Διασκεδάζοντας στη λεωφόρο Κηφισίας

Τα καλύτερα εστιατόρια, τα πιο φρέσκα μπαράκια, τα θερινά σινεμά και οι γλυκές αμαρτίες της λεωφόρου Κηφισίας, σε 16 must στάσεις από τους Αμπελόκηπους ως την Κηφισιά.
Διασκεδάζοντας στη λεωφόρο Κηφισίας
του Γιώργου Κόκουβα

Κίνηση, γραφεία, ψηλά κτίρια, περισσότερο μποτιλιάρισμα. Μπορεί να την έχουμε στο μυαλό μας ως μία από τις βασικότερες οδικές αρτηρίες για να πηγαίνουμε ή να επιστρέφουμε από τη δουλειά κάθε μέρα, αλλά η λεωφόρος Κηφισίας δεν είναι μόνο αυτό: Είναι και μια διαδρομή γεμάτη εκπλήξεις στις δύο «όχθες» της, όπως θερινά σινεμαδάκια και μπαράκια με κήπους, όπως καλαίσθητα εστιατόρια και τεράστια άλση για βόλτες, όπως σταθερές «καβάτζες» για τις ώρες που μας χτυπά η υπογλυκαιμία αλλά και εμπορικά κέντρα για οικογενειακές εξορμήσεις.

Δείτε παρακάτω συγκεντρωμένες 20 απολαυστικές διευθύνσεις πάνω στη μεγάλη λεωφόρο της πόλης, από τους Αμπελόκηπους και το Ψυχικό μέχρι το Μαρούσι και την Κηφισιά, και στοιχηματίζουμε ότι δεν θα ξαναδείτε ποτέ την Κηφισίας ως τον «άχρωμο» δρόμο που απλώς είστε αναγκασμένοι να ανέχεστε στην καθημερινή σας μετακίνηση. 

TGI Friday’s 
Λ.Κηφισίας & Αλεξάνδρας, Αμπελόκηποι, τηλ: 210 6475417-8

Ξεκινάμε από το σημείο «μηδέν» της λεωφόρου, εκεί όπου η γνωστή αλυσίδα αμερικανικών λουκούλλειων γευμάτων έχει στήσει μια όμορφη γωνιά, η οποία ενδείκνυται και για τα καλοκαίρια, χάρη στην όμορφη πίσω αυλή που έχει διαμορφωθεί σε υπαίθρια σάλα. Στο τραπέζι καταφθάνουν τα κλασικά πλέον Jack Daniel’s burgers, οι potato twisters, τα living well πιάτα του μενού, όπως το λαχταριστό κοτόπουλο με τον αφράτο πουρέ πατάτας και, για την περίοδο του Mundial, βραζιλιάνικες γεύσεις, που συνδυάζονται όμορφα με τα εξωτικά κοκτέιλ της μπάρας. Σημειώστε ότι καθημερινά ισχύει lunch menu με 10€, ενώ κάθε Τρίτη, το μενού των 10€ ισχύει για ολόκληρη τη μέρα. 

Ζαχαροπλαστείο Κωνσταντινίδης 
Λεωφόρος Κηφισίας 116 και 129

Στο ύψος του Γηροκομείου, η γλυκιά «αυτοκρατορία» του Κωνσταντινίδη έχει πιάσει κομβικό πόστο και στις δύο «όχθες» της λεωφόρου, ώστε να μην μπορέσουμε παρά να ενδώσουμε στον πειρασμό: Στα δύο καταστήματα, που ξεχωρίζουν χάρη στο ρετρό αμαξάκι το οποίο δεσπόζει στο πεζοδρόμιο, θα δοκιμάσετε και θα πάρετε πακέτο το ξακουστό μιλφέιγ (κλασικό ή σοκολάτα αλλά και σε μορφή τούρτας), καθώς και άλλες μικρασιατικές γεύσεις, σκαλτσούνια, σμυρναίικα κουλουράκια και σάμαλι. 

Αλέα 
Λεωφόρος Κηφισίας 258, Ψυχικό, 210-6748510
Υπογλυκαιμίας συνέχεια, και αν δεν μας ήταν αρκετό το μιλφέιγ, κάνουμε στάση στο ύψος του Φάρου, και περνάμε την αυλόπορτα της Αλέας. Εκεί, ανάμεσα στις τράπεζες και τα αδιάφορα καταστήματα, η γλυκιά όαση της Αλέας ξεχωρίζει χάρη στα ρομαντικά φωτάκια και το καταπράσινο σκηνικό, από την είσοδο ακόμα. Εκεί, λίγα βήματα από την φασαρία της λεωφόρου, κρύβεται μια μικρή, όμορφη αυλή, όπου θα δοκιμάσετε ένα από τα καλύτερα cheesecake της Αθήνας. Πολύ καλή και η τάρτα φράουλα, καθώς και το παγωτό, αλλά θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για τσιμπημένες τιμές. 

Biftekakia & Souvlakia 
Λεωφόρος Κηφισίας 202, Νέο Ψυχικό, τηλ: 210 6723910

φωτό: foursquare
Ένας ανθισμένος φράχτης μας κάνει να ξεχάσουμε ότι βρισκόμαστε στην «καρδιά» της αθηναϊκής κίνησης, και ο όμορφος, κατάλευκος εσωτερικός και εξωτερικός χώρος του εστιατορίου, που υπακούει στις επιταγές του «μοντέρνου souvlaki bar», μας προδιαθέτει για casual φαγοπότι: Γύρος σε ξεροψημένος πίτες καταφθάνει σε ρετρό σκεύος, τηγανητές πατατούλες έρχονται με τη σέσουλα και τα μπιφτεκάκια και το κεμπάπ είναι απολαυστικά. Συνοδεύστε με ζουμερή χωριάτικη σαλάτα, νόστιμα ορεκτικά και κρύα μπύρα και υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο.

Wagamama, Golden Hall 
Λεωφ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι

Επόμενη στάση, στο εμπορικό κέντρο του Golden Hall, εκεί όπου μετά τα ψώνια ή το window-shopping το επιούσιο, ανεβαίνουμε στον δεύτερο όροφο για να δοκιμάσουμε κουζίνα με ασιατικές επιρροές. Το Wagamama σερβίρει noodles ψημένα σε καυτή πλάκα σε πολλές διαφορετικές εκδοχές (ολικής άλεσης με λαχανικά, με κοτόπουλο και ginger, γλυκόξινα με γαρίδες κ.α.), πιάτα με ρύζι μαγειρεμένο με κάρρυ, και πιάτα με περίεργες σως (κερασιού, ιαπωνικού μπάρμπεκιου, τσίλι με σόγια) ή ρίζες μπαμπού, φύκι και μαλακό tofu. Υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο. 

Κρεπηλατείον 
Λεωφ. Κηφισίας 59, Μαρούσι, τηλ: 2106107150

Διανυκτερεύει εδώ και δύο δεκαετίες στην πιάτσα του Αμαρουσίου και αποτελεί μία από τις σταθερές μας λύσεις για τη λιγούρα μετά το ξενύχτι στα βόρεια προάστια. Στον προσεγμένο χώρο του, γύρω από το διαμορφωμένο σαν βαγόνι «κρεπηλατείο», θα απολαύσετε φοβερό ζυμάρι κρέπας που δεν θα σας απογοητεύσει, είτε στην αλμυρή είτε στην γλυκιά του εκδοχή. 

Άλσος Συγγρού 
Είσοδος από Μυκάλης 2 (Λ. Κηφισίας), Μαρούσι

Κι όμως, υπάρχει και… δάσος ακριβώς δίπλα στη λεωφόρο Κηφισίας. Το άλσος Συγγρού, ιδρυμένο από την ομώνυμη οικογένεια που διέθετε αρχοντικό στην συγκεκριμένη έκταση, είναι γεμάτο πεύκα, αμυγδαλιές, περιποιημένα περιβόλια, διαδρομές για τρέξιμο, περπάτημα ή ποδηλασία και φιλοξενεί το μοναδικό γοτθικού ρυθμού εκκλησάκι της Ελλάδας, σχεδιασμένο από την Ερνέστο Τσίλλερ. Με άλλα λόγια, πρόκειται για μία έκταση που θα σας μεταφέρει έξω από την πόλη, χωρίς να ξεμακρύνετε από αυτή – σημειώστε πως η είσοδος στο πάρκο επιτρέπεται από την ανατολή ως τη δύση του ήλιου. 

Το Αρχοντικό 
Λεωφ. Κηφισίας 70 και Πάρνωνος, Μαρούσι, τηλ: 2106120808

Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα στα καλύτερά της, σε έναν cozy χώρο, που παντρεύει το μοντέρνο design με την σπιτική ατμόσφαιρα και σερβίρει ανεπιτήδευτες γεύσεις, από μελωμένα ρεβύθια και σουτζουκάκια, μέχρι λαχταριστό κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες και μελιτζάνες με φέτα ή τυρόπιτα και παστίτσιο. Υπολογίστε περί τα 18€ κατ’ άτομο. 


Beer Academy 
Καρέλλα 45 και λεωφ. Κηφισίας, Χαλάνδρι, τηλ: 2106817170

Διεκδικεί τον τίτλο του πιο ωραίου beer garden της πόλης, καθώς πίσω από την πόρτα του κρύβεται ένας καταπράσινος κήπος με ξύλινα έπιπλα, δέντρα και ατμοσφαιρικό φωτισμό. Στα τραπεζάκια καταφθάνουν μπύρες από την ικανοποιητική ποικιλία του καταλόγου, καθώς και λαχταριστοί δίσκοι λουκάνικων, φρεσκότατες σαλάτες, κότσι και φρέσκες τηγανητές πατάτες. Υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο για πλήρες γεύμα. 


Κρέπες Κηφισιάς 
Αδριανού 4 (λεωφ. Κηφισίας, πλατεία Πλατάνου), τηλ: 2106231371

Το κιόσκι της απόλαυσης βρίσκεται σταθερά εδώ και είκοσι χρόνια στην άκρη της πλατείας της Κηφισιάς, εκεί όπου κάνουμε ουρά για να απολαύσουμε τις γλυκές και αλμυρές προτάσεις του… σεφ: Δοκιμάστε την Better than sex κρέπα με λευκή σοκολάτα, Oreo, Καλούα και φράουλες, την Death by chocolate με λευκή και μαύρη σοκολάτα, πουράκια, τρούφα και σιρόπι σοκολάτας, αλλά και την light αλμυρή με τυρί, κοτόπουλο και ντομάτα ή την πικάντικη με τυρί, μπέικον, ντομάτα, τυροκαυτερή και hot Tabasco. 

Kafeina 
Λεωφ. Κηφισίας 359, Κηφισιά, τηλ: 2108070058

Φτιάχνει τον καλύτερο ίσως καφέ των βορείων προαστίων, σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων (ξανθό και σκούρο ελληνικό, τρεις ποικιλίες εσπρέσο και άλλες τόσες φίλτρου) και ετοιμάζει ένα σωρό λιχουδιές, από σοκολατάκια με στέβια και γλυκίσματα βελγικής σοκολάτας μέχρι homemade μπισκότα ή μπάρες δημητριακών και αποξηραμένων φρούτων. Θα απολαύσετε τον καφέ σας στους πάγκους του πεζοδρομίου, και φεύγοντας θα πάρετε όχι μόνο σοκολατάκια αλλά και σπιτική μαρμελάδα και άλλες εποχιακές λιχουδιές για το σπίτι. 

Zillion’s 
Διονύσου 69, Κηφισιά, τηλ: 210 6201211

Τελευταία στάση, λίγο πριν η λεωφόρος… ρίξει τίτλους τέλους, το Zillion’s κρύβεται στον «παράδρομο» της Κηφισιάς όπου συρρέει κόσμος από όλη την Αθήνα για να δοκιμάσει τα λαχταριστά παγωτά. Στα best of της μοντέρνας gelateria σημειώστε το σορμπέ σοκολάτας και το light παγωτό από ανθόγαλα, που μπορείτε να απολαύσετε στην ωραία αυλή του καταστήματος.

+Bonus: Τα θερινά σινεμαδάκια της λεωφόρου

Η θερινή απόλαυση ξεκινά από χαμηλά στην Κηφισίας, στο σημείο όπου δύο καλοκαιρινές αίθουσες απλώνουν τις καρέκλες τους η μία απέναντι από την άλλη. Η «Ελληνίς» (Λ. Κηφισίας 29) από τη μία και το (όνομα και πράγμα) Άνεσις από την άλλη (Λ. Κηφισίας 14) προβάλλουν διαλεχτές ταινίες και συμμετέχουν συχνά σε μικρά φεστιβάλ – όπως το πρόσφατο «Make them Laugh» με κλασικές κωμωδίες κάθε βράδυ. Λίγο πιο βόρεια, το Σινέ Ψυχικό (Λ. Κηφισίας 290, Ν. Ψυχικό) ποντάρει στα πολυτελή καθίσματα, τις άριστες συνθήκες προβολής και το καλά οργανωμένο μπαρ του. Οι Χαλανδριώτες διεκδικούν τη δική τους ανάσα κινηματογραφικής δροσιάς στην σινεφίλ «Αβάνα» (Λ. Κηφισίας 234 και Λυκούργου 3).


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v