Karaoke: Η Αθήνα τραγουδάει

Πού θα τα πιείτε και θα… πείτε κι ένα τραγούδι; Συγκεντρώνουμε τα μπαρ και τις ομάδες της Αθήνας που διοργανώνουν τις καλύτερες βραδιές karaoke.
Karaoke: Η Αθήνα τραγουδάει
του Γιώργου Κόκουβα

Πάνε χρόνια από τότε που το karaoke ήταν μόδα. Τότε που σχεδόν κάθε μαγαζί διοργάνωνε ένα karaoke night την εβδομάδα και όλοι παρακολουθούσαμε τα μαθήματα της Τζούλι Μασίνο στο Fame Story για να «κλέψουμε» τεχνικές φωνητικής και να εντυπωσιάσουμε το κοινό. Ευτυχώς, όμως, για τους φίλους του είδους, τα πράγματα είναι καλύτερα, τώρα που έμειναν… λίγοι και καλοί.

Τα karaoke nights είναι λίγα αλλά συνεχίζουν απτόητα να δίνουν το ραντεβού τους με τους πιο… καλλίφωνους (αλλά και με τους Κακοφωνίξ της παρέας – όλοι έχουν δικαίωμα στο μικρόφωνο) της πόλης. Παρακάτω συγκεντρώνουμε τα μπαρ με τα τακτικά karaoke events αλλά και τις ομάδες karaoke της πόλης που διοργανώνουν βραδιές ατελείωτου live τραγουδιού από stage σε stage. 

Ghost house 
Λεπενιώτου 26, Ψυρρή, τηλ: 210 3236431

Στο ισόγειο του μπαρ που θυμίζει περισσότερο… vintage στοιχειωμένο σπίτι, χάρη στις θεατρικές του κατακόκκινες κουρτίνες, τις αντίκες και τους πολυελαίους, είχαμε περάσει πολλές βραδιές αγκαλιά με το μικρόφωνο την περασμένη δεκαετία. Από αυτό τον Δεκέμβριο, επιτέλους, τα karaoke nights επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος, και μας καλούν να γίνουμε εμείς οι τραγουδιστές της βραδιάς κάθε Παρασκευή. Τα «Crazy karaoke nights» διοργανώνονται κάθε Παρασκευή από τις 21.30 μέχρι… το πρωί. Η λίστα περιλαμβάνει χιλιάδες τραγούδια, ελληνικά και ξένα, ενώ δεν λείπουν και οι διαγωνισμοί και τα βραβεία καλύτερης φωνής, καλύτερης σκηνικής παρουσίας, αλλά και… χειρότερης φωνής. Η είσοδος στοιχίζει 5€ και η μπύρα 3,5€ ή το ποτό 6,5€.

*Mike’s Irish Bar 
Σινώπης 6, Πύργος Αθηνών, Αμπελόκηποι, τηλ: 210 7776797

Η γνωστή ιρλανδέζικη παμπ που μας τηλεμεταφέρει με τα βαρέλια, τα αναμνηστικά και τις μπύρες στο… Δουβλίνο, συνεχίζει να αποτελεί το πιο «ορκισμένο» στέκι karaoke, διοργανώνοντας ένα ή δύο events εβδομαδιαίως, ακόμη και μέσα στις γιορτές. Συγκεκριμένα, το επόμενο karaoke party θα είναι χριστουγεννιάτικο και έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου στις 22.00. Η ελληνική και η διεθνής λίστα περιλαμβάνουν περί τα 4.000 τραγούδια πραγματικά κάθε είδους, για να επιλέξετε από Miley Cyrus μέχρι… Στέλιο Καζαντζίδη. Η είσοδος είναι δωρεάν Μείνετε ενήμεροι για τα events του Mike’s Irish Bar εδώ. Οι μπύρες ξεκινούν από τα 4€ και τα ποτά από τα 7€.

*Ίζω 
Χαλκίδος 41, Άνω Πατήσια, τηλ: 210 2526002

Το γλυκύτατο στέκι της Πατησίων φιλοξενούσε επί χρόνια τα karaoke events της ομάδας Lost in Karaoke στον παρεΐστικο, χαριτωμένο του χώρο. Μετά από ένα διάλειμμα, η τραγουδιστική εκτόνωση των θαμώνων επέστρεψε δριμύτερη από αυτά τα Χριστούγεννα. Το δεύτερο karaoke party ετοιμάζεται για τις 21.00 το βράδυ, αρκετά νωρίς δηλαδή για να τραγουδήσετε είτε με το ποτό σας είτε… με τον καφέ σας. Η είσοδος είναι δωρεάν – μείνετε «συντονισμένοι» για τα νέα του Ίζω εδώ

*Nox Café club 
Λ. Καλαμακίου 97, Άλιμος, τηλ: 2109836698

Την ημέρα, σερβίρει καφέ. Την νύχτα, ο τεράστιος χώρος του μετατρέπεται σε dancefloor. Και κάθε Παρασκευή, το Nox στον Άλιμο υποδέχεται τους Xtreme Karaoke και μετατρέπει την πίστα του σε… διαγωνισμό ταλέντων. Η λίστα των διαθέσιμων τραγουδιών επιδεικνύει ιδιαίτερη αδυναμία στα ελληνικά τραγούδια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ποικιλία δεν περιλαμβάνει και διεθνή κομμάτια. Η είσοδος είναι δωρεάν, το ποτό στοιχίζει 6€ και το κέφι ξεκινά από τις 22.30.

Περιοδεύον… Karaoke



Πέρα από τα μόνιμα στέκια για karaoke, υπάρχουν και οι εξειδικευμένες ομάδες διοργάνωσης βραδιών karaoke, που μετακινούνται από μπαρ σε μπαρ στην Αθήνα. Αν είστε φίλοι του είδους, κάντε bookmark τις παρακάτω σελίδες και ακολουθήστε τις ομάδες… κατά πόδας:

*Xtreme Karaoke 
Διοργανώνουν «τρελές» βραδιές εδώ και δέκα χρόνια. Αυτές τις ημέρες θα τους βρείτε στο Nox και στην Αίγλη της Ιεράς Οδού – για ημερομηνίες αλλά και λίστες karaoke που μπορείτε να κατεβάσετε, δείτε εδώ

*Mad Karaoke 
Με μια λίστα περισσότερων από 32.000 ελληνικών και ξένων τραγουδιών, η ομάδα του Mad Karaoke γυρνά από μπαρ σε μπαρ ή και –γιατί όχι;- στον χώρο σας ή σε ένα πάρτι που διοργανώνετε εσείς οι ίδιοι. Τα τελευταία πάρτι τους ήταν στο Yassou του Αγίου Δημητρίου και στο Μικρό Καφέ της Νίκαιας. Μείνετε ενήμεροι για τις «κινήσεις» τους εδώ

*Karaoke Greek Star 
Άλλη μια ομάδα που αναλαμβάνει να οργανώσει karaoke parties για λογαριασμό σας, είτε στον χώρο σας είτε σε κάποιο μπαρ, διαθέτοντας πάνω από 20.000 τίτλους ελληνικών και ξένων κομματιών, από λαϊκά μέχρι latin και από disco ως rock – περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v