5 ροκ μπαράκια στην Αθήνα με ταβάνι τα... αστέρια

Προτάσεις για δυνατές ροκ βραδιές κάτω από τα αστέρια, σε πέντε αθηναϊκά στέκια που μετακομίζουν σε δροσερές ταράτσες και αυλές.
5 ροκ μπαράκια στην Αθήνα με ταβάνι τα... αστέρια
Δυνατές ροκ μουσικές σε μια ατμοσφαιρική ταράτσα στο Γκάζι. Metal sets σε έναν θρυλικό κήπο στα Πατήσια. Αγνό ροκ σε καταπράσινες αυλές του Χαλανδρίου. Τα αγαπημένα μας ροκ στέκια βάζουν τα «καλοκαιρινά» τους, μετακομίζουν σε δροσερούς υπαίθριους χώρους και εμείς, με ένα μεγάλο ποτήρι μπύρα ανά χείρας, απολαμβάνουμε δυνατές βραδιές γεμάτες ροκ σε κάθε εκδοχή του, σε πέντε «σκληρές» διευθύνσεις. 

45 μοίρες 
Βουτάδων και Ιάκχου 18, Γκάζι, τηλ: 210 3472729

Η πιο ροκ ταράτσα του Γκαζιού παίρνει τα «πάνω» της αυτή την εποχή, αφού η δροσιά και η θέα προς τις κόκκινες καμινάδες του εργοστασίου Φωταερίου γίνονται η αγαπημένη μας συνήθεια τα σαββατόβραδα. Συνήθεια που φυσικά συνοδεύεται πάντα από ωραίες ροκ μουσικές, από το φάσμα του mainstream μέχρι πιο hard rock επιλογές όσο περνά η ώρα, με παράλληλες προβολές στο video wall και τσουγκρίσματα μπύρας και κοκτέιλ – τα τελευταία κινούνται περί τα 9€. 

Snatch 
25ης Μαρτίου 14, Χαλάνδρι, τηλ: 2106891262

Το νέο στέκι σε μια ελαφρώς off γωνιά του Χαλανδρίου, «ξεφύτρωσε» τον χειμώνα στην οδό 25ης Μαρτίου, χαρίζοντάς μας pop και rock βραδιές στον βιομηχανικό χώρο του, που μας θυμίζει στιλάτη βρετανική pub. Το καλοκαίρι έφτασε, όμως, και το Snatch διαμόρφωσε με όμορφο τρόπο την χαριτωμένη αυλή του. Στο μικρό αλλά θαυματουργό του πλακόστρωτο με τα όμορφα τραπεζάκια και τους ξύλινους πάγκους, λοιπόν, το Σάββατο απολαμβάνουμε απανωτές ροκιές με τον Yiannis Leounakis του Rock FM στα decks, ενώ και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας διοργανώνονται ροκ και indie βραδιές με γνωστούς μουσικούς παραγωγούς ροκ ραδιοφωνικών σταθμών. Τα ωραία καλοκαιρινά κοκτέιλ του Snatch – αδυναμία μας το Omerta με disaronno, limoncello, vodka, triple sec, σιρόπι ζάχαρης-καραμέλας, χυμό λεμόνι και bitters – ξεκινούν από τα 8€. 

Tithora 
Λ. Ιωνίας 275, Άνω Πατήσια, τηλ: 210 2581819

«Ποτίζει» γενιές και γενιές ροκάδων στα πέριξ της Πατησίων, και συνεχίζει να το κάνει και το καλοκαίρι με τον πιο απολαυστικό τρόπο: Το Tithora Club ανοίγει την όμορφη, δροσερή αυλή του με το καταπράσινο φόντο, ο οποίος ενδείκνυται και για το μεσημεριανό καφεδάκι, αλλά και για ροκ νύχτες με αγαπημένες δυνατές μελωδίες. Τα Σάββατα διοργανώνει τα περίφημα «Sound of Madness» πάρτι, με τον Ηλία Μαλτέζο να επιμελείται τις ροκ και μέταλ μουσικές και τα custom made video clips. Σημειώστε ότι για το συγκεκριμένο event υπάρχει είσοδος 5€, που περιλαμβάνει μπύρα. 

Le Roi 
Παπανικολή 18, Χαλάνδρι, τηλ: 2106892104

Ένας κόκκινος λονδρέζικος τηλεφωνικός θάλαμος μας υποδέχεται στην είσοδο, που μας προϊδεάζει για την ατμόσφαιρα βρετανικής μπυραρίας που θα συναντήσουμε όχι μόνο στο εσωτερικό της πετρόχτισης μονοκατοικίας, αλλά και στην old school αυλή του, όπου δεν αποκλείεται να σας κάνουν παρέα… μερικά κουνέλια. Από τα πικάπ περνούν κάθε βράδυ οι καλύτερες επιλογές classic rock βινυλίων. Οι μπύρες ξεκινούν από τα 5€ και τα ποτά από τα 7€. 


Intrepid Fox 
Τριπτολέμου 30, Γκάζι, τηλ: 210 3466055

Δεκάδες αφίσες από ροκ μπάντες στους τοίχους, χαμηλοί φωτισμοί, βιομηχανικές λεπτομέρειες και μια μικρή ταράτσα-έκπληξη, περιτριγυρισμένη από graffiti και δροσιά, είναι οι πρώτες ύλες των δυνατών rock nights που υπόσχεται το Fox στον Κεραμεικό. Οι μουσικές επιλογές κινούνται από Pantera και Led Zeppelin μέχρι Korn, Slipknot και Iron Maiden. Η μπύρα στοιχίζει 5€ και το ποτό 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v