Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: 9 προτάσεις για έξοδο

Πληθώρα παραστάσεων για κάθε γούστο και κάθε ηλικία προτείνει αυτήν την περίοδο το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, δίνοντάς μας καλές αφορμές για έξοδο.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: 9 προτάσεις για έξοδο
Παιδικά φεστιβάλ, παραστάσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά, θεατρικά έργα μεγάλων δημιουργών και ενδιαφέρουσες μουσικές παραστάσεις είναι μερικά μόνο από τα «όπλα» που έχει στην φαρέτρα του αυτήν την περίοδο το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

«Όταν έχω εσένα» με τον Σταμάτη Κραουνάκη
Στο πρώτο μέρος όλη η σύγχρονη Ελλάδα σε δέκα μικρούς μονόλογους. Απ’ τη ζωή λοιπόν στη σκηνή. Μια σκηνή πλημμυρισμένη με παλιά, δοκιμασμένα τραγούδια. Μια σκηνή με καινούργια τραγούδια, γραμμένα από τον Σταμάτη Κραουνάκη και το νεότατο ταλαντούχο συνεργάτη του, Άρη Βλάχο. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας με κοινό παρανομαστή την απελπισία και την πίστη. «Δεν θα το βάλουμε κάτω, θα πιάσουμε τη ζωή απ’ τα κέρατα». Χιούμορ, σουρεαλισμός, ανατρεπτική γλώσσα. Χέρι χέρι με τον κόσμο στο πρόβλημα. Χέρι χέρι και στο συναίσθημα που ενώνει. Στο δεύτερο μέρος ο Σταμάτης με τα πιο αγαπημένα τραγούδια του. Για να τραγουδήσουμε μαζί του όλοι. Για να εκραγεί το πυροτέχνημα κλείνοντας η βραδιά. «Όταν έχω εσένα». Ένα τραγούδι που καλεί τους πάντες! Όλες τις γειτονιές που θα θελήσουν μία έξοδο. Ελπίδα για την επόμενη μέρα.
Info: Κάθε Πέμπτη στις 20:00. Κάθε Παρασκευή & Σάββατο, στις 21:00. Περισσότερα εδώ.

Διήμερο Φεστιβάλ Παιδικών Εργαστηρίων
Ένα ξεχωριστό, ευφάνταστο, δημιουργικό διήμερο για παιδιά από 7 έως 12 ετών όπου εμπλέκονται η τεχνολογία και το πείραμα με τη γνώση και την πρακτική εφαρμογή, σε έξι διαφορετικά εργαστήρια.
Info: Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 από τις 11:00 έως τις 15:00. Είσοδος Ελεύθερη. Απαραίτητη η προεγγραφή, μέχρι την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θέσεις περιορισμένες. Περισσότερα εδώ.

«Σπείρα – Σπείρα με σπιρούνια» -2ος χρόνος επιτυχίας
«Ο παπουτσωμένος γάτος», «Τραπεζάκι στρώσου» «Η χρυσή χήνα», των αδερφών Γκριμ και ο μύθος από τη λαϊκή μας παράδοση «Ο ψαράς και η γυναίκα του», διασκευασμένα λυρικά από τη Λίνα Νικολακοπούλου, μελοποιημένα από το Σταμάτη Κραουνάκη και παιγμένα από τη Σπείρα Σπείρα, ξεκινούν όλα μαζί να πουν τις ιστορίες τους.
Info: Κάθε Κυριακή στις 17:00. Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία κατόπιν συνεννόησης: 210 93 13 798 & 210 93 45 378. Περισσότερα εδώ.

«Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού
Καινοτόμος Έλληνας διηγηματογράφος του 19ου αιώνα, ο Γεώργιος Βιζυηνός, εμπνέει για μια ακόμη φορά τον σκηνοθέτη Δήμο Αβδελιώδη, αυθεντία στη διδασκαλία έργων του Θρακιώτη συγγραφέα. Σε αυτό το εξομολογητικό οικογενειακό δράμα πρωταγωνιστούν οι δυο καλοί ηθοποιοί της νεότερης γενιάς, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος και Ρένα Κυπριώτη.
Info: Πέμπτες 13, 20 & 27 Φεβρουαρίου 2014 στις 21:30. Περισσότερα εδώ.

"Πού γεννιούνται τα Παιχνίδια;"
Ένα έργο για τα παιδιά του κόσμου. Μια παράσταση σχόλιο στην παιδική εργασία που συνδυάζει το θέατρο με τις μαριονέτες και ακολουθείται από εκπαιδευτική θεατρική δραστηριότητα.
Info: Aπό το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 και κάθε Σάββατο στις 18:00. Περισσότερα εδώ.

Πολιτισμός: μία κοσμική τραγωδία
To σύμπαν καταρρέει, ο πολιτισμός αποσύρεται. Τίποτε πια δε μένει όρθιο. Ο «Πολιτισμός» του Δημήτρη Δημητριάδη είναι ένα κείμενο πρόσχημα. Ένα έσχατο έργο κατάρρευσης και απογύμνωσης. Ένα εγκώμιο στο πένθος για τον νεκρό εαυτό μας.
Info: Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 έως 2 Μαρτίου 2014. Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή. Περισσότερα εδώ.

Περσέας και Ανδρομέδα
Περσέας και Ανδρομέδα, δύο ήρωες μυθικοί που ζωντανεύουν επί σκηνής μέσα από τη δημιουργική ματιά της Κάρμεν Ρουγγέρη. Δύο ήρωες που μιλούν αγγλικά και καλωσορίζουν τους ταξιδιώτες της Αθήνας για να μοιραστούν μαζί τους τη μαγεία της πιο παραμυθένιας ιστορίας σε μια ξενάγηση στις «γωνιές» της μακραίωνης ελληνικής κουλτούρας. Ο μύθος του Περσέα απευθύνεται στο διεθνές κοινό με τη χρήση υπέρτιτλων στην αγγλική. Τα πανανθρώπινα μηνύματα και οι αλήθειες του, μέσα από μια σύγχρονη ανάγνωση της καταξιωμένης σκηνοθέτιδας, Κάρμεν Ρουγγέρη, αγγίζουν τις ψυχές του κόσμου.
Info: Δεκέμβριος 2013 – Απρίλιος 2014 - Κάθε Κυριακή, στις 11:30 & 15:30. Η παράσταση παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στην αγγλική για οργανωμένες επισκέψεις γκρουπ σε άλλες ημερομηνίες κατόπιν συνεννόησης. Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία Πέμπτη & Παρασκευή στις 10:00. Κυριακές για κοινό και ομάδες στις 11:30 & 15:30. Κρατήσεις: Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00 στο τηλέφωνο: 215 550 8270. Περισσότερα εδώ.

«Ο Φώντας» από το θίασο «Βήματα»
Ο θίασος «Βήματα» της Ελένης Γερασιμίδου και του Αντώνη Ξένου, θα παρουσιάσει το έργο του Μήτσου Ευθυμιάδη «Ο Φώντας», που αποτελεί έναν από τους μικρούς «θησαυρούς» της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας.
Info: Τετάρτη 29 Ιανουαρίου έως Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014, κάθε Τετάρτη, στις 21:00. Περισσότερα εδώ.
 
Η Κασσάνδρα και ο Λύκος
Η Κασσάνδρα δεν είναι ένα συνηθισμένο κοριτσάκι. Ούτε μία συνηθισμένη γυναίκα. Και μας αφηγείται την ιστορία της. Το πρώτο μυθιστόρημα της Μαργαρίτας Καραπάνου παρουσιάζεται επί σκηνής σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι.
Info: Από 22 Φεβρουαρίου 2014 έως 23 Μαρτίου 2014 κάθε Σάββατο & Κυριακή, στις 21:30. Περισσότερα εδώ.

Δείτε όλες τις τρέχουσες παραστάσεις το ΙΜΚ εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v