Η βόλτα του Σαββάτου: Παλαιοπωλεία και θερινό σινεμά

Βόλτα στα παλαιοπωλεία στο Μοναστηράκι, θερινό σινεμαδάκι σε ένα μυστικό πάρκο στον Ταύρο και συγκλονιστικά κοκτέιλ στη Νέα Σμύρνη έχει το πρόγραμμά μας για το Σάββατο.
Η βόλτα του Σαββάτου: Παλαιοπωλεία και θερινό σινεμά
της Ηρώς Κουνάδη 

Η πρώτη σεπτεμβριάτικη βόλτα του Σαββάτου μας έχει… επιστροφή στο κέντρο, το οποίο μας έλειψε όλο αυτόν τον καιρό που το απαρνιόμασταν για χάρη των βουτιών μας. Έχει, επίσης, και εξερεύνηση σε δυο γειτονιές τόσο κοντά αλλά ταυτόχρονα τόσο μακριά από το κέντρο της πόλης, όπως ο Ταύρος και η Νέα Σμύρνη. Τι λέτε, ακολουθείτε;

Πρωί στο παζάρι της Πλατείας Αβησσυνίας

Μια από τις αγαπημένες μας βόλτες στην Αθήνα είναι αυτή στα παλαιοπωλεία και τους πάγκους που στήνονται παραδοσιακά κάθε Κυριακή –αλλά πρακτικά σχεδόν κάθε μέρα τώρα το καλοκαίρι– στην Πλατεία Αβησσυνίας και τριγύρω. Ακόμα και για όσους δεν δηλώνουν ιδιαίτερα λάτρεις των ρετρό αντικειμένων, ή δε νιώθουν ότι τους λείπει μια κορνίζα με τη βασιλική οικογένεια από τους τοίχους του σπιτιού τους, η βόλτα στα παλαιοπωλεία στο Μοναστηράκι είναι πάντα διασκεδαστική.

Ανάμεσα στα βουνά των αναμνήσεων, υπάρχουν πάντα μικρά low budget διαμαντάκια όπως παλιά βινύλια, βιβλία και περιοδικά σαν το Ρομάντσο, τις Εικόνες ή τη Μανίνα της δεκαετίας του ’80. Εξαιρετική λύση αν είστε από αυτούς που δεν αντέχουν να γυρίσουν από μια βόλτα στο Γιουσουρούμ με άδεια χέρια.

Διαβάστε περισσότερα - Επάγγελμα, Παλαιοπώλης: Πωλούνται… αναμνήσεις

Θερινό σινεμαδάκι στον Ταύρο

Κι αφού γυρίσουμε, μετά τη νοσταλγική μας βόλτα, στο σπίτι για λίγη μεσημεριανή σιέστα, θα δώσουμε ραντεβού σε ένα από τα πιο γοητευτικά μυστικά σινεμαδάκια της Αθήνας: Τον θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο του Ταύρου, με το κομμάτι παράξενο όνομα «Νέα Μασκώτ». Βρίσκεται μέσα σε ένα εντυπωσιακά πράσινο πάρκο που δεν το πιάνει το μάτι, στις παρυφές της Κωνσταντινουπόλεως (πολύ κοντά στη διασταύρωση με τις γραμμές του τραίνου) και παίζει ταινίες α’ προβολής στις 21.00 και στις 23.00 –και παιδικές τα απογεύματα. Τα εισιτήρια κοστίζουν μόλις 5€ (και 3€ τα φοιτητικά και παιδικά) και η δροσιά είναι εγγυημένη, χάρη στα ψηλά δέντρα που το περιστοιχίζουν. Για καλό και για κακό, πάρτε κι ένα ζακετάκι. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τις ταινίες και τις ώρες προβολής.

Και κοκτέιλ στη Νέα Σμύρνη

Στο τέλος, την ταινία θα την συζητήσουμε στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, συνοδεία των καλύτερων κοκτέιλ που έχουμε δοκιμάσει ποτέ εκτός του αθηναϊκού κέντρου. Το μπαρ λέγεται Pop Up, και σερβίρει μοναδικές δημιουργίες όπως το εξαιρετικό Rose Passion, με ρούμι και τριαντάφυλλο, και το Dark and Stormy, με ρούμι, λάιμ, ginger beer και βανίλια. Όλα τα (γενναιόδωρα) κοκτέιλ κοστίζουν 7€ με την εξαίρεση του τεραστίων διαστάσεων –και ποσοτήτων αλκοόλ– Zombie, που κοστίζει 9€. Όσο για το πού θα καθίσετε, έχετε να διαλέξετε ανάμεσα στα ήσυχα τραπεζάκια που απλώνει το Pop Up στην πλατεία, και το πιο… ανήσυχο εσωτερικό του, αν θέλετε να ακούτε και τις ωραίες μουσικές που επιλέγουν κάθε βράδυ οι guest DJ’s.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v