Μπαρ για κουβέντα: 5 ήσυχα στέκια

Ωραία κοκτέιλ, όμορφο περιβάλλον και καλές μουσικές που παίζουν σε χαμηλή ένταση. Πέντε αθηναϊκά μπαράκια για να τα π(ι)ούμε.
Μπαρ για κουβέντα: 5 ήσυχα στέκια
της Ηρώς Κουνάδη

Όσο η εβδομάδα προχωρά προς το Σαββατοκύριακο, τόσο το «πάμε κάπου να πιούμε ένα ποτάκι να τα πούμε» ακούγεται όλο και πιο δύσκολο. Τα ντεσιμπέλ των decks ανεβαίνουν όσο πλησιάζουμε στο Σάββατο, και η κοσμοσυρροή στα χαριτωμένα μεν, μικρά δε μπαράκια της πόλης –και στα τραπεζάκια που απλώνουν έξω– κάνει τα πράγματα λίγο πιο… θορυβώδη. Κι αυτό, βέβαια, δεν είναι καθόλου κακό αν βγήκες για να πιεις και να χορέψεις. Αν, πάλι, προσπαθείς να κάνεις μια έστω υποτυπώδη συζήτηση, η οποία σκοντάφτει κάθε δεύτερη πρόταση πάνω σε ένα απεγνωσμένο «τι;» ή ένα αμήχανο χαμόγελο, το Σαββατόβραδό σου δεν είναι ακριβώς αυτό που θα λέγαμε ονειρεμένο.

Υπάρχει σωτηρία, σε μια πόλη πέντε εκατομμυρίων κατοίκων που φαίνονται να βγαίνουν όλοι ταυτόχρονα; Υπάρχει –την ανακαλύψαμε, σε πέντε υπέροχα μπαράκια, που τα έχουν όλα… κι έχουν και τη μουσική στην ένταση εκείνη που ευνοεί τις κουβέντες. 

Soiree de Votanique
Καστοριάς 38, Βοτανικός, τηλ.: 210 3471401

Είναι το αγαπημένο μας «μυστικό» μπαράκι στα πέριξ του φασαριόζικου Γκαζιού –θα το βρείτε αν διασχίσετε την Ιερά Οδό, στρίβοντας εν συνεχεία στο στενάκι που φιλοξενεί και την Αθηναΐδα. Πρόσφατα απέκτησε και μια χαριτωμένη ήσυχη αυλίτσα, την οποία διακόσμησε με γλαστράκια και λουλούδια, φερ φορζέ καρέκλες και μεγάλα ξύλινα τραπέζια του πικνίκ. Οι μουσικές κινούνται στα κλασικά jazz funk μονοπάτια, τα κοκτέιλ είναι απλά και καλοφτιαγμένα –δικό μας αγαπημένο το Apple Mojito– ενώ αν πεινάσετε έχετε να διαλέξετε από μια μικρή αλλά θαυματουργή λίστα με μεζεδάκια για τσιμπολόγημα, όπως ψητά λαχανικά, μίνι σουβλάκια κοτόπουλου ή μπρουσκέτες με γαύρο μαρινάτο. Οι τιμές κυμαίνονται στα 7€ για τα κοκτέιλ, στα 3-4€ για τα κρασιά και στα 3-5€ για τα μεζεδάκια. 

Κώνειο
Σωκράτος 23, Χαλάνδρι, τηλ.: 211 0120921

Άλλη μια φασαριόζικη πιάτσα, αυτή του Χαλανδρίου, άλλη μία απολαυστικά ήσυχη εναλλακτική. Το Κώνειο Bar (που αν δεν το προσέξατε βρίσκεται πολύ ταιριαστά στην οδό Σωκράτους) απλώνει τα τραπέζια του σε μια πανέμορφη, ατμοσφαιρική αυλή έξω από το νεοκλασικό κτίριο του προηγούμενου αιώνα που το φιλοξενεί. Σερβίρει καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, τα οποία κινούνται σε κλασικά μονοπάτια με ένα μικρό twist (Ginger Mojito, επί παραδείγματι) και παίζει ωραίες funk μουσικές. Αν πεινάσετε, έχει και τσιμπολογήματα του τύπου ποικιλία τυριών-αλλαντικών (στα 4€) αλλά και ωραιότατα γλυκάκια. Οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 5€ για το απλό ποτό και 7€ για το κοκτέιλ. 

Κρίκος
Γενναίου Κολοκοτρώνη 49, Κουκάκι, τηλ: 210 9210060

Σε μια από τις ωραιότερες γειτονιές της Αθήνας, εκεί όπου το Κουκάκι συναντά τα Πετράλωνα, προσγειώθηκε πριν από λίγους μήνες ένα πανέμορφο, φωτεινό στέκι που σερβίρει νοστιμότατα μεζεδάκια που αναγράφονται κάθε μέρα στον μεγάλο μαυροπίνακα, καθαρά ποτά αλλά και καφεδάκια πιο νωρίς, στους δύο του χώρους: την ψηλοτάβανη αίθουσα με τα ξύλινα τραπεζάκια και το μωσαϊκό στο πάτωμα, και το μέσα δωμάτιο, με τον καναπέ και το τραπέζι για πιο πριβέ συνάξεις και επιτραπέζια. Οι μουσικές κινούνται σε ethnic, jazz και funk μονοπάτια, ενώ οι τιμές είναι εξαιρετικές –στα 5€ το ποτό, λιγότερα από 10€ το άτομο για 2-3 μεζεδάκια. 

Dot
Κτενά 1, Κέντρο, τηλ.: 210 3210551, 6942400897

Απλώνει τα τραπεζάκια του πλάι στις φυλλωσιές της μυστικής πλατεΐτσας που σχηματίζεται απέναντι από την οδό Ρόμβης (μην μπερδεύεστε από το όνομα που αλλάζει) και τα φωτίζει ατμοσφαιρικά, δημιουργώντας ρομαντικό σκηνικό που ευνοεί τις χαμηλόφωνες κουβέντες. Βοηθά και η μουσική που κινείται σε jazz και funk τόνους από τα 80s μέχρι σήμερα, αλλά και τα εξαιρετικά του κοκτέιλ, που συμβάλλουν στο να… λυθεί η γλώσσα. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, και τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 9-10€. 

Blue Bird
Hπίτου 4, Σύνταγμα, τηλ.: 6944878767

Αν δεν έρθεις συστημένος, δύσκολα θα «τύχει» να το βρεις. Κρυμμένο στον ήσυχο πεζόδρομο της Ηπίτου, ανάμεσα στην Πλάκα και το Σύνταγμα, βγάζει τραπεζάκια μπροστά στην κατακόκκινη τζαμαρία του, που τραβά τα βλέμματα των περαστικών, και σερβίρει με την ίδια άνεση σοκολατόπιτες, μπρουσκέτες με σολομό και guacamole, και ωραία κοκτέιλ. Οι μουσικές του είναι (το μαντέψατε) jazz-funk με διάφορα… λοξοδρομίσματα, ανάλογα τη μέρα και τη διάθεση. Οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 6€ για το απλό ποτό, ενώ κάθε μέρα εκτός Κυριακής «παίζει» και happy hour, από τις 18.00 έως τις 21.00, με όλα τα κοκτέιλ στα 6€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v