7 μέρη για ραντεβού… μακριά από τα βλέμματα

Ήσυχα πατάρια, πριβέ δωματιάκια και ατμοσφαιρικοί, απομονωμένοι χώροι σε επτά όμορφα αθηναϊκά στέκια για… μυστικά ραντεβού με το άλλο σας μισό.
7 μέρη για ραντεβού… μακριά από τα βλέμματα
Είναι το πρώτο σας ραντεβού με κάποιον/α που σας ενδιαφέρει και θέλετε να έχετε την ησυχία σας. Θέλετε να απομονωθείτε με το άλλο σας μισό και να απολαύσετε το καφεδάκι ή το ποτό σας χωρίς να σας ενοχλούν (ή να ενοχλείτε) οι υπόλοιποι θαμώνες. Ή ο… παράνομος δεσμός σας απαιτεί άκρα μυστικότητα και θέλετε μεν να βγαίνετε μαζί, χωρίς όμως να κάθεστε «φάτσα φόρα» σε πλατείες ή σε τζαμαρίες, τραβώντας ανεπιθύμητα βλέμματα.

Σε όποια από τις παραπάνω κατηγορίες κι αν εμπίπτετε, σας έχουμε παρακάτω οκτώ προτάσεις για να απολαύσετε το ραντεβού σας χωρίς να ανησυχείτε για τα υπόλοιπα. Ιδού τα πιο ήσυχα πατάρια σε κεντρικά μπαράκια, τα «μυστικά» δωμάτια και οι cozy χώροι για λίγους και καλούς σε όμορφα café και όλες μας οι… αθηναϊκές «καβάτζες». 

Κιμωλία art café 
Υπερείδου 5, Πλάκα, τηλ: 2111848446

Βρίσκεται σε ένα ήσυχο στενάκι στις παρυφές της Πλάκας, και μπορείτε να απολαύσετε τα ακουστικά lives, τις εκθέσεις τέχνης, τα ωραία κοκτέιλ και τα λαχταριστά του κέικ… για δύο, χωρίς να σας δει κανείς: Αφού μπείτε, προσπεράστε την κύρια σάλα και το μπαρ, προχωρήστε και από τον μεσαίο «προθάλαμο» και ανεβείτε τα σκαλάκια που θα σας οδηγήσουν σε ένα πριβέ vintage δωματιάκι με έναν καναπέ και χώρο για μία και μόνη παρέα – όποια είναι δηλαδή η τυχερή παρέα (στην δική μας περίπτωση το τυχερό δίδυμο) που θα το προλάβει. 

Ginger ale 
Θεμιστοκλέους 74, πλατεία Εξαρχείων, τηλ: 2103301246

Ρομαντικό όσο και νοσταλγικά vintage, το σκηνικό που έχει στηθεί στον πάνω όροφο ή στο πίσω μέρος του ισογείου του εξαρχειώτικου café bar είναι ιδανικό για ραντεβού. Θα συζητήσετε υπό τους ήχους της jazz, της soul, της latin και των κινηματογραφικών soundtracks στα οποία η κονσόλα έχει αδυναμία, και για περισσότερη οικειότητα, θα πιάσετε καναπέ στο cozy πατάρι – σας προτείνουμε να απολαύσετε την… οικειότητα συνοδεία mojito ginger ale – σημειώστε ότι από τις 19.00 ως τις 23.00 κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη ισχύει happy hour με τα ποτά στα 5€ και τα κοκτέιλ στα 7€ (κανονικά 6 και 8-9€ αντίστοιχα). 

Spollati 
Αιόλου 27, πλατεία Αγίας Ειρήνης, τηλ: 2155513004

Απομόνωση στο κέντρο του (αθηναϊκού) κόσμου; Κι όμως, γίνεται, σε ένα από τα τελευταία μπαράκια που «προσγειώθηκαν» στην πιο πολυσύχναστη πλατεία της πόλης. Το Spollati ναι μεν συγκεντρώνει πολύ κόσμο, αλλά αν προσπεράσετε τα πλήθη και εντοπίσετε το ωραιότατο πατάρι του, που δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά από κάτω (και σίγουρα καθόλου απ’ έξω), θα έχετε το προνόμιο της χαμηλότερης μουσικής που ευνοεί τις συζητήσεις και της πριβέ απόλαυσης των πρωτότυπων κοκτέιλ – δικό μας αγαπημένο το «Λεβάντε» με βότκα και λικέρ crème de menthe. 

Στροφές 
Χάμιλτον 7, πλατεία Βικτωρίας, τηλ.: 210 8833625

Σε αυτή την τσαγερί κανείς… δεν θα σας ανακαλύψει. Κι αυτό γιατί πρόκειται για ένα –αγαπημένο στους γνωρίζοντες, αλλά εκεί-που-δεν-το-πιάνει-το-μάτι για όσους προσπερνούν βιαστικά στην off πιάτσα γύρω από την Βικτώρια. Νοσταλγική ρετρό διάθεση, μωσαϊκό-σκακιέρα, τραπεζάκια-ραπτομηχανές και παλιά περιοδικά γεμίζουν τον χώρο, που είναι όσο ήσυχος πρέπει και όσο απομονωμένος χρειάζεται, χάρη στα –επίσης ρετρό- λευκά κουρτινάκια. Είναι ίσως η πιο “old school” επιλογή για ραντεβού μακριά από τα βλέμματα – εμείς τουλάχιστον όσα απογεύματα τον επισκεφθήκαμε ήμασταν… λίγοι και καλοί. 

Πικάπ 
Δημοφώντος 10, Θησείο

Μωσαϊκό στο πάτωμα, ασπρόμαυρες φωτογραφίες και ροκίζουσες μουσικές συνδιαμορφώνουν την ταυτότητα του νεοκαφενείου στο Θησείο, που μπορεί στο ισόγειο να προάγει την παρεΐστικη ατμόσφαιρα, αλλά στο πατάρι του δίνει την δυνατότητα της απομόνωσης. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι καλά κρυμμένος από τα εξωτερικά βλέμματα , αλλά σας δίνει το βολικότατο προνόμιο να βλέπετε έξω από τα μεγάλα παράθυρα χωρίς να σας βλέπουν. Τα ποτά στοιχίζουν 5€. 

Τρένο στο ρουφ 
Σιδηροδρομικός σταθμός Ρουφ, λ. Κωνσταντινουπόλεως, τηλ: 2105298922

Η αγαπημένη αμαξοστοιχία του Τρένου στο Ρουφ είναι ιδανική για ατμοσφαιρικά ραντεβού μακριά από ό,τι σας θυμίζει την καθημερινότητά σας – για την ακρίβεια μακριά ακόμη και από την εποχή, αφού θα σας τηλεμεταφέρει στην εποχή του Orient Express. Θα εκτιμήσετε την ατμοσφαιρικότητα χάρη στον χαμηλό φωτισμό από τις παλιές απλίκες τρένων και τα μεταλλικά κηροπήγια και θα νιώσετε… επιβάτες σε πριβέ κουπέ, απολαμβάνοντας το ποτό σας. Μάθετε περισσότερα για τα ξύλινα βαγόνια του Τρένου εδώ.  

Ζάχαρη κι αλάτι 
Βαλτετσίου 47, τηλ: 2103801253

Όχι μόνο σας προστατεύει από τα άγρυπνα βλέμματα των περαστικών από τα Εξάρχεια χάρη στον στενό διάδρομο και τον τοίχο που μεσολαβεί ανάμεσα στα τραπεζάκια και τον πεζόδρομο της Βαλτετσίου, αλλά έχει δημιουργήσει σκηνικό που μας θυμίζει Γαλλία: Το μικρό μπιστρό προσφέρεται για απογευματινά ραντεβουδάκια στην όμορφη αυλή του, ή και ποτά στον πάνω όροφο, όπου λειτουργεί το μπαρ, επίσης μακριά από τα βλέμματα των περαστικών. Κι αν πεινάσετε, στον εσωτερικό χώρο του ισογείου, θα βρείτε και αλμυρές ή γλυκές γεύσεις για να γίνει το ρομαντικό ραντεβού… ρομαντικό δείπνο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v