5 ωραίες ιδέες για ταινία και ποτό αυτό το Σάββατο

Σας έχουμε πέντε δυνατές κινηματογραφικές επιλογές και ισάριθμα στέκια για ποτάκι κοντά τους για την… σινεφίλ έξοδο του Σαββάτου.
5 ωραίες ιδέες για ταινία και ποτό αυτό το Σάββατο
του Γιώργου Κόκουβα

Θέλετε μπλοκμπάστερ; Έχουμε τον νέο Robocop. Προτιμάτε κάτι πιο hipster; Έχουμε το υπέροχο «Her» με τον Joaquin Phoenix. Θέλετε κάτι πιο συναισθηματικό ή κάτι πιο… προκλητικό; Ο Alexander Payne και ο Lars von Trier έχουν τις αντίστοιχες απαντήσεις. Και εμείς, συγκεντρώνουμε τις καλύτερες προτάσεις για ένα κινηματογραφικό σαββατόβραδο, αλλά και τα κατάλληλα μπαράκια κοντά σε κάθε σκοτεινή αίθουσα για να αρχίσει αμέσως μετά την προβολή το debate για την ταινία με ένα κοκτέιλ στο χέρι.

*Με τον Joaquin Phoenix στα Εξάρχεια
Η ταινία
: “Her”

Ο Σπάικ Τζόνζι σκηνοθετεί μια υπέροχη αισθητικά αλλά και πολλαπλών νοημάτων ταινία, στην οποία ένας μοναχικός άνδρας στο μέλλον ερωτεύεται ένα λειτουργικό σύστημα, που τυγχάνει να διαθέτει τη φωνή της Σκάρλετ Γιόχανσον.
Info προβολών: Στο Odeon Opera (Ακαδημίας 57), ώρες 17.00, 19.45, 22.30, είσοδος 8€
Πού θα τα πιούμε μετά την ταινία: Θα ανηφορίσουμε μέχρι το αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου στα Εξάρχεια και θα πιάσουμε τραπεζάκι στον «Βυσσινόκηπο» (Ζωοδόχου Πηγής 27), το πιο ατμοσφαιρικό μπαράκι της περιοχής στο οποίο έχουν ιδιαίτερη αδυναμία οι άνθρωποι του θεάτρου και οι alternative εξαρχειώτες. Θα ακούσουμε blues, jazz, soul και funky νότες, θα δοκιμάσουμε την ωραιότατη sangria και θα ανταλλάξουμε απόψεις για το τι ήθελε τελικά να πει ο Τζόνζι με την ταινία του.

*Με τον Λαρς Φον Τρίερ στο κέντρο
Η ταινία
: «Nymphomaniac vol.2»

Το δεύτερο μέρος της ιστορίας μιας ιδιαίτερης σεξουαλικής ενηλικίωσης του Τρίερ που αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες την άλλη Πέμπτη, προβάλλεται σε επιλεγμένες αίθουσες της πόλης για ένα… early screening μια εβδομάδα νωρίτερα, μόνο για αυτό το βράδυ και μάλιστα σε μεταμεσονύκτια προβολή, όπως του αρμόζει. Πρωταγωνιστούν οι Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgard, Stacy Martin, Shia LeBeouf.
Info προβολών: Στο Ιντεάλ (Πανεπιστημίου 46) μόνο για αυτό το Σάββατο στις 0.30, είσοδος 7,50€
Πού θα τα πιούμε μετά την ταινία: Στο μυστικό υπόγειο του Speakeasy, που έχει την εξής ιδιαιτερότητα – δεν μπορεί κανείς να αποκαλύψει την διεύθυνσή του. Πρόκειται για το concept του secret bar, όπως συνήθιζαν οι ιδιοκτήτες των ποτοπωλείων της ποτοαπαγόρευσης. Θα πρέπει να ρωτήσετε για να βρείτε το κουδούνι, κάπου μεταξύ πλατείας Καρύτση και Ερμού, ώστε να ξετρυπώσετε το μικρό, στιλάτο υπόγειο που σερβίρει ψαγμένα κοκτέιλ (7-12€) ή ποτό (6€).

*Με τον Alexander Payne στο Χαλάνδρι
Η ταινία
: «Nebraska» 

Ο Payne σκηνοθετεί μια γλυκύτατη ταινία για έναν ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος, πεπεισμένος ότι έχει κερδίσει ένα μεγάλο ποσό σε κλήρωση, ξεκινά ένα ταξίδι… εισπρακτικής φύσης που τον οδηγεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Πρωταγωνιστεί ο υπέροχος, και υποψήφιος για Όσκαρ, Μπρους Ντερν.
Info προβολών: Στο σινέ Αβάνα (Λ. Κηφισίας 234 και Λυκούργου 3) στις 17.00 και στις 19.00, εισιτήριο 8€
Πού θα τα πιούμε μετά την ταινία: Στο Mosaic (Ρωμανού Μελωδού 7, τηλ.: 210 6856675), το γλυκύτατο στέκι που κρύβεται σε μια μικρή πάρωδο της οδού Αγίας Παρασκευής και παίζει τζαζ, rock’n’roll και groovy μουσικές, δημιουργώντας ζεστή ατμόσφαιρα καλλιτεχνικού μπαρ.

*Με τον Matthew McConaughey στον Κεραμεικό
Η ταινία
: «Dallas Buyers Club» 

Ο McConaughey χάνει πάνω από 20 κιλά για τις ανάγκες της ταινίας, στην οποία υποδύεται έναν ομοφοβικό τύπο της δεκαετίας του ’80 που ανακαλύπτει ότι πάσχει από AIDS και αποφασίζει να ενώσει τις δυνάμεις του με έναν τρανσέξουαλ τύπο που υποδύεται με μαεστρία ο Jared Leto.
Info προβολών: Στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας (Ιερά Οδός 48 και Μ. Αλεξάνδρου) στις 17.45, 19.45 και 22.00, εισιτήριο 7€
Πού θα τα πιούμε μετά την ταινία: Στον Μπλε Παπαγάλο (Λεωνίδου 31, πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο), το νέο ανερχόμενο στέκι της περιοχής που γέμισε τον όμορφο, ψηλοτάβανο χώρο του με vintage έπιπλα, νοσταλγικά διακοσμητικά στοιχεία και swing κινηματογραφικές μουσικές – συχνά μάλιστα φιλοξενεί και χορούς swing. Τα ποτά κοστίζουν 6€ και το κρασί, που σερβίρεται σε φαρδύ, «πολυτελές» ποτήρι, στοιχίζει 3,50€.

*Με τον Ρόμποκοπ στο Παγκράτι
Η ταινία
: «RoboCop» 

Αν θέλετε κάτι σε πιο… μπλοκμπαστερικό, δείτε τις μοντέρνες περιπέτειες του εκσυγχρονισμένου «μπάτσου-ρομπότ», ο οποίος καλείται να δώσει λύση στην εγκληματική έξαρση του Ντιτρόιτ. Στον ρόλο του νέου RoboCop o Τζόελ Κίναμαν.
Info προβολών: Στο Village Παγκράτι (Υμηττού 110) στις 19.00, 21.30 και 0.00, εισιτήριο 7€
Πού θα τα πιούμε μετά την ταινία: Στον Βρούτο (Αμύντα και πλατεία Προσκόπων), το πιο χαλαρό, εναλλακτικό «καφενείο» της πλατείας, που διαθέτει παρεΐστικη σάλα με ζεστή ατμόσφαιρα και ενδείκνυται όχι μόνο για ποτό, αλλά και ρακές, κρασί και ωραίους ελληνικούς μεζέδες – υπολογίστε περί τα 10€ για ποτό και τσιμπολόγημα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v