Η βόλτα του Σαββάτου: Πατησίων και tango με λιοντάρια

Δωρεάν ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο, νοστιμιές στην Πατησίων και Tango with Lions το βράδυ στο Six D.O.G.S. έχει το πρόγραμμά μας γι’ αυτό το Σάββατο.
Η βόλτα του Σαββάτου: Πατησίων και tango με λιοντάρια
της Ηρώς Κουνάδη 

Η πρόγνωση του καιρού λέει ότι το μεσημέρι του ερχόμενου Σαββάτου ο υδράργυρος θα αγγίζει τους 19 βαθμούς, κι αυτό μας δίνει την τέλεια αφορμή για να βολτάρουμε στο κέντρο. Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα –και δωρεάν– ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο, και δύο εξαιρετικά live το βράδυ στο Six D.O.G.S., γεμίζουν το πρόγραμμα του Σαββάτου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πρωί στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Το επισκίασε (κακώς) το νέο καμάρι της πόλης, το Μουσείο της Ακρόπολης. Αν, όμως, θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο είναι μακράν το πιο ενδιαφέρον μουσείο της πόλης –κι αυτό όχι για το design του, αλλά για τα εκθέματά του, που ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας όλη την Ιστορία που μας «στοιχειώνει» από τα εξώφυλλα των βιβλίων του Δημοτικού μέχρι σήμερα.

Σε αυτή την φαντασμαγορική ιστορική διαδρομή μας ξεναγεί αυτό το Σάββατο δωρεάν, στις 10.30 το πρωί, η ξεναγός Στέλλα Γαλανοπούλου. Η ξενάγηση επικεντρώνεται στην Αίθουσα Γλυπτικής, εκεί δηλαδή που φιλοξενείται το «βαρύ πυροβολικό» των εκθεμάτων: Ο νεαρός αναβάτης με το άλογο, ο Δίας/Ποσειδώνας με το τεντωμένο χέρι και πάει λέγοντας. Φροντίστε εγκαίρως τις κρατήσεις σας στην ξενάγηση, κάνοντας ένα τηλεφώνημα στο 210 3313038 ή στο 210 3240472, μέχρι και την Παρασκευή, 10.00-13.00, καθότι η ξενάγηση «χωράει» έως 35 άτομα.

Μεσημεριανό με τις Νοστιμιές της Μαίρης

Φεύγοντας από το Αρχαιολογικό Μουσείο, λέμε να βολτάρουμε σε έναν από τους πιο υποτιμημένους δρόμους του κέντρου, την πάντα ενδιαφέρουσα Πατησίων. Κι όταν πεινάσουμε, θα πιάσουμε τραπεζάκι για φαγητό δυο τετράγωνα πιο πάνω, στο 2 της οδού Ύδρας. Εδώ, η κυρία Μαίρη σερβίρει χρόνια τώρα τις ξακουστές νοστιμιές της, με προϊόντα από το μίνι μπακάλικο που θα δείτε μέσα στο εστιατόριο. Αν χρειάζεστε… συστάσεις για να ξεκινήσετε, προτείνουμε τα λαχταριστά σουτζουκάκια, τη χορτόσουπα, τα γιουβαρλάκια της, και το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι.

Δείτε εδώ εικοσιπέντε ακόμα στάσεις στην οδό Πατησίων και ολοκληρώστε το λουκούλλειο γεύμα με παγωτό καϊμάκι από την Χαρά (Πατησίων 339) πριν επιστρέψετε σπίτι για να κρατήσετε δυνάμεις, γιατί το βράδυ έχουμε (πολύ) χορό.

Χορεύοντας… Tango with Lions στο Six D.O.G.S.

Η δισκογραφική Inner Ear, που ιδρύθηκε το 2007 στην Πάτρα, γιορτάζει την εκατοστή της κυκλοφορία με ένα μεγάλο διήμερο πάρτι στο Six D.O.G.S. Το Σάββατο, που είναι η δεύτερη μέρα, θα δούμε live τους υπέροχους Tango with Lions, αλλά και τις Berlin Brides, στο gig space, ενώ εν συνεχεία τα decks αναλαμβάνουν οι The Noise Figures Soundsystem και Δημήτρης Μπούρας, υποσχόμενοι χορό μέχρι πρωίας. Η είσοδος είναι, όπως πάντα, ελεύθερη, και τα live ξεκινούν στις 21.00.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v