Πετρούπολη: 8 top διευθύνσεις για καφέ και ποτό

Jazz και Rock στέκια, ιταλικές γεύσεις, η καλύτερη θέα της πόλης, αχνιστός καφές, σούπερ cocktails, παρεΐστικό κλίμα. Ακολουθήστε μας σε 8 αγαπημένα στέκια στην Πετρούπολη.
Πετρούπολη: 8 top διευθύνσεις για καφέ και ποτό
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Δεν λέμε, ωραίο το κέντρο της πόλης, τα Βόρεια προάστια και τα Νότια, όμως τα δυτικά δεν παύουν να μας εκπλήσσουν με την ποικιλομορφία τους όσον αφορά τις προτάσεις εξόδου και ψυχαγωγίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Πετρούπολη. Σφύζει από ζωή ακόμα και τις καθημερινές, με τα μπαράκια της να είναι φίσκα στον νεαρόκοσμο και στο κέφι. Εδώ θα απολαύσετε την κορυφαία θέα της πόλης από τον λόφο της, εδώ θα νοιώσετε ότι βρίσκεστε σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί, εδώ θα απολαύσετε εξαιρετικό καφέ, αλλά και εξαιρετικά cocktails.

Την επόμενη φορά λοιπόν που ο δρόμος θα σας βγάλει από τα δυτικά προάστια, επιβάλλεται να κάνετε μια στάση στην Πετρούπολη. Θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω. 

La Maison Café
Αγίου Δημητρίου 10, τηλ: 210 50 50 208

Όμορφος χώρος, φιλικό περιβάλλον και μια δροσερή αυλή με μπόλικο πράσινο και συντριβάνι η οποία παίρνει τα πάνω της αυτήν την περίοδο, είναι μερικά από τα στοιχεία που τοποθετούν το La Maison σε μία από τις καλύτερες καφετέριες της περιοχής. Η διακόσμηση πιστή στο όνομα του μαγαζιού, θυμίζει σπίτι, ενώ δεν αποκλείεται σε κάποια από τις επισκέψεις σας εδώ να πετύχετε κάποιο live ή καραόκε. Ιδανικό για καφεδάκι το πρωί, αλλά και για ξεφάντωμα όταν ο ήλιος δύει.

Μέλι
Θράκης 81, Πετρούπολη, τηλ: 210 50 51 071

Όχι δεν έχει… μέλι, όμως δύσκολα θα βρείτε την εν λόγω καφετέρια άδεια, ακόμα και τις καθημερινές. Οι λόγοι; Ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, ωραία ροφήματα, ικανοποιητική ποικιλία σε μπύρες, στιλάτος χώρος, σούπερ καφές φίλτρου (και όχι μόνο) για τους πρωινούς τύπους και απίστευτο μελόκρασο (σπεσιαλιτέ του μαγαζιού) συνοδεία λαχταριστής ποικιλίας για τους βραδινούς. Α, έχει και πολύ καλά cocktails με αποκορύφωμα το Κουρδιστό Πορτοκάλι, επίσης σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Οι μπύρες κοστίζουν από 3,5€ μέχρι 5€ και τα cocktails 7€. 

Cups Speciality Café 
25ης Μαρτίου 102, τηλ: 210 5019559

Μικρό και cosy coffee bar λίγο πριν την κεντρική πλατεία της περιοχής, το οποίο – κατά πολλούς – σερβίρει τον καλύτερο καφέ της πόλης δικαιώνοντας το speciality στο όνομά του και επίσης μία από τις κορυφαίες σοκολάτες γάλακτος που έχουμε δοκιμάσει. Εδώ θα δοκιμάσετε μπόλικα χαρμάνια (τα οποία μάλιστα μπορείτε να πάρετε και για το σπίτι από το retail corner του) σε έναν μοντέρνο, industrial αισθητικής χώρο με τζαμαρίες και ξύλινους πάγκους. Και εδώ, το βράδυ οι ρυθμοί ανεβαίνουν και το χαλαρό καφεδάκι συνοδεία chill out μουσικής δίνει τη θέση του σε όμορφα cocktails και ανεβαστικούς ρυθμούς. Το ποτό κοστίζει 6€ και τα cocktails από 7€ έως 9€. 

Goloso
 
Λεωφόρος Πετρουπόλεως 70-72, τηλ.: 210 2691111

Ξεκίνησε χρόνια πριν από εδώ, για να εξαπλωθεί εν συνεχεία προς τα βόρεια και στο Μενίδι, κατακτώντας φανατικό κοινό με την γεύση και την κατασκευή της, που ισορροπεί ανάμεσα στην ελληνική πληθωρικότητα και την ιταλική παράδοση. Πίτσα ψημένη στον ξυλόφουρνο, σε 35 διαφορετικές εκδοχές για να διαλέξετε εκείνη που προτιμάτε: Εμείς ψηφίζουμε την Πιράτα, με σάλτσα ντομάτας, τυρί και κιμά, αλλά και την ιδιαίτερη πίτσα με τόνο και κρεμμύδι, ντομάτα, τυρί. Οι τιμές κυμαίνονται στα 15-20€ ανά άτομο.

Νησί
Κώστα Βαρναλη 62, τηλ: 210 5014133

Ένα παλιό σπίτι της περιοχής μετατράπηκε σε ένα έξυπνο και value for money εστιατόριο, η ατμόσφαιρα του οποίου – και φυσικά οι γεύσεις – όντως θυμίζουν νησί. Εδώ φάτε κάθε λογής τηγανιτά ψαρικά σε απεριόριστες ποσότητες συμπεριλαμβανομένου φοβερού χύμα ούζου ή μπύρας και θα… ξεφύγετε πληρώνοντας μόλις 13€ ανά άτομο. Κολοκυθοκεφτέδες, χταποδοκεφτέδες, φάβα, σκορδαλιά, καβουροσαλάτα, τυροκαυτερή, μύδια αχνιστά ή τηγανιτά, φοβερό μυδοπίλαφο, γαρίδες, καλαμαράκια, γαύρο, γλώσσα τηγανιτή, μπακαλιάρο… Όρεξη να έχετε και το «Νησί» θα σας ανταμείψει με τον καλύτερο τρόπο. Πέραν των παραπάνω, ο κατάλογος περιλαμβάνει και έξτρα πιάτα τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στην προσφορά, όπως φρέσκο ψάρι και κάποια ψητά. Τα Σαββατοκύριακα φροντίστε να κάνετε εγκαίρως κράτηση καθώς επικρατεί το αδιαχώρητο. 

Terra Petra

Το Terra Petra δεν είναι απλά μία καφετέρια, αλλά ένας ολοζώντανος πολυχώρος με εξαιρετική διαρρύθμιση στον οποίον –συμπτωματικά- μπορείτε να απολαύσετε και τον καφέ σας. Εκεί φιλοξενούνται ακόμα ένα Music Café, ένα Jazz Bar, ένα cocktail bar και ένα Food Bar. Όμως το all day café, το ψηλότερο στην Αθήνα, είναι αυτό που πραγματικά κλέβει την παράσταση, κάθε εποχή του χρόνου με την εκπληκτική του θέα στην πόλη – ίσως η καλύτερη που έχουμε απολαύσει μέχρι στιγμής. Στα πλην η αρκετά δυνατή μουσική και οι ελαφρώς «τσιμπημένες» τιμές. 

Άπολις
Λόφος Αγίου Δημητρίου, τηλ: 21 0506 0620

Η Πετρούπολη διαθέτει το προνόμιο της πιο πανοραμικής θέας στην Αθήνα, και το all day café του Άπολις εκμεταλλεύεται δεόντως αυτό το «χάρισμα», δίνοντάς σας την ευκαιρία να απολαύσετε τον καφέ σας και άλλα δροσιστικά ροφήματα ή παγωτό… αφ’ υψηλού. Αγαπημένη μας γωνιά, επίσης, είναι και το καλοκαιρινό μπαράκι του Άπολις, το Scherzo, το οποίο είναι διαμορφωμένο σαν κυκλαδίτικη Χώρα με πλακόστρωτα σοκάκια και lounge & jazz ρυθμούς. Σημειώστε ότι στον χώρο του Apolis θα κάνει… πρεμιέρα το προσεχές Σάββατο ένα ιταλικής φιλοσοφίας εστιατόριο με ζυμαρικά, πίτσες και αρκετές επιλογές ψητών. 

Life Jazzy Bar
Εθνικής Αντίστασης 80 & 25ης Μαρτίου, τηλ: 21 0501 2448

Υπέροχες τοιχογραφίες με σκηνές από τάνγκο, αφίσες της Billie Holiday, δερμάτινοι chesterfield καναπέδες, πέτρα και ξύλο δημιουργούν μια jazzy και rock ατμόσφαιρα σε αυτό εδώ το προσεγμένο μαγαζί, στο οποίο θα απολαύσετε χαλαρά το ποτάκι σας συνοδεία jazz, rock και funk ήχων. Συχνά πυκνά διοργανώνει live αντίστοιχου ύφους με εγχώριες μπάντες (πρόσφατα για παράδειγμα έφεραν τους μπλουζάδες Big Nose Attack https://www.facebook.com/thebignoseattack ).


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v