Έξοδος Σαββάτου: Στοά Εμπόρων και rock ‘n’ roll!

Αυτό το Σάββατο βοηθάμε στην αναβίωση μιας ξεχασμένης Στοάς, απολαμβάνουμε καφεδάκι και ποτό στο κέντρο και βλέπουμε live μια ιδιαίτερη μπάντα.
Έξοδος Σαββάτου: Στοά Εμπόρων και rock ‘n’ roll!
Μπόλικες αφορμές μας δίνει το κέντρο της πόλης αυτό το Σάββατο για να κατηφορίσουμε ξανά στους δρόμους του, να απολαύσουμε τον καφέ μας, να συμμετέχουμε σε πρωτότυπες δράσεις να επισκεφθούμε νέες και πολλά υποσχόμενες αφίξεις και να ακούσουμε ζωντανά αγαπημένες μουσικές.

Δίνοντας πνοή στην Στοά Εμπόρων
Η Στοά Εμπόρων, στην οδό Βουλής στο Σύνταγμα παραμένει κενή από εμπορικές χρήσεις για περισσότερα από 20 χρόνια. Χάρη σε πρωτοβουλία δύο αρχιτεκτόνων θα έχουμε την ευκαιρία να την δούμε να ξαναγεμίζει ζωή μέσα από μια μεγάλη έκθεση αρχιτεκτόνων, γραφιστών, φωτογράφων και καλλιτεχνών, η οποία θα παρουσιαστεί στις 5 Ιουνίου. Μέχρι τότε η καλλιτεχνική κινητικότητα είναι έντονη στη Στοά, και εμείς έχουμε την ευκαιρία αυτό το Σάββατο να συνεισφέρουμε στην… ανάστασή της, μαζί με τα πιτσιρίκια εφ’ όσον θελήσουμε να τα πάρουμε μαζί μας.

Ο χώρος στις 24 Μαΐου θα είναι διαμορφωμένος σαν ένα ολοκαίνουργιο, κενό sketchbook που περιμένει τον καλλιτέχνη του για να γεμίσουν οι σελίδες του με χρώματα, σκέψεις, σημειώσεις, σκίτσα, μουτζούρες και μέσα από την τέχνη να ζωντανέψει. Στον ρόλο του «καλλιτέχνη» γονείς και πιτσιρίκια οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα χρησιμοποιώντας στοιχεία επιλεγμένα από την ομάδα Playroom να επέμβουν στον χώρο της Στοάς κατά βούληση. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, ενώ το εργαστήριο θα ξεκινήσει στις 15:30 και θα ολοκληρωθεί στις 16:30.

Γεύσεις στο Σύνταγμα και χαλαρό καφεδάκι στην Πλάκα
Λίγα βήματα πιο πέρα στο νούμερο 23 της οδού Νίκης το Μακαλό, είναι ένα διακριτικό, μινιμαλιστικό all day στέκι το οποίο προτείνει ιδιαίτερα πιάτα βασισμένα σε εποχιακά προϊόντα. Σαλάτα με κους κους, ηλιόσπορο και πράσινο μήλο, ζυμαρικά με κολοκυθάκι, λαζάνια στο φούρνο με ολόφρεσκη ντομάτα, βελουτέ σούπα γλυκοπατάτας, φιλέτο κοτόπουλο με φαρφάλες είναι μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν. Για ένα ολοκληρωμένο γεύμα θα πληρώσετε περί τα 17€ με κρασί.

Συνεχίζουμε με κατεύθυνση προς την Πλάκα και ξαποσταίνουμε για καφεδάκι στο «Γιασεμί», το οποίο σερβίρει αρωματικό τσάι και καφέ, συνοδεία σπιτικών εδεσμάτων –must οι παραδοσιακές πίττες και τα ολόφρεσκα γλυκά– από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Τα τραπεζάκια που βγάζει έξω στα σκαλάκια έχουν γίνει πλέον σήμα κατατεθέν της περιοχής, ενώ οι ανθισμένες βουκαμβίλιες τριγύρω συμβάλλουν και αυτές στην δημιουργία μιας ιδιαίτερης ατμόσφαιρας για να απολαύσετε ιδανικά τον καφέ σας.

Νέα άφιξη στο Μοναστηράκι
Επόμενος σταθμός μας ένας ολοκαίνουργιος urban χώρος στην Μητροπόλεως, το Φουάρ. Δημιουργία του Χρήστου Πότσιου (ZOO, Soul, De Luxe), το όμορφο αυτό μπαρ στεγάζεται σε έναν άνετο χώρο 600 τετραγωνικών μέτρων με μικρές «γειτονιές» - καφέ, γκαλερί, εστιατόριο, μπαρ – και ένα αίθριο στο κέντρο του το οποίο επιτρέπει την… άμεση επαφή με τον αττικό ουρανό. Οι μουσικές του κινούνται σε jazz, soul και funky μονοπάτια, ενώ τα cocktails αποτελούν το δυνατό χαρτί της μπάρας. Δοκιμάστε για παράδειγμα το Bandito με τεκίλα, μαρμελάδα blueberry ή το Φουάρ sour με βότκα, μαστίχα, μήλο, βασιλικό και lime και θα μας θυμηθείτε. Το cocktails κοστίζουν από 8€-9€ ευρώ.

Grunge μελωδίες στο Gagarin
Στον χώρο του Gagarin 205, οι Fuzztones μας περιμένουν για να κλείσουμε ιδανικά το Σαββατόβραδό μας. Πρόκειται για το όνομα με το οποίο είναι απόλυτα συνδεδεμένη – σχεδόν ταυτισμένη – η αναβίωση του Garage-Punk ήχου των 80s, η οποία ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 και συνεχίζει να επηρεάζει εκατοντάδες νέες μπάντες μέχρι σήμερα.

Βρώμικες κιθάρες, ατόφιο garage, πρόστυχο σεξ απίλ , διασκευές φετίχ – το σήμα κατετεθέν τους , grungy στιγμές, hammond παραλήρημα, ηλεκτρικό ξεσάλωμα, όλα αυτά σε… υπερβολικές δόσεις σε μία απόλυτη rock and roll βραδιά. Αυτά θα μας προσφέρουν οι Fuzztones, στο live τους στο οποίο θα συμμετέχουν επίσης οι αθηναίοι The Big Nose Attack και οι Titanics. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:30 και οι Fuzztones θα εμφανιστούν στις 00:30. Το εισιτήριο κοστίζει 20€.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v