σορμπέ μάνγκο και το La Rambla με grapefruit και τζιν. Τα cocktails κοστίζουν από 7-9€, ενώ κάθε μέρα ένας διαφορετικός DJ καταλαμβάνει τα decks του μαγαζιού. 

Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ: 2167004917

«Κρυμμένη» άφιξη στην πόλη, το Locale για να το βρείτε θα πρέπει να ψαχτείτε μιας και η είσοδός του βρίσκεται σε στοά και δύσκολα την πιάνει το μάτι. Οι χώροι του «δυνατό χαρτί» από μόνοι τους: σούπερ θέα Ακρόπολης από την ταράτσα του (μη φοβού Μαριάμ, έχουν μεριμνήσει για να μην παγώσετε), ατμοσφαιρικές καταστάσεις στο εσωτερικό του, στο οποίο δεσπόζει μια μεγάλη μπάρα με κουζίνα και μπαρ για να δείτε τι θα πιείτε και τι θα φάτε. Το Couleur διαθέτει έμπειρους bartenders οι οποίοι θα σας καθοδηγήσουν στο τι cocktail θα διαλέξετε (ξεκινούν από τα 7,5€), ενώ διαθέτει και αρκετά ελληνικά αποστάγματα. Στα του τσιμπολογήματος τώρα, το μπαράκι κινείται στη φιλοσοφία του tapas bar με mini burgers, tortillas, finger food και άλλα τέτοια ωραία (από 5€). Οι μουσικές αλλάζουν ανάλογα με τα χούγια του εκάστοτε DJ – ροκ, house, swing κα.
Σπ. Μερκούρη 12, Παγκράτι, τηλ: 2107232758

Τους τελευταίους δύο μήνες έχει προκληθεί… σούσουρο στο Παγκράτι γύρω από τη νέα αυτή άφιξη και όχι αδίκως. Σε μια ανακαινισμένη μονοκατοικία του μεσοπολέμου το «Σούσουρο» διαθέτει όλα τα συστατικά για να πετύχει: cosy και «παλιακή» (με την καλη έννοια όμως) ατμόσφαιρα, funky μουσικές, κεφάτο κόσμο και φτηνό αλκοόλ. Στο εσωτερικό του κυριαρχεί το λευκό της πέτρας πίσω από το μπαρ, ενώ οι υπόλοιποι τοίχοι-μαυροπίνακες προσφέρονται για παλιμπαιδισμό θαμώνων με πάσης φύσεως αστείες ατάκες. Διαθέτει και ξεχωριστό δωμάτιο με τραπεζάκια για όσους θέλουν να αράξουν, ενώ μην εκπλαγείτε αν πέσετε πάνω σε κάποια αυθόρμητη μουσική βραδιά με κιθάρες. Τα ποτά ξεκινούν από 5€, οι μπύρες από 3,5€. 

Cloud Nine
Μαρίνου Αντύπα 66, Νέο Ηράκλειο, τηλ: 695 100 8510

New entry στην νυχτερινή ζωή του Ηρακλείου, το Cloud Nine είναι ένα συμπαθέστατο μπαράκι έτσι διαμορφωμένο ώστε να «κλαμπίζει» όταν οι συνθήκες – και οι εκάστοτε προσκεκλημένοι Djs – το απαιτούν. Εκατοντάδες βινύλια κοσμούν τον τοίχο πίσω από το DJ booth καθιστώντας σαφές ότι το Σύννεφο 9 αγαπάει τη μουσική, κάτι που αποδεικνύει εμπράκτως. Εδώ πέρα από ξακουστούς Έλληνες παραγωγούς θα ακούσετε ζωντανά εγχώριες μπάντες, με δωρεάν είσοδο πάντα, που καλύπτουν ευρύ φάσμα ακουσμάτων (ροκ, funk, blues κ.α.).  

Distillery
Βαλαωρίτου 7Α, Αθήνα, τηλ. 210 363 5557

Θα το βρείτε στο αδιέξοδο της Βαλαωρίτου στον χώρο όπου παλιά στεγαζόταν το Janettos. Το Distillery συστήνεται σαν all day café bar και διαθέτει όμορφο εσωτερικό χώρο που θυμίζει παριζιάνικο μπιστρό και διακρίνεται για τα art-deco στοιχεία που τον κοσμούν. Σε αυτό το urban σκηνικό, το μαγαζί δίνει έμφαση στη μουσική φιλοξενώντας συχνά πυκνά γνωστούς εγχώριους Djs διαφορετικών μουσικών καταβολών (από Χατζηδάκι μέχρι cosmic grooves), ενώ ανοίγει από νωρίς αποτελώντας ιδανική επιλογή για after office καταστάσεις. Μεσημέρι και απόγευμα μπορείτε εύκολα να απολαύσετε τσίπουρο και ρακί συνοδεία μεζέδων, ενώ όσο σιμώνει το βράδυ τα signature cocktails του Άλεξ Αλεξιάδη κάνουν τη διαφορά: δοκιμάστε το ζεστό Hot Buttered Rum με ρούμι εμβαπτισμένο με μπαχαρικά και καρπούς τονγκα και μπαχαρικά και το Pisco shower με λάιμ και bitters. Τα cocktails κοστίζουν 7€, και το απλό ποτό 6€. 

Βουλής 7, τηλ: 21 0321 1262 

Το Barreldier μας ταξιδεύει στον χρόνο και στην ατμοσφαιρική εποχή της ποτοαπαγόρευσης, παλαιώνει τα spirits του σε ειδικά βαρελάκια σερβίροντάς τα είτε σκέτα είτε σε signature cocktails και «ντύνει» μουσικά τις κρύες νύχτες του χειμώνα με jazz, soul και funk μουσικές και το εσωτερικό του με leather  και ξύλινα στοιχεία. Το ποτό εδώ είναι σοβαρή υπόθεση, επομένως αναμένετε επιλογές καταλόγου όπως έξι διαφορετικά gin tonic εκ των οποίων το ένα είναι με homemade gin, παλαιωμένα ρούμια και μεγάλη ποικιλία σε κονιάκ με highlight εκείνο που συνδυάζεται με μπράντι, λικέρ από μαρασκίνο, πορτοκάλι και σπιτική γρεναδίνη. Τα ποτά ξεκινούν από 7€. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v