Μπαρ με κήπο: 8 δροσερές διευθύνσεις στην πόλη

Δροσερά cocktails και ποτά σε ένα ακόμα πιο δροσερό και καλοκαρινό περιβάλλον. Ξορκίζουμε τη ζέστη των ημερών σε οκτώ "πράσινα" μπαράκια στην Αθήνα και τα προάστια.
Μπαρ με κήπο: 8 δροσερές διευθύνσεις στην πόλη
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το καλοκαίρι, όπως όλα δείχνουν, ήρθε από τον Μάιο φέτος στην πόλη και το θερμόμετρο αρχίζει και παίρνει την ανιούσα. Λογικό, λοιπόν, στο μυαλό μας να αρχίσουν να στροβιλίζονται σκέψεις για «δροσερές» νυχτερινές αποδράσεις σε μπαράκια με κήπο, τα οποία παραδίδουν ήδη τις αυλές τους στο αθηναϊκό κοινό.

Οκτώ τέτοια αγαπημένα μπαράκια σε Αθήνα και προάστια, «παίζουν» αυτήν την περίοδο στο μυαλό μας και μας ιντριγκάρουν να τα επισκεφθούμε για να απολαύσουμε δροσερό ποτάκι σε πράσινο περιβάλλον.

Πιάστε εγκαίρως τραπεζάκι, το φετινό καλοκαίρι αναμένεται «καυτό». 

Faltso Bar

Στον πιο εμπορικό δρόμο της περιοχής του Αμαρουσίου, στην Ερμού, το Faltso Bar δεν φαλτσάρει καθόλου. Αντιθέτως διαθέτει πλήρη αρμονία σε όλα τα επίπεδα. Από τα εκπληκτικά και ευφάνταστα cocktail του με βάση «ψαγμένα» αποστάγματα (έχει αδυναμία κυρίως στο τζιν και τη βότκα), μέχρι την «συνοικιακή» του ατμόσφαιρα και φυσικά τον δροσερό του κήπο, ο οποίος ανοίγει τις πύλες του από το πρωί για χαλαρό καφεδάκι και κουβεντούλα και το βράδυ… απογειώνεται με μουσικές από αγαπημένους ραδιοφωνικούς (και όχι μόνο) παραγωγούς. Save the date για την 1η Ιουνίου, όταν και θα λάβει χώρα στο Faltso μια Brazilian night με live μπάντα και guest χορευτές. Τα cocktails κοστίζουν από 7€ έως 9€. 

Νηπιαγωγείο

Από τους «βετεράνους» στο Γκάζι, το Νηπιαγωγείο αποτελεί μέχρι και σήμερα εγγύηση για ωραίες μουσικές και φυσικά το ωραιότατο περιβάλλον που το οφείλει στον μεγάλο κήπο του. Αυτός ο τελευταίος αποτελεί μια όαση που προκαλεί το χαμόγελο και για έναν επιπλέον λόγο: Αποτελούσε την αυλή ενός πραγματικού νηπιαγωγείου που στεγαζόταν στο κτίριο. Πιάστε θέση σε κάποιο τραπεζάκι ανάμεσα στα ψηλά δέντρα και τους μεγάλους κορμούς που χρησιμεύουν μέχρι και για καθίσματα και απολαύστε το ποτό σας (7€) αλλά και τα συχνά events, lives και εκθέσεις τέχνης που λαμβάνουν χώρα εντός του μπαρ. Σημειώστε επίσης ότι το Νηπιαγωγείο παλιμπαιδίζει μέχρι τις 4 το πρωί, κάτι που το καθιστά ιδανικό και για after. 

Cabezon

Μια πανέμορφη αυλή από το… πουθενά στο πίσω μέρος ενός εντυπωσιακού νεοκλασικού στο Μεταξουργείο μας καλεί να μπούμε σε κλίμα καλοκαιρινό και να απολαύσουμε ελληνικά – αλκοολούχα ή μη – προϊόντα κάτω από τα ψηλά δέντρα. Χιώτικες μπύρες, παριανό κρασί, ούζο και τσιμπολόγημα για όσους θέλουν «κάτι για να κατέβει πιο εύκολα το ποτό ρε παιδί μ’», όλα σε άκρως οικονομικές τιμές (5€ το ποτό, 3€ η μπύρα) σε ένα «χύμα» με την καλή έννοια μπαράκι, ιδανικό για τις καλοκαιρινές μας εξόδους στο κέντρο της πόλης. 

Theory Bar

Γλαστρούλες με πολύχρωμα λουλούδια, ρομαντικά φαναράκια, δέντρα, τοίχοι βαμμένοι σε εξωτικές αποχρώσεις και πεζούλια που στρώνονται με χρωματιστές ριγέ μαξιλάρες. Το Theory του Χαλανδρίου, σερβίρει ευφάνταστα κοκτέιλ όπως τα Captain Crook με μαρμελάδα πορτοκάλι, και το Lollipop που σερβίρεται με ένα κανονικότατο γλειφιτζούρι. Θα το βρείτε ανοιχτό από το πρωί για καφεδάκι και τσιμπολόγημα (δείτε τον αναλυτικό κατάλογο στη σελίδα του στο Facebook) έως αργά το βράδυ για κοκτέιλ, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 8-9€.

Garden 4 

Το καταπράσινο Garden 4 έχει απλώσει τα τραπεζάκια του κάτω από φυλλωσιές σε μια όμορφη περιοχή του Χολαργού, έχει επενδύσει στην οικολογική συνείδηση (όλα είναι ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα) και σερβίρει καφέ από το πρωί και ευφάνταστα κοκτέιλ το βράδυ. Δικά μας αγαπημένα τα Crystal Passion με σπιτικό σιρόπι καραμέλας και το Lemon Pie. Η κουζίνα του επίσης, μαγειρεύει και λίγες αλλά καλές γεύσεις για αλμυρό ή γλυκό τσιμπολόγημα, ενώ τις Πέμπτες φιλοξενεί live από εγχώριες ροκ μπάντες κατά κύριο λόγο. Τα cocktail κοστίζουν 7€, ενώ τις Παρασκευές το Garden δηλώνει χαρούμενο και από τις 20:00 μέχρι… όσο πάει έχει όλα του τα cocktails με 6€.

SIX DOGS

Δεκάδες ξύλινα τραπέζια σε τρία επίπεδα, ψηλά δέντρα, δροσερή ατμόσφαιρα, αιώρες, σιγανή – στα όρια της σιωπής– μουσική για να (κρυφ) ακούτε και τα γύρω τραπέζια μαζί με τους reggae ρυθμούς. Εν ολίγοις, από τα αγαπημένα spots των Αθηναίων και ίσως ο ομορφότερος και πιο στιλάτος κήπος σε αθηναϊκό μαγαζί. Δοκιμάστε οπωσδήποτε daiquiri πεπόνι (9€), Golden Player με bitter πορτοκαλιού (10€) και φοβερό mojito φράουλα (9€). 

Κόκκινη Σβούρα

Στεγασμένη σε μια μονοκατοικία στην καρδιά του Χαλανδρίου, η Σβούρα έχει μετατρέψει την μακρόστενη αυλή της σε arty χώρο για όλες τις ώρες. Αν την επισκεφθείτε την ημέρα, μην παραλείψετε να παραγγείλετε τα υπέροχα cookies με συνδυασμούς υλικών που επιλέγετε εκείνη την ώρα και έρχονται φρεσκοψημένα και γιγάντια στο τραπέζι σας. Το βράδυ, την παράσταση κλέβουν τα όμορφα cocktails των barristas στον μίνι κήπο της, τα οποία είναι στο σύνολό τους δικές τους… αλχημείες. Εν ολίγοις, τους λέτε πώς περίπου θέλετε το ποτό σας και εκείνοι σας το φτιάχνουν. Σιγά σιγά θα ξεκινήσουν για ακόμα ένα καλοκαίρι τα Make your own rum cocktail nights, όπου επιλέγετε ανάμεσα σε από πολλά είδη ρούμι και υλικών για να δροσιστείτε. Τα cocktails ξεκινούν από 8€ 

Momix

Η κουκλίστικη καταπράσινη αυλίτσα του Momix στην Κελεού, του μπαρ που εισήγαγε για πρώτη φορά τις λέξεις «μοριακή γαστρονομία» στην αθηναϊκή νύχτα τον χειμώνα του 2012, έχει κάνει ήδη το επίσημο ντεμπούτο της και σερβίρει, εκτός από κοκτέιλ σε… πιάτα και σε μπολ, λαχταριστά μοριακά παγωτά-κοκτέιλ και γενναίες δόσεις καλοκαιρινής δροσιάς. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται από 8 έως 10€, ενώ αν σας ξενίζει ο όρος «μοριακή γαστρονομία» μπορείτε να… συμφιλιωθείτε μαζί του διαβάζοντας αυτό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v