Τέσσερεις προτάσεις για ρομαντική Σαββατιάτικη έξοδο

Βόλτες στον ίσκιο της Ακρόπολης ή σουλάτσο στην Πειραϊκή με το φεγγάρι να "πνίγεται" στη θάλασσα; Τέσσερεις ιδιαίτερες προτάσεις για μια ρομαντική σαββατιάτικη έξοδο.
Τέσσερεις προτάσεις για ρομαντική Σαββατιάτικη έξοδο
Αποφασίσατε αυτό το Σάββατο να μοιραστείτε μια ρομαντική βραδιά με το έτερον ήμισυ; Αν ναι, τότε σας έχουμε τέσσερεις ιδανικές προτάσεις για να την πραγματοποιήσετε. Αν όχι, τότε και… πάλι έχουμε τέσσερεις ιδανικές προτάσεις για να την εντάξετε στο πρόγραμμά σας. Δεν θα απογοητευτείτε.

Μια βραδιά στον Λυκαβηττό

Δεν υπάρχει ερωτευμένος Αθηναίος που να μην έχει χαζέψει από την κορυφή του τα φώτα της πόλης μερικές ώρες πριν ξημερώσει. Στον Λυκαβηττό, η ευωδιά των πεύκων πλημμυρίζει όλη την διαδρομή, ενώ πίσω από κάθε στροφή κρύβεται και άλλη μια φαντασμαγορική θέα της πόλης που σας περιμένει να την ανακαλύψετε με το ταίρι σας. Και για το τέλος; Μα φυσικά, Ορίζοντες Λυκαβηττού, για καφεδάκι ή φαγητό, σε τιμές σαφώς τσιμπημένες, αλλά και σε σούπερ ρομαντικό σκηνικό, με την πόλη στα πόδια σας. Για ένα πλήρες γεύμα θα πληρώσετε περί τα 40€ ανά άτομο, όπως «παίζουν» και σετ μενού με 23€ ανά άτομο

Ρομαντική διαδρομή με φόντο Ακρόπολη

Το πλακόστρωτο που ανηφορίζει από το Θησείο προς τον λόφο του Φιλοπάππου, βλέποντας σχεδόν αδιαλείπτως Ακρόπολη, είναι μια από τις ωραιότερες και πιο ρομαντικές διαδρομές της Αθήνας. Ειδικά όσο πλησιάζετε προς τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το σκηνικό γίνεται ολοένα ρομαντικότερο. Όμορφο σημείο για στάση τα σκαλιά του Ηρωδείου, στα αριστερά της Διονυσίου Αρεοπαγίτου: είναι μια λιγότερο γνωστή εναλλακτική για να μην… μπλέξετε με τα ζευγαράκια που κυκλοφορούν σε ομάδες. Ιδανική συνέχεια μετά τη βόλτα, το χαλαρό κοκτειλάδικο Hitchcocktales στην Πορίνου. Ρομαντική ατμόσφαιρα με χαμηλό φωτισμό, ευφάνταστα cocktails με highlight το Psycho και άνετα τραπεζάκια για χαλαρή κουβεντούλα.

Βόλτα στην Πειραϊκή
Ίσως να την έχετε συνδέσει αποκλειστικά και μόνο με τις παρακείμενες ψαροταβέρνες, και επομένως να μην σας εμπνέει ρομαντικούς συνειρμούς. Όμως η διαδρομή που ξεκινά από τη Μαρίνα Ζέας και κινείται πλάι από την θάλασσα, στο φαρδύ πεζοδρόμιο με τις παλιομοδίτικες στρογγυλές λάμπες του δρόμου, είναι από τις πλέον ρομαντικές της πόλης έχοντας σαν μπόνους τον αντικατοπτρισμό του φεγγαριού στη θάλασσα και τα φώτα της πόλης απέναντι. Μόλις χορτάσετε περαντζάδα, απαραίτητη μια στάση στο νεοαφιχθέν wine bar Corks and Forks στην Ακτή Θεμιστοκλέους με πολύ ενδιαφέρουσες ετικέτες κρασιών (περί τα 4€ ανά ποτήρι) και λαχταριστή μεσογειακή κουζίνα για να τις συνοδεύσετε. 

Θερινό και γεύμα στην Κηφισιά

Οι βραδινές βόλτες στην Κηφισιά και στο πανέμορφο άλσος του Κεφαλαρίου είναι από τις πλέον αγαπημένες για ζευγαράκια και μη. Πόσο μάλλον όταν μπορούν να διανθιστούν με μια νυχτερινή προβολή σε δύο από τα ομορφότερα θερινά της Αθήνας: Χλόη ή Μπομπονιέρα, διαλέγετε και παίρνετε. Η Χλόη προβάλλει την συμπαθητική κωμωδία Χίλιοι Τρόποι να Πεθάνεις στην Άγρια Δύση, ενώ στην Μπομπονιέρα προβάλλεται η φρέσκια ρομαντική κομεντί Μια Γαλλίδα στο Μανχάταν. Μετά την προβολή, προτείνουμε ρομαντικό δείπνο για δύο στο ανανεωμένο και με πανέμορφη αυλή Cash στο Κεφαλάρι για προσεγμένη Μεσογειακή κουζίνα με μοντέρνες πινελιές. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 50€ ανά άτομο με κρασί.


Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v