Πέντε παραστάσεις και συναυλίες στους Δήμους

Αγαπημένα ελληνικά συγκροτήματα, μεγάλες θεατρικές παραγωγές και ιδιαίτερες μουσικές συμπράξεις μας κρατούν συντροφιά το βράδυ του Σαββάτου.
Πέντε παραστάσεις και συναυλίες στους Δήμους
Μας κράτησαν όμορφη συντροφιά όλο το καλοκαίρι και συνεχίζουν να ιντριγκάρουν το ενδιαφέρον μας με πολιτισμικές εκδηλώσεις για κάθε γούστο. Τα Φεστιβάλ των Δήμων αποτελούν μια καλή αφορμή για να δούμε παραστάσεις και συναυλίες που χάσαμε, αλλά και να γνωρίσουμε νέους δημιουργούς.

Πέντε από αυτές τις εκδηλώσεις συγκεντρώσαμε και σας προτείνουμε για την αποψινή σας έξοδο.

Η «Μαρία Πενταγιώτισσα» στη Νέα Σμύρνη
Το έργο του Μποστ σε σκηνοθεσία Γιάννη Μποσταντζόγλου παρουσιάζεται στο άλσος της Νέας Σμύρνης στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ιωνικές Γιορτές. Αφορά ένα δραματικό ειδύλλιο και ταυτόχρονα μια ξεκαρδιστική σουρεαλιστική κωμωδία, μία λαϊκή όπερα, η οποία εξιστορεί τη ζωή της Μαρίας, της κοπέλας, της γυναίκας, της ερωμένης και- φυσικά- της φεμινίστριας. Η παράσταση αρχίζει στις 21:00 ενώ τα εισιτήρια κοστίζουν 5€.

«Ιππόλυτος» στην Ηλιούπολη
Η συγκλονιστική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου, παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους στην Ηλιούπολη. Στην υπόθεση του έργου, ο πιστός οπαδός της Άρτεμης, Ιππόλυτος, απαξιώνει τις χαρές του έρωτα και αρνείται να αποδώσει τιμές στην Αφροδίτη. Για να τον τιμωρήσει, η θεά του έρωτα πλέκει το δίχτυ της καταστροφής του, εμπνέοντας στη μητριά του, Φαίδρα, σφοδρό έρωτα για τον πρόγονό της. Τα εισιτήρια κοστίζουν 12€, ενώ η παράσταση ξεκινά στις 20.30.

«Όλο τον Κόσμο Γύρισες» στο Μαρούσι
Όλα τα μεγάλα ποιήματα του Νίκου Καββαδία σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου αλλά και μελοποιήσεις των Δημήτρη Ζερβουδάκη, Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, Γιάννη Σπανού, Αρλέτας, Λάκη Παπαδόπουλου, Αργύρη Μπακιρτζή και του συγκροτήματος Ξέμπαρκοι, παρουσιάζονται από τον Γιάννη Κούτρα και τον Απόστολο Ρίζο στον υπαίθριο χώρο του Αμαλίειου στο Μαρούσι. Η συναυλία ξεκινά στις 20.30, ενώ εισιτήρια (10€) μπορείτε να προμηθευτείτε από την ιστοσελίδα www.viva.gr.

Υπόγεια Ρεύματα στον Άγιο Δημήτριο
Τα Υπόγεια ρεύματα ετοιμάζουν ακόμα μια μουσική γιορτή, αυτή τη φορά στο Φεστιβάλ του δήμου Αγίου Δημητρίου, στην πλατεία Αλέκου Παναγούλη. Σε κάθε πόλη, σε κάθε σκηνή, τραγουδάνε, παίζουν, αυτοσχεδιάζουν κι έτσι δημιουργούν μια νέα «ανασκαφή» και – μαζί με τους ακροατές – ανακαλύπτουν μια άλλη αλήθεια.Το συγκρότημα, στην νέα εποχή που εγκαινιάζει, ανακατασκευάζει τον ήχο του και προσεγγίζει ξανά τα τραγούδια του. Η είσοδος γίνεται με προσκλήσεις μιάμιση ώρα πριν την συναυλία η οποία ξεκινά στις 20.30. Οι προσκλήσεις είναι δωρεάν και ο δήμος παρακαλεί αντί αντιτίμου να προσφέρετε φάρμακα και τρόφιμα για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Φαρμακείου.

«Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια» στην Νέα Ερυθραία
Το έργο του Αλεχάντρο Κασόνα μας συστήνει η Χαρούλα Σαμπατάκου στο Δημοτικό Θέατρο της Νέας Ερυθραίας στις 20:30. Στα «Δέντρα» ο συγγραφέας επιχειρεί ένα ισορροπημένο παιχνίδι με τα συναισθήματα, ενώ οι ήρωες του εναρμονίζονται τόσο έντεχνα με το ψέμα και την αλήθεια, την φαντασία και την πραγματικότητα μέσα από άλλοτε χιουμοριστικές κι άλλοτε δραματικές στιγμές, με απώτερο σκοπό το μήνυμα της αισιοδοξίας που κυριαρχεί στο μεγάλο φινάλε. Τα εισιτήρια κοστίζουν 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v