Η έξοδος του Σαββάτου: Reggae και ποτάκι στο κέντρο

Αυτό το Σάββατο την βλέπουμε «χαλαρά» και απολαμβάνουμε ζωντανούς reggae – jazz ρυθμούς, χωρίς φυσικά να αμελήσουμε την απαραίτητη ποτοκατάνυξη στο κέντρο.
Η έξοδος του Σαββάτου: Reggae και ποτάκι στο κέντρο
Η ζέστη δεν λέει να υποχωρήσει, η φράση «άντε και καλό χειμώνα» εκστομίζεται από ελάχιστους… τολμηρούς και μόνο και η Αθήνα θυμίζει ολοένα και περισσότερο… Τζαμάικα. Δεν χαλιόμαστε όμως. Αυτό το Σάββατο και «δροσερό» καφέ θα πιούμε και καλοκαιρινή, ξεσηκωτική μουσική θα ακούσουμε και σε ένα νέο και άκρως ελκυστικό μπαράκι θα πιούμε.

Αφού πέσει ο ήλιος, βάζουμε πλώρη για Εξάρχεια όπου οι καταπράσινες φυλλωσιές του «Σέλας» (Καλλικράτους και Μεθώνης 19) αποτελούν την ιδανική τοποθεσία για να χαρούμε το απογευματινό καφεδάκι… χαλαρά και – γιατί όχι; - να παίξουμε και κανένα επιτραπέζιο. Αν η παρέα γουστάρει ποτάκι, στο «Σέλας» το απλό ποτό κοστίζει μόλις 5€ και το cocktail 6,5€.

Επόμενη στάση, η μουσική σκηνή του Βοτανικού, όπου ένα reggae συγκρότημα με ιστορία εμφανίζεται για μια μοναδική “rasta” βραδιά. Οι Groundation, ο «μουσικός οδοστρωτήρας» από την Καλιφόρνια, όπως τους έχουν επιτυχημένα χαρακτηρίσει, επιστρέφουν στη χώρα μας, στο πλαίσιο της μεγάλης ευρωπαϊκής περιοδείας τους με αφορμή τον τελευταίο τους δίσκο «Building An Ark». Δημιουργήθηκαν το 1998 στην Καλιφόρνια, και έκτοτε καταξιώθηκαν στον χώρο της progressive reggae, πατώντας στην αυθεντική roots reggae παράδοση και αναμειγνύοντας στον ήχο τους στοιχεία jazz, funk αλλά και dub. Το live θα ανοίξουν οι Ρόδες United, ενώ οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00. Το εισιτήριο κοστίζει 15€ (προπώληση) και 20€ (ταμείο)



Η παρέα θέλει (και άλλο) ποτάκι; Κανένα απολύτως πρόβλημα. Την Πλατεία Ιερού Λόχου την ξέρετε; Βρίσκεται εκεί που η Πραξιτέλους και η Αγίου Μάρκου συναντούν την Ευριπίδου, και φιλοξενεί ένα από τα ωραιότερα αθηναϊκά κτίρια του 19ου αιώνα, το οποίο με την σειρά του στεγάζει εδώ και λίγες μέρες το Sq. Café Bar & Food, όπως είναι το πλήρες όνομά του. Πέτρινοι τοίχοι, βιομηχανικές λεπτομέρειες, ατμοσφαιρικοί φωτισμοί και τραπεζάκια που απλώνονται στην πλατεία και γεμίζουν καλοφτιαγμένα κοκτέιλ (δοκιμάστε το Sailor’s Dream, με cachaca, τζίντζερ και λεμονόχορτο) και λαχταριστά finger food, αλλά και ζουμερά burger. Οι μουσικές κινούνται αρχικά σε χαλαρούς, ατμοσφαιρικούς τόνους και ροκάρουν όσο η ώρα περνά και τα ντεσιμπέλ ανεβαίνουν. Τα κοκτέιλ κοστίζουν 8€.

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v