ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΕΞΟΔΟΣ

Οι atenistas μας ξεναγούν στη θεατρική Βικτώρια

Στα θέατρα, τις γκαλερί και τα ωδεία γύρω από τη Βικτώρια μας προσκαλούν αυτή την Κυριακή οι atenistas, για μια (όπως πάντα δωρεάν) ενδιαφέρουσα ξενάγηση.

Οι atenistas μας ξεναγούν στη θεατρική Βικτώρια

Αυτή την Κυριακή 26/1 στις 11:30 η ομάδα Culture των Ατενίστας, μας υποδέχεται στην πλατεία Bικτωρίας, κέντρο μιας γειτονιάς με δυνατό πολιτιστικό φορτίο. Σκοπός είναι μέσα από ένα περίπατο να ξεδιπλωθεί το μακρύ κουβάρι της ιστορίας της και ν’ αποκαλυφθεί η αγάπη που οι άνθρωποι του θεάτρου, των γραμμάτων και των τεχνών, έτρεφαν και τρέφουν ακόμα για αυτήν.

Οδηγός σε αυτό το ταξίδι θα είναι η ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και συνιδρυτής της ομάδας «Θεώρηση» κα. Μαίη Σεβαστοπούλου.

Η βόλτα θα ξεκινήσει στις 11.30 από την Πλατεία, όπου θα βρίσκεται η χορωδία του Απολλώνειου Ωδείου. Έπειτα τα θέατρα της περιοχής ανοίγουν τις πόρτες τους και οι άνθρωποί τους θα διηγηθούν την ιστορία τους: η Μαρίνα Καραγάτση και ο Δημήτρης Τάρλοου για το θέατρο Πορεία και ο Δάνης Κατρανίδης για το θεατρο Πόλη. Η βόλτα συνεχίζεται με μια παρουσίαση του ιστορικού θεάτρου Βικτώρια.

Επίσης, το πρόγραμμα θα έχει μουσική. Μέσα στον ξεχωριστό χώρο του Απολλώνιου Ωδείου η κα. Χριστίνα Δέλλιου και οι μαθητές της θα χαρίσουν μοναδικές ερμηνείες, ενώ οι σκηνογράφοι Αφροδίτη Πουρνάρα, Μαρία Καρελλά και Κοσμάς Λιλικάκης θα παρουσιάσουν τα έργα τους στην γκαλερί «Ηώ» που θα υποδεχτεί τους περιπατητές με κεράσματα.

Επιπλέον, ξεχωριστά κτίρια και σπάνιες ιστορίες θα συνθέσουν τον περίπατο που θα καταλήξει στο φιλόξενο Τριανόν όπου θα παρακολουθήσουμε δωρεάν την παράσταση “Ταξίδι στήν άκρη της νύχτας” του σκηνοθέτη Κ. Χατζή με τον Γιάννη Χαρτοδιπλωμένο.

Παράλληλα με τον περίπατο, ανοικτοί θα είναι οι παρακάτω πολιτιστικοί χώροι:
• Έκθεση σκηνογραφίας γκαλερί «Ηώς», Χέυδεν 38Α, 11:30 – 14:30
• Απολλώνειο Ωδείο, Αριστοτέλους 69, 11:30 – 14:30
• Σχολή Σταυράκου, Πατησίων 65, 11:30 – 14:30
• Θέατρο Άρτι, Ηπείρου 41 & Αχαρνών, 11:30 – 14:30

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v