7 σούπερ μπαράκια που αγαπήσαμε φέτος

Ο Κύριος Χου με την αυλίτσα του, το Φουάρ που φύσηξε αέρα Νέας Υόρκης στη Μητροπόλεως, οι ταράτσες με θέα Ακρόπολη και άλλα αγαπημένα στέκια του 2014.
7 σούπερ μπαράκια που αγαπήσαμε φέτος
της Ηρώς Κουνάδη 

Χαρήκαμε με τα νέα της άφιξής τους, τσουγκρίσαμε κοκτέιλ-που-δεν-είχαμε-ξαναπιεί στις αυλές τους, χορέψαμε στα πάρτι τους, καταστρώσαμε τα καλοκαιρινά μας σχέδια στις μπάρες τους. Αυτά είναι τα επτά μπαράκια που κάναμε στέκια το 2014, και θα συνεχίσουμε –όπως όλα δείχνουν– να αγαπάμε για πολλά ακόμα χρόνια. 

Κύριος Χου 
Δημοφώντος & Υπερίωνος 1, Πετράλωνα, τηλ: 210 3423972

Φύσηξε ένα αναζωογονητικό αεράκι στη μεζεδο-πιάτσα των Πετραλώνων την άνοιξη που μας πέρασε. Μια κουκλίστικη μονοκατοικία, με μια φανταστική αυλίτσα δίπλα της, μεταμορφώθηκε στο πιο “talk of the town” μπαράκι του καλοκαιριού. Στις σιδερένιες καρεκλίτσες της πίναμε όλο το καλοκαίρι Deep Purple με μαστίχα, κρασί και άγριο μύρτιλο, και 2Spicy, με τεκίλα, κόλιανδρο, chilli και mango. Και θα συνεχίσουμε και όταν χειμωνιάσει, πιάνοντας αυτή την φορά τραπεζάκι στο όμορφο ψηλοτάβανο εσωτερικό του με τα καναπεδάκια και τα ξεχωριστά δωμάτια που δημιουργούν σπιτική ατμόσφαιρα. Τα κοκτέιλ κοστίζουν 7,50€. 

Φουάρ 
Μητροπόλεως 72 (είσοδος από Χριστοπούλου 6), τηλ.: 210 3211381

Ο Χρήστος Πότσιος (του θρυλικού Soul και του χαλανδριώτικου Zoo) έστησε ένα εντελώς νεοϋρκέζικο μπαράκι στο κέντρο της Αθήνας. Το Φουάρ το αγαπήσαμε από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, για τον ιδιαίτερο χώρο του (με το αίθριο που επιτρέπει την άμεση επαφή με τον αττικό ουρανό) για τις ωραίες funky μουσικές του, για τη λαχταριστή ασιατική κουζίνα και για τα κοκτέιλ του. Στα αγαπημένα μας συγκαταλέγονται το Φουάρ sour με βότκα, μαστίχα, μήλο, βασιλικό και lime και το Bandito με τεκίλα και μαρμελάδα blueberry. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8-9€. Το φθινόπωρο το βρίσκουμε ανοιχτό από το μεσημέρι, για καφεδάκι και φαγητό. 

Μπλε Παπαγάλος 
Λεωνίδου 31, Πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο, τηλ.: 211 0121099

Έστρωσε το κατακόκκινο σαλονάκι του, με τους αναπαυτικούς καναπέδες, τις πρώτες μέρες του 2014, άπλωσε και φερ φορζέ πολυθρόνες και τραπεζάκια στην αυλή την άνοιξη. Δεν σταμάτησε όλη τη χρονιά να μας συστήνει ωραίες μουσικές (ιδιαίτερα της γαλλικής funk-o-jazz σχολής) και να διοργανώνει swing events και κεφάτα πάρτι στα οποία ναι, είδαμε κόσμο να χορεύει, δεν πρόκειται περί αστικού θρύλου. Τα (καθαρά και γενναιόδωρα) ποτά κοστίζουν 6€, το ποτήρι κρασί 3,5€, ενώ αν πεινάσετε υπάρχουν και επιλογές όπως ζουμερά burgers και μεξικάνικες quesadillas –και μια μεγάλη ποικιλία από ελληνικές μπύρες για να τα συνοδεύσετε. 

White Noise 
Ευμολπιδών 20, Γκάζι, τηλ.: 690 777 8889

Όσοι είχαμε βαρεθεί το Γκάζι, το περιγράφαμε ενθουσιασμένοι το καλοκαίρι που μας πέρασε ως καμία-σχέση-με-το-υπόλοιπο-Γκάζι. Στην υπέροχη ταρατσούλα του, με τα ξύλινα παγκάκια και τα ψηλά σκαμπό στις μπάρες, ακούσαμε κινηματογραφικά soundtrack (με αποκορύφωμα το αφιέρωμα στις μουσικές του Ταραντίνο) και άλλες θεματικές μουσικές, τσουγκρίσαμε φτηνά ποτά και κοκτέιλ (στα 5€ και 6€ αντίστοιχα) και αναθεωρήσαμε το δόγμα που λέει ότι δε νοείται ωραία αθηναϊκή ταράτσα χωρίς θέα στην Ακρόπολη. 

Cube Project 
Αγησιλάου 88 και Σαλαμίνος, Μεταξουργείο, τηλ: 213 0331572

Μιλώντας για θέα στην Ακρόπολη, δεν μας έλειψε και αυτή φέτος. Στο πανέμορφο νεοκλασικό του 1920 που στέγαζε παλιότερα το μεξικάνικο Meson el Mirador βρήκαμε φέτος το καλοκαίρι ένα ωραιότατο μπαράκι παύλα καφενείο παύλα μεζεδοπωλείο. Στην γλυκύτατη ταράτσα του (με την θέα στην Ακρόπολη που λέγαμε προηγουμένως) τσιμπολογήσαμε νόστιμο κους κους, σαλάτες με αβοκάντο και κοτομπουκιές με γλυκόξινη σάλτσα, και ήπιαμε φτηνά και καθαρά ποτά (στα 5€) και ωραία κοκτέιλ (στα 6€). Ανοίγει από τις 13.00 το μεσημέρι, με καφεδάκι, κρασί και μεζεδάκια (επίσης από 5€).

Ο Κύριος
Δορυλαίου 4, Πλατεία Μαβίλη, τηλ.: 210 6400615

Μας εξέπληξε ευχάριστα την περασμένη άνοιξη, δεδομένου ότι νέα από την Πλατεία Μαβίλη είχαμε χρόνια να ακούσουμε. Δημιούργημα του Ειρηναίου Φιλιππίδη, ιδιοκτήτη του Τώρα Κ44, είναι το ultra chic μπαρ που πήρε την θέση του ιστορικού Flower. Μας αρέσει για το ιδιαίτερο ντεκόρ του, με τις χειροποίητες ταπετσαρίες, τις βαριές θεατρικές κουρτίνες και τη δερμάτινη μπάρα, αλλά και για τις ωραίες του μουσικές που ακούγονται σε διακριτική ένταση. 

Some Bizzare 
Σοφοκλέους 7-9, τηλ.: 215 5154568

Κρυμμένο μέσα στη στοά της κάπως «σκοτεινής» Σοφοκλέους, μας θύμισε το Cantina Social με τον ακάλυπτό του να φιλοξενεί όλο το καλοκαίρι τα πλήθη που συνέρεαν για να ακούσουν DJ sets από δυνατά ονόματα της εγχώριας εναλλακτικής σκηνής, όπως οι Varotsos, Chris Kontos, Voltnoi και Disconekt. Στο μια-σταλίτσα-εσωτερικό του κυριαρχούν η βιομηχανική αισθητική με τα νέον φώτα και μια μεγάλη γκρίζα μπάρα. Το ποτό κοστίζει 6€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v