Η βόλτα του Σαββάτου: Κάτω στον Πειραιά

Μεζεδάκια και κοκτέιλ με θέα θάλασσα και… αστική ηλιοθεραπεία στα βράχια της Πειραϊκής έχει το πρόγραμμά μας για αυτό το Σάββατο.
Η βόλτα του Σαββάτου: Κάτω στον Πειραιά
Αυτό το Σάββατο, λέμε να κάνουμε οικονομία στη βενζίνη και να πάρουμε θαλασσινή αύρα όχι σε κάποια μακρινή παραλία, αλλά στον αρκετά πιο κοντινό (και ευκολότερα προσβάσιμο) Πειραιά.

Μεσημεράκι με μεζέδες στον Παπανικολή
(Ακτή Θεμιστοκλέους 6, τηλ.: 210 4181580)

Πιάνουμε τραπεζάκι στο μικρό ξύλινο ντεκ του, για να χαζεύουμε από τη μία τις φοινικιές απέναντι και από την άλλη το στιλάτο εσωτερικό του. Ένας ολόκληρος τοίχος – μαυροπίνακας, καλυμμένος με αφιερώσεις και παινέματα πελατών για το μαγαζί γραμμένα με κιμωλία, είναι ίσως το ωραιότερο στοιχείο της διακόσμησης και αυτό που τραβά περισσότερο το μάτι. Στα του φαγητού, τώρα, έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε πολλά «τίμια» μεζεδάκια από στεριά και από θάλασσα που έρχονται όλα για τη μέση.

Δοκιμασμένα «σιγουράκια» είναι ο ντάκος με κάππαρη, η χοιρινή τηγανιά με πιπεριές, ούζο και πορτοκάλι, το «ραβασάκι» ήτοι φέτα με σουσάμι και μέλι, η σφακιανή πίτα και τα παστουρμαδοπιτάκια. Συνοδεύουμε με συμπαθητικό χύμα ροδίτη, ή ουζάκια και τσίπουρα σε μεγάλη ποικιλία ετικετών και πληρώνουμε περί τα 15€ το άτομο.

Απογευματινές βόλτες στην Πειραϊκή

Για να… κάψουμε τις θερμίδες των μεζέδων του Παπανικολή, θα κάνουμε μια μεγάλη βόλτα πάνω από τα βράχια της Πειραϊκής, ακολουθώντας το φαρδύ πεζοδρόμιο που κινείται συνεχώς παράλληλα με (και λίγο πάνω από) την θάλασσα. Αν ο καιρός ή η διάθεση μας εμπνεύσουν για μια βουτιά, ή έστω για λίγες ώρες… ξάπλας στη θάλασσα, θα δώσουμε μια ευκαιρία στην Πλαζ της Φρεαττύδας που πρόσφατα καθαρίστηκε από τις μεγάλες πέτρες της και σουλουπώθηκε ώστε να θυμίζει λίγο περισσότερο «κανονική» παραλία, και πλέον μαζεύει κόσμο που επιχειρεί μια βουτιά στα νερά της (οι γενναίοι) ή έστω λίγη αστική ηλιοθεραπεία (όλοι οι υπόλοιποι).

Βραδάκι με κοκτέιλ στο The art of Bragi
(Ακτή Θεμιστοκλέους 154, τηλ.: 211 7159272)

Είναι το νέο «καμάρι» της πειραϊκής ακτογραμμής, το cocktail bar που τόσο έλειπε από τον Πειραιά. Ξύλινα τραπεζάκια, ψηλά και χαμηλά, απλώνονται σε δύο επίπεδα (με εκείνα στην έξω πλευρά της ανοιχτής τώρα πια τζαμαρίας του να είναι τα πιο περιζήτητα) με φόντο την «ταξιδιάρικη» διακόσμηση από χάρτες και έθνικ αντικείμενα. Ακριβώς απέναντι βρίσκονται τα περίφημα βράχια της Πειραϊκής, οπότε κάποια από τα ψηλά σκαμπό του απολαμβάνουν και θέα στη θάλασσα που καθρεφτίζει το φεγγάρι. Ο κατάλογος των κοκτέιλ περιλαμβάνει προτάσεις όπως τα δικά μας αγαπημένα Lemon Pie, με ρούμι, κρέμα λεμονιού και μπισκότο, και El Burro, με τεκίλα και τζίντζερ. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8€. Αν (ξανα)πεινάσετε υπάρχουν και ωραιότατα burger, club sandwich και τα σχετικά.

Διαβάστε περισσότερα - Πειραϊκή: Βράχο-βράχο το ποτό (και το φαγητό) μου


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v