5 μπαράκια για ποτό υπό το φως του φεγγαριού

Η αυγουστιάτικη πανσέληνος πλησιάζει και εμείς προετοιμαζόμαστε, συγκεντρώνοντας πέντε μπαρ σε ταράτσες που τα έχουν όλα, συν… φεγγαρόφωτο.
5 μπαράκια για ποτό υπό το φως του φεγγαριού
από την συντακτική ομάδα του in2life

Στην καρδιά του Αυγούστου, το να βρεις ανοιχτό μπαρ στην Αθήνα για να απολαύσεις το ποτό σου είναι μια υπόθεση ιδιαίτερα δύσκολη. Όχι όμως ακατόρθωτη: Ποντάρουμε στις ταράτσες και τα roof bars ξενοδοχείων, που εκ των πραγμάτων παραμένουν ανοιχτά όλο τον χρόνο. Παρ’ όλα αυτά, δεν αποτελούν λύση ανάγκης.

Κι αυτό γιατί ο Αύγουστος απαιτεί δροσιά και ρομαντζάδα. Απαιτεί δροσιστικά κοκτέιλ σε ταράτσες και συζητήσεις υπό το φως του φεγγαριού. Κι αυτές τις προϋποθέσεις τις πληρούν και με το παραπάνω τα αθηναϊκά μπαρ που ακολουθούν, φροντίζοντας να κάνουν τις καλοκαιρινές μας βραδιές πιο ρομαντικές –παρεμπιπτόντως, η αυγουστιάτικη πανσέληνος πλησιάζει, γι’ αυτό κρατήστε σημειώσεις και διευθύνσεις. 

Athens Way roof bar 
Ιπποκράτους και Αραχώβης 17, τηλ: 210 3633413

Στο πιο αναπάντεχο σημείο της πόλης, εκεί που περιμένεις να συναντήσεις αδιάφορα γραφεία πολιτικών κομμάτων και γκρίζες πολυκατοικίες παρά ένα περιποιημένο roof bar, το ξενοδοχείο Athens Way προτείνει την δική του εναλλακτική θέα από τα «ψηλά» της Ιπποκράτους. Καθίστε είτε στα καναπεδάκια του πρώτου μπαλκονιού και τις αναπαυτικές σαιζλόνγκ που κοιτάζουν προς την κορυφή του φωτισμένου Λυκαβηττού, είτε στα τραπεζάκια του δεύτερου μπαλκονιού, που «βλέπουν» προς τα δυτικά, εκεί που, αν πάτε αρκετά νωρίς το βραδάκι, θα δείτε τον ήλιο να βάφει τον ορίζοντα κόκκινο. Πιθανότατα το καλύτερο κριτήριο για να επιλέξετε βεράντα είναι το σε ποιο σημείο του ουρανού βρίσκεται το φεγγάρι την ώρα που θα φτάσετε στον έκτο όροφο του κτιρίου. Πιάστε θέση, παραγγείλτε από τον οικονομικότατο κατάλογο του bar (5€ το ποτό, 7€ το κοκτέιλ) και δείτε, εκτός από το απόλυτο αστικό σκηνικό με το δάσος από τις κεραίες να απλώνεται μπροστά σας, πόσο όμορφη μπορεί να είναι η αντίθεση που δημιουργεί απέναντί τους το φεγγάρι στον ουρανό. 

Telescope 
Λόφος Προφήτη Ηλία, Χαϊδάρι, τηλ: 210 5812047

Παραμένει ανοιχτό όλο τον χρόνο, κι αυτό μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε από τα καναπεδάκια του την πιο μεγαλειώδη θέα προς ολόκληρη την Αττική όχι μόνο υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού, αλλά οποιουδήποτε από τους δώδεκα μήνες τύχει να βρεθούμε στον λόφο του Χαϊδαρίου. Ανηφορίζοντάς τον λόφο, θα συναντήσετε το Telescope, ένα all day café restaurant με τραπεζάκια που απλώνονται σε δύο διαφορετικά επίπεδα, αλλά όλα προσφέρουν άπλετη θέα στην «τσιμεντούπολη» και φυσικά στον έναστρο ουρανό. Κι αν θέλετε, μπορείτε να πάρετε κλεφτές ματιές από το μεγαλείο του φεγγαριού, κοιτάζοντας μέσα από τα τηλεσκόπια που είναι διασκορπισμένα στις βεράντες και δικαιολογούν και το όνομα του bar. Πέρα από ωραία κοκτέιλ, στον κατάλογο θα βρείτε επίσης και μερικά πιάτα ημέρας αλλά και μεγάλες βάφλες ή άλλα λαχταριστά επιδόρπια.

Athens Style
Αγίας Θέκλας 10, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3225010

Η ταράτσα του αγαπημένου μας αθηναϊκού hostel, του AthenStyle, ήταν πάντα μια από τις ομορφότερες του κέντρου της Αθήνας, με την πανοραμική της θέα σε Ακρόπολη και Αστεροσκοπείο, το μωσαϊκό στο πάτωμα και τα funky χρωματιστά καναπεδάκια της. Πόσο μάλλον τώρα, που φρεσκαρίστηκε και περιμένει και επίσημα κόσμο που δε μένει απαραίτητα στο hostel, για να γνωριστεί με την ταξιδιωτική κοινότητα που επιμένει αθηναϊκά, να ακούσει ωραίες ροκ μουσικές (από Red Hot Chilli Peppers μέχρι Morrissey) και να πιει παγωμένες βαρελίσιες μπύρες και ωραία φτηνά ποτά. Θα το βρείτε ανοιχτό από τις 17.00, ενώ αν πεινάσετε παίζουν και νοστιμότατα πιάτα ημέρας εμπνευσμένα από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. 

Acropolis Ami 
Ήρας 10, Νέος Κόσμος, τηλ: 210 9220810

Το γνωρίσαμε πέρυσι ως Sole e Luna, και το αγαπήσαμε για την φανταστική του θέα σε Ακρόπολη και Λυκαβηττό, και τα φτηνά ποτά του –συνδυασμός σπάνιος στα αθηναϊκά roof bars. Φέτος μεγάλωσε και ανακαινίστηκε, άλλαξε το όνομά του σε Acropolis Ami και ανοίγει από τις 12.00 το μεσημέρι για καφεδάκι, αλλά επιμένει στις χαμηλές τιμές (6€ το απλό ποτό, από 6€ έως 9€ τα κοκτέιλ) και βέβαια απολαμβάνει πάντα την ίδια υπέροχη θέα. Παίζει ωραίες χαλαρές μουσικές –σκεφτείτε λίγο από ethnic, λίγο chill out και λίγο κινηματογραφικά soundtrack και είστε κοντά– και έχει και happy hour, καθημερινά από τις 15.00 μέχρι τις 21.00, με τις μπύρες στα 4€ και τους καφέδες στα 2€. 

Thea Terrace Bar
Central Hotel, Απόλλωνος 21, Aθήνα, τηλ.: 210 3234357-9

Εκπληκτική θέα στον φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης και στα Αναφιώτικα, λαχταριστά finger food, στο ιδανικότερο μέρος για μια χαλαρή βραδιά στο κέντρο της πόλης. Ο all day μοντέρνος χώρος του ξενοδοχείου Central ενδείκνυται για τις αυγουστιάτικες βραδιές με φεγγαράδα, ενώ στα συν του συγκαταλέγονται σίγουρα οι προσιτές του τιμές (6€ το απλό ποτό, 9€ το cocktail, 12-15€ οι μεγάλες ποικιλίες αλλαντικών και τυριών, 8€ οι ατομικές).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v