Η έξοδος του Σαββάτου: Χαμένοι παράδεισοι στην Αθήνα

Αυτό το Σάββατο βολτάρουμε στου Ψυρρή, ανακαλύπτουμε νέα στέκια για καφέ και φαγητό και απολαμβάνουμε τους Paradise Lost στο αθηναϊκό κέντρο.
Η έξοδος του Σαββάτου: Χαμένοι παράδεισοι στην Αθήνα
Όσο φθινοπωριάζει, η ζωή της πόλης μεταφέρεται και πάλι εκεί που δικαιωματικά χτυπά η καρδιά της. Στο αθηναϊκό κέντρο, εκεί όπου πάντα θα βρεθεί ένα καινούριο στέκι για καφέ, ένα κρυφό στενάκι που δεν είχατε ανακαλύψει, μια καινούρια ταβέρνα για να τα πιείτε με την παρέα ή ένα μουσικό event για να ξενυχτήσετε. Αυτό το Σάββατο, έχουμε να σας προτείνουμε… όλα τα παραπάνω, σε ένα πακέτο αθηναϊκής διασκέδασης στις γειτονιές του Ψυρρή και του Μοναστηρακίου.

Για καφεδάκι στου Ψυρρή

Δεν έχει πολλούς μήνες που άνοιξε τις πόρτες του σε μια όμορφη γωνιά στου Ψυρρή και ήδη έγινε το νέο μας αγαπημένο στέκι για καφέ και όχι μόνο: Το Άλικο (Αγίου Δημητρίου 16) σερβίρει καφέδες στην ωραιότατη αυλή ή στην σάλα του φωτεινού διώροφου. Στα τραπεζάκια του θα βρείτε και επιτραπέζια παιχνίδια ή σκάκι για να περάσετε την ώρα σας, ενώ συχνά πυκνά θα πετύχετε και μουσικά events ή σεμινάρια. 

Από του Ψυρρή… στην Καππαδοκία

Αφού απολαύσετε το καφεδάκι σας και περιπλανηθείτε στα σοκάκια του Ψυρρή – που κρύβουν ευχάριστες εκπλήξεις, όπως το στενό της Πιττάκη με τα δεκάδες φωτιστικά ή το δρομάκι της Αυλητών που φιλοξενεί μόνιμη έκθεση φωτογραφίας με περίεργα πορτρέτα τα οποία «δένουν» με τα graffiti των τοίχων, ανηφορίστε μέχρι την Βαρβάκειο. Εκεί δηλαδή που θα σας υποδεχτούν τα «Καραμανλίδικα του Φάνη» (Σωκράτους 1 και Ευριπίδου 52, τηλ: 2103254184), ένα νέο μπακάλικο-μεζεδοπωλείο με έντονες γεύσεις από την Καππαδοκία και την Κιλικία. Από εκεί ξεκίνησε η καραμανλίδικη γευστική παράδοση, με μυρωδιές από παστουρμά και σουτζούκι, καπνιστά και ψητά, καβουρμά και άλλα παραδοσιακά προϊόντα – τα οποία εδώ μπορείτε να προμηθευτείτε κα για το σπίτι, με την σφραγίδα μικρών ελλήνων παραγωγών. Καθίστε με την παρέα σας και απολαύστε ουζάκι με μεζέ, παστουρμαδοπιτάκια, τηγανιά σουτζούκι – «πύραυλο», καραμανλίδικο σαγανάκι, λουκάνικο κεφτέ και για τον επίλογο σπιτικό μπακλαβά – για ένα πλήρες γεύμα υπολογίστε περί τα 18-20€ κατ’ άτομο. 

Ένα βράδυ με τους Paradise Lost

Μένουμε στο αθηναϊκό κέντρο, αφού στη σκηνή του Stage Volume 1 (Αγίας Ελεούσης 3 και Κακουργιοδικείου Μοναστηράκι, 210-3232132) θα βρεθούν για ένα βράδυ οι Paradise Lost, η μπάντα που εδώ και 25 χρόνια κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του φανατικού της κοινού και υπόσχεται μια «σκοτεινή» και ατμοσφαιρική βραδιά γεμάτη ιδιαίτερες metal μουσικές. Οι Βρετανοί με τους 13 δίσκους τους στις αποσκευές τους θα μας χαρίσουν τραγούδια από ολόκληρη την πορεία τους – τα εισιτήρια στοιχίζουν 20€ στην προπώληση και 23€ στην είσοδο. Εισιτήρια προπωλούνται στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42), στα Reload Stores (Πανεπιστημίου 54) και Metal Era (Εμμ. Μπενάκη 22).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v