Τα δωρεάν της Μεγάλης Εβδομάδας

Εργαστήρια και ποιητικές βραδιές, bazaar και χοροί, συναυλίες και συναντήσεις για φίλους του κόμικς: Απ’ όλα έχει η Μεγάλη Εβδομάδα στην Αθήνα – και όλα τους δωρεάν.
Τα δωρεάν της Μεγάλης Εβδομάδας
Έχετε μείνει στην Αθήνα και σκέφτεστε ότι δεν γίνεται τίποτα στην πόλη, ή αν γίνεται, συνεπάγεται εβομάδα… των Παθών για το πορτοφόλι σας; Τι θα λέγατε για μια βραδιά χορού ή για μια συνάντηση με έναν από τους κορυφαίους δημιουργούς κόμικς; Πώς θα σας φαινόταν ένα εργαστήρι δημιουργίας ντοκιμαντέρ ή μια παιχνιδοχώρα για να επισκεφθείτε με τα παιδιά σας; Ή μήπως μια βραδιά πολιτικού ή ποιητικού προβληματισμού; Απ’ όλα έχει η Μεγάλη Εβδομάδα στην Αθήνα, και το καλύτερο είναι πως όλα τους είναι δωρεάν.

*Ποιητική βραδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά
Στη δεύτερη ποιητική βραδιά της εκδήλωσης «Εαρινό ταχυδρομείο» με τίτλο: «Ύμνος άπας ηττάται», η Ιουλίτα Ηλιοπούλου θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα βασισμένο στην ποίηση των ιερών κειμένων της Μεγάλης Εβδομάδας.
Info: Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Φίλωνος 29, τηλ.: 210 4101402, ώρα: 20:00

*Ανοιχτό εργαστήρι ντοκιμαντέρ – City of Errors 

To City of Errors είναι ένα cross-media project που χρησιμοποιεί οπτικοακουστικά μέσα για να προκαλέσει την εμπλοκή των πολιτών στα καθημερινά προβλήματα της πόλης. Μέσα από μια σειρά online βίντεο και ντοκιμαντέρ, η πλατφόρμα του City of Errors παρέχει αρχικά στους χρήστες της έμπνευση και κίνητρα για να ασχοληθούν με τα προβλήματα της πόλης και στη συνέχεια τους προμηθεύει με δημιουργικά εργαλεία για να μοιραστούν τις δικές τους ιστορίες μέσα από φωτογραφίες και βίντεο που ανεβάζουν οι ίδιοι στην πλατφόρμα. Το City of Errors αναπτύσσεται και λειτουργεί πιλοτικά στην Αθήνα εδώ και 2 χρόνια και μπορείτε να το εξερευνήσετε εδώ http://cityoferrors.com/ . Στο εργαστήριο, η Μυρτώ Παπαδογεώργου, δημιουργός του City of Errors, θα παρουσιάσει το έργο της ομάδας και θα συζητήσει με τους συμμετέχοντες για το πώς θα μπορούσε να μετουσιωθεί το υπάρχον cross-media, μη-γραμμικό και συμμετοχικό project σε ένα κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους.
Info: Πολυχώρος Frown, Αγίας Ελεούσης 14, Μ. Τρίτη στις 20.30

*Αιώνιο Φως, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
Τη Μεγάλη Τετάρτη, η πασχαλινή συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Χορωδίας με τη συμμετοχή εκλεκτών καλλιτεχνών του λυρικού θεάτρου, θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάνννης» με έργα θρησκευτικής μουσικής των Mozart, Fauré, Goodall και Rutter. Συμμετέχουν οι: Ειρήνη Κώνστα (σοπράνο), Ζαφείρης Κουτελιέρης (βαρύτονος) και Βασίλης Ασημακόπουλος (μπάσος).
Info: Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Μ. Τετάρτη στις 8.30μ.μ. Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, πληροφορίες στο 210 9243211

*Multimedia δράση Ποίησης στο Εμπρός
Για τον ρόλο της ποίησης στις κοινωνικές αντιστάσεις της εποχής μας και την σημασία της απελευθερωτικής κουλτούρας στον 21ο αιώνα θα μιλήσουν εκπρόσωποι δικτύων, εκδόσεων, περιοδικών και καλλιτεχνικών ομάδων της Αθήνας την Τρίτη 15 Απριλίου στην multimedia δράση ποίησης με θέμα «Ποίηση και Εξέγερση» που θα περιλαμβάνει βιντεοποίηση-perfromance των Silkeberg, Almadhoun και Helden στο θέατρο Εμπρός.
Info: Θέατρο Εμπρός, Παλαμήδου 2, Ψυρρή, τηλ: 2103238990, Μ. Τρίτη στις 20.00

*Clinamen: Παράσταση χωρού στο Κινητήρας Studio
Με τίτλο “Clinamen: Φυσικές και απροσδόκητες παρεκκλίσεις της κίνησης”, το χορευτικό event που θα παρουσιαστεί στο Κινητήρας Studio περιλαμβάνει αυτοσχεδιασμούς από πέντε έλληνες και ξένους ερμηνευτές, μια συλλογική ομάδα χορού που συνεργάζεται με την Σαβίνα Γιαννάτου και τον Βασίλη Παπαβασιλείου.
Info: Ερεχθείου 22, Πλάκα, τηλ: 2109248328, Πέμπτη 17 Απριλίου στις 21:30

*ΠασΧαμος στο Avenue 
Να και μια δωρεάν δράση για ολόκληρη την οικογένεια, που θα φιλοξενηθεί για όλη την περίοδο του Πάσχα στο εμπορικό κέντρο Avenue. Έως τις 19 Απριλίου, ο Τρελολαγός του AVENUE με όλη του την παρέα, τη Ζουμπουλένια, τον Σβελτογρήγορο και τον Αχυρένιο, θα βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο για να τους βάζει «τρελολαγουδένια αυτιά» και να ψυχαγωγεί τους μικρούς επισκέπτες με τα πιο όμορφα παραμύθια, υπέροχες κατασκευές αλλά και τρελό παιχνίδι. Τα παιδιά θα μάθουν να φτιάχνουν μόνα τους πασχαλινές λαμπάδες και φαναράκια, θα βάψουν πολύχρωμα αυγά και θα λάβουν μέρος στο εργαστήρι κηπουρικής. Τέλος, έξω από το εμπορικό κέντρο θα λειτουργεί ανοιξιάτικο παζάρι βιβλίου με 3.000 τίτλους σε προσφορά.
Info: Avenue Mall, λ. Κηφισίας 41-47, Μαρούσι, τηλ: 2106100901, καθημερινά μέχρι τις 21.00 έως 19/4

*Ο Ντον Ρόσα στη Λέσχη Φίλων Κόμικς 
Οι φίλοι της ένατης τέχνης έχουν ιδιαίτερο λόγο να χαμογελούν αυτή την Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς ο κορυφαίος εν ζωή δημιουργός… παπιοϊστοριών και υπεύθυνος για το αριστουργηματικό «Βίος και Πολιτεία του Σκρούτζ Μακ Ντακ», Ντον Ρόσα, θα βρίσκεται στην Λέσχη Φίλων Κόμικς της Αθήνας για να υπογράψει αντίτυπα της δουλειάς του και να συζητήσει με τους λάτρεις των κόμικς. Μάλιστα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα είναι διαθέσιμο και το ανέκδοτο ως τώρα έργο του «The Pertwillaby Papers», που εκδίδεται σε ελληνική μετάφραση και hardcover έκδοση από τη λέσχη.
Info: Λέσχη Φίλων Κόμικς, Αγίας Ειρήνης 5, Δευτέρα και Τρίτη 14-15/4 από τις 12.00 ως τις 18.00 – για το signing event θα μοιράζονται αριθμοί προτεραιότητας από τις 11.00 το πρωί

*Πού βαδίζει η Ευρώπη; 
Ώρα για λίγο προβληματισμό πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου εν μέσω Λαμπρής: Το Μέγαρο Μουσικής υποδέχεται τον Luigi Zingales, καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Σικάγο και τους καθηγητές Νίκο Βέττα και Δημήτρη Βαγιανό, για μια διάλεξη με θέμα το μέλλον της Ευρώπης και με αφορμή την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε.
Info: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Β. Σοφίας και Κόκκαλη, τηλ: 210 7282333, Μ. Δευτέρα στις 19.00. Διανομή δελτίων ελεύθερης εισόδου από τις 17.30.

*Πασχαλινά bazaar
Όμορφες χειροποίητες λαμπάδες, πασχαλινά διακοσμητικά, βιβλία, αξεσουάρ, ιδέες για δωράκια, σοκολατένια αυγά και κερασμένοι μεζέδες μας περιμένουν στα bazaar που στήνονται σε όλη την Αθήνα. Για παράδειγμα, το bazaar του Μουσείου Κοσμήματος Ilias Lalaounis θα κρατά ανοιχτές τις πόρτες του ως τις 17/4, το bazaar του δήμου Πειραιά επίσης ως τις 17/4 – τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες των συσσιτίων - ενώ το Boo Café του Ψυρρή θα συγκεντρώσει ως τις 15/4 τους λάτρεις των χειροποίητων αντικειμένων. Μάθετε περισσότερα εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v