Φεστιβάλ δήμων: Φθινοπωρινές συναντήσεις με τέχνη

Ροκ συναυλίες και παραδοσιακή μουσική, θεατρικές επιτυχίες και θέατρο σκιών. Απ’ όλα τα καλά (και συχνά δωρεάν) έχουν τα φεστιβάλ των δήμων της Αθήνας για τον Σεπτέμβρη.
Φεστιβάλ δήμων: Φθινοπωρινές συναντήσεις με τέχνη
Ανάμεσα στα πράγματα που κάνουν πιο ευχάριστη την επιστροφή μας στην Αθήνα κάθε Σεπτέμβριο είναι οι συναυλίες, οι θεατρικές παραστάσεις και οι γιορτές που στήνουν οι δήμοι της Αθήνας σε κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου. Πολλές, μάλιστα, από αυτές είναι και εντελώς δωρεάν, δίνοντάς μας μια πρώτης τάξεως αφορμή να βολτάρουμε λίγο πιο μακριά από το κέντρο και τις γειτονιές μας (οι… ετεροδημότες) ή λίγα βήματα από την πόρτα του σπιτιού μας (οι ντόπιοι). Για να δούμε, λοιπόν, τι θα δούμε στα φεστιβάλ των δήμων της Αθήνας αυτόν τον Σεπτέμβρη.

Φεστιβάλ Δήμου Δάφνης-Υμηττού

Από τις 19 Σεπτεμβρίου ως τις 29 Νοεμβρίου, ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού φιλοξενεί πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης –όλες με δωρεάν είσοδο. Στα highlights ξεχωρίζουμε τη συναυλία του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου στην Πλατεία Δημαρχείου στις 24 Σεπτεμβρίου, την παράσταση θεάτρου σκιών του Πάνου Καπετανίδη στην Πλατεία Άνω Χαραυγής στις 26/9, την συναυλία με τους Νίκο Ζιώγαλα, Μανώλη Φάμελλο, Στάθη Δρογώση και Οδυσσέα Τσάκαλο στην Πλατεία Δημαρχείου στις 29/9 και την παράσταση «Ισμήνη και Καλυψώ» σε σκηνοθεσία Έφης Μεράβογλου στο Δημοτικό Θέατρο «Φάνης Χηνάς» την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου. Κάντε κλικ στη δεξιά στήλη, Σχετικά Έγγραφα, για να κατεβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων.

Φεστιβάλ Δήμου Αγίου Δημητρίου

Εντελώς δωρεάν και αυτό, διοργανώνεται από τις 5 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου, και περιλαμβάνει μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις εξόδου, σαν αυτές: Συναυλίες στην Πλατεία Αλέκου Παναγούλη με τους Βασιλική Καρακώστα (Σάββατο 20/9) και Υπόγεια Ρεύματα (Σάββατο 13/9) και θεατρικές παραστάσεις όπως η πολυσυζητημένη Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου (Κυριακή 14/9 στο 1ο Γυμνάσιο). Κλικ στη δεξιά στήλη, Σχετικά Έγγραφα, για να κατεβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου

Μία επιτυχημένη εβδομάδα μετρά ήδη το Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου, που ξεκίνησε στις 30 Αυγούστου και συνεχίζει δυναμικά ως τις 21 Σεπτεμβρίου με: Πωλίνα και Μπέσσυ Αργυράκη, Μιχάλη Τζουγανάκη, hip-hop festival, Γρηγόρη Μπιθικώτση, και θεατρικές παραστάσεις όπως η σπαρταριστή κωμωδία «Οι φόνισσες της Παπαδιαμάντη» και το θρυλικό «Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Η είσοδος σε αυτήν την τελευταία παράσταση είναι δωρεάν, ενώ για όλες τις υπόλοιπες μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή καθημερινά στους διαγωνισμούς του in2life για να κερδίσετε προσκλήσεις. Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Αμαλίειο (Κηφισίας 219, Μαρούσι) στις 20.30. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Φεστιβάλ Δήμου Νέας Σμύρνης

Ένα ακόμα φεστιβάλ που ξεκίνησε τον Αύγουστο και… καλά θα κρατεί μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις όπως τα «Παντρολογήματα» του Γκογκόλ με τον Γιάννη Μπέζο, τη θεατρική επιτυχία της Ελένης Ράντου «Κατάδικος μου», και τις δύο καλοκαιρινές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου (τον «Ιππόλυτο» της Λυδίας Κονιόρδου και τους «Βάτραχους» του Γιάννη Κακλέα). Στο συναυλιακό πρόγραμμα του φεστιβάλ φιγουράρουν ονόματα όπως αυτά των Αναστασίας Μουτσάτσου, Ματούλας Ζαμμάνη, Νίκου Ζιώγαλα και Μανώλη Φάμελου. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ

Φεστιβάλ Δήμου Βριλησσίων

Φουλ του θεάτρου είναι το Φεστιβάλ που πραγματοποιείται για 25η συνεχή χρονιά στο Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη (Μετ. Σωτήρος και Υψηλάντου, Άνω Βριλήσσια) έως τις 14 Σεπτεμβρίου. Ανάμεσα στις παραστάσεις που θα δούμε, ξεχωρίζουν οι Τρωάδες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, οι Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, και η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις. Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 21.00. Κάντε κλικ εδώ για το αναλυτικό πρόγραμμα

Φεστιβάλ Δήμου Περιστερίου

Ο «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης» του πάντα ανήσυχου Δήμου Περιστερίου έχει κάτι για όλους: Και μουσικά αφιερώματα στον Μάνο Λοΐζο και τον Στέλιο Καζαντζίδη, και παιδικό θέατρο τα πρωινά και προβολές ταινιών, και θεατρικές παραστάσεις όπως τα «Ισμήνη και Καλυψώ» και «Προμηθέας Δεσμώτης», και ροκ συναυλίες α λα SchoolWave από τοπικά συγκροτήματα και λαϊκούς παραδοσιακούς χορούς. Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Δείτε το πολυσυλλεκτικό του πρόγραμμα εδώ.

Φεστιβάλ Ρεματιάς Χαλανδρίου

Μπορεί να ξεκίνησε τον Ιούλιο, συνεχίζει όμως ακάθεκτο έως τις 15 Σεπτεμβρίου, με παραστάσεις όπως οι Βάτραχοι του Γιάννη Κακλέα και οι Θεσμοφοριάζουσες του Γιώργου Κιμούλη, αλλά και συναυλία από το roman Gomez Trio και μουσικό αφιέρωμα με άρωμα παράδοσης και τίτλο «Από την Ήπειρο στη Θράκη… ένα τραγούδι δρόμος». Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 20.30. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v