Η έξοδος του Σαββάτου:Επιστήμη, τσιμπόλογημα και Jazz

Αυτό το Σάββατο μαθαίνουμε τα πάντα για το CERN, απολαμβάνουμε οικονομικούς μεζέδες στο Φάληρο και βρίσκουμε… Στέγη για τις Jazz ανησυχίες μας.
Η έξοδος του Σαββάτου:Επιστήμη, τσιμπόλογημα και Jazz
Ο καιρός αναμένεται συννεφιασμένος για αυτό το Σάββατο, όμως αυτό δεν μας πτοεί στο να πορευθούμε… παραλιακά (για αρχή) και να ζήσουμε μια «γεμάτη» ημέρα με επιστημονικές και γαστριμαργικές αναζητήσεις και jazz μελωδίες.

Ένα επιστημονικό ταξίδι στο Πλανητάριο
Υπήρξε (και ακόμα είναι) ένας από τους πιο πολυσυζητημένους επιστημονικούς όρους των τελευταίων ετών. Μάλιστα μετά από την πρόσφατη ανακάλυψη των επιστημόνων γύρω από τους «ήχους της γέννησης του σύμπαντος» το Big Bang πήρε ακόμα περισσότερο τα… πάνω του. Και φυσικά το CERN επανήλθε στο προσκήνιο.

Το Σάββατο 12 Απριλίου λοιπόν, η βόλτα μας ξεκινά από το Ευγενίδειο Πλανητάριο, εκεί που μέσα από μια δωρεάν έκθεση θα μπορέσουμε να μυηθούμε στα «μυστικά» και τις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Σωματιδιακής Φυσικής στη Γενεύη. Να καταλάβουμε επιτέλους τι στο καλό κάνει αυτός ο Μεγάλος Αδρονικός Επιταχυντής, γιατί είναι τόσο σημαντικό για την ίδια μας την ύπαρξη το Big Bang και πολλές ακόμα άκρως ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Μέσα από διαδραστικές οθόνες αφής, παιχνίδια και ποικίλες ξεναγήσεις, η έκθεση "Επιταχύνοντας" την Επιστήμη, λοιπόν, μας προσκαλεί σ’ ένα ταξίδι στην αρχή του Σύμπαντος και στην καρδιά της ύλης. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 Μαΐου, ενώ οι ώρες που θα είναι ανοιχτή είναι από τις 11:00 έως τις 17:00.

Κυρ Αρίστος ή Ψιψίνα;

Αφού χορτάσουμε… επιστήμη, οφείλουμε να απαντήσουμε σε ένα δίλημμα: κρέας ή ψάρι; Αν ενδώσουμε στο πρώτο, τότε Το «κεμπαμπτζίδικον» του Κυρ Αρίστου στην πιάτσα της λεωφόρου Αμφιθέας φέρνει την αυθεντική ατμόσφαιρα ανατολίτικης ταβέρνας χωρίς επιτήδευση, σε χαλαρό νοσταλγικό περιβάλλον. Ονομαστό είναι το γεμιστό με τυρί κεμπάπ καθώς επίσης και ο παστουρμάς του. Σαν πρώτη γνωριμία με τις γεύσεις, σας προτείνουμε την ποικιλία Αρίστος, που περιέχει κοτόπουλο, κεμπάπ, παστουρμά, σουτζούκια πίτες και ντομάτα. Συνδυάστε τα με αρκετά καλό χύμα λευκό κρασί και υπολογίστε περί τα 12-15€ κατ’ άτομο για ένα χορταστικό γεύμα μεγάλων μερίδων.

Στην περίπτωση που το στομάχι μας θέλει… θάλασσα, τότε ακριβώς δίπλα η «Ψιψίνα», το θαλασσινό «συμπλήρωμα» του κυρ Αρίστου, απλώνει χάρτινα τραπεζομάντιλα στην σκεπασμένη του αυλή, μας καλωσορίζει με κερασμένη ψαρόσουπα και σερβίρει εξαιρετικό φρέσκο ψάρι, κριθαρότο με γαρίδες, μυδοπίλαφο, ταραμοσαλάτα και ωραιότατο γιουβέτσι σουπιάς με το μελάνι της - υπολογίστε περί τα 20€ κατ' άτομο.

Πάμε στο Φάληρο για καφέ

Η Μαρίνα Φλοίσβου είναι σίγουρα the place to… coffe-be για χαλαρή βόλτα/καφεδάκι με θέα θάλασσα και το Due Cavalleri ένα πανέμορφο καφέ (και cocktail bar για πιο μετά) για να κάτσουμε και να απολαύσουμε την απαραίτητη δόση καφεΐνης συνοδεία λαχταριστών σνακ και νόστιμων κέικ. Αγαπημένη μας επιλογή ο αρωματικός cappuccino με πλούσιο αφρόγαλα και συνοδευτικό σπιτικό κέϊκ.

Jazz στη Στέγη

Επόμενή μας στάση, το όμορφο κτίριο της Συγγρού, όπου ο Jack DeJohnette ένας από τους σπουδαιότερους ντράμερ της τζαζ επιστρέφει, έχοντας μαζί του μια εξαιρετική παρέα: Τον σαξοφωνίστα Joe Lovano, που όπως και ο πατέρας του, έχει γράψει μεγάλη ιστορία έχοντας κυκλοφορήσει πάνω από είκοσι δίσκους, την έξοχη μπασίστρια της νεώτερης γενιάς Esperanza Spalding και τον αργεντινό πιανίστα Leo Genovese. Ετοιμαστείτε λοιπόν για μια ολοκληρωμένη jazz εμπειρία. Η συναυλία ξεκινά στις 20:30. Εισιτήρια: 15 – 18 – 28 €, Μειωμένα 10 - 12 - 15 €, άνεργοι 5 €.

Νικόλας Γεωργιακώδης



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v