Cocktail bars: Μια mixed βόλτα στην Αθήνα

Απολαμβάνουμε κοκτέιλ με τζιν, με βότκα, με ούζο και με… ό,τι αλκοόλ προκύψει σε αγαπημένα μπαράκια της Αθήνας.
Cocktail bars: Μια mixed βόλτα στην Αθήνα
Τείνει να γίνει κοινό σημείο στα περισσότερα μπαράκια της Αθήνας, μαζί με την λίστα των ποτών τους να προσθέτουν και μερικά κοκτέιλ. Το κατά πόσο όμως μπορούν πραγματικά να τα υποστηρίξουν είναι άλλο θέμα. Ευτυχώς, υπάρχουν και εκείνες οι διευθύνσεις που έχουν πάρει το θέμα … πατριωτικά και συνεχίζουν απρόσκοπτα να παραδίδουν μαθήματα mixing.

Μιας και το κλίμα λοιπόν είναι ήδη καλοκαιρινό, βολτάρουμε στην Αθήνα και επισκεπτόμαστε τα μπαράκια όπου ξέρουμε ότι θα απολαύσουμε τα καλύτερα cocktails.

Think+ (Γκίνη & Ασπασίας Κανατσούλη 2, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6839876): Μινιμαλιστική μπάρα που «βγάζει» πολύχρωμα κοκτέιλ για κάθε γούστο. Pomegranate Splash για αρχή με βάση το ρόδι και τη βότκα, και συνεχίζουμε με Cheesecake –ναι, άμα θες ακόμα και τα γλυκά γίνονται κοκτέιλ. Τιμές από 8€.


 Six D.O.G.S. (Aβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3210510): Ο κήπος του είναι ό,τι πρέπει για αυτήν την εποχή και τα κοκτέιλ του επίσης. Τα Daiquiri πεπόνι/ καρπούζι, Golden Player με bitter πορτοκαλιού και mojito φράουλα συγκαταλέγονται στα αγαπημένα μας. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 9-10€, και η λίστα είναι όσο μικρή πρέπει, για να είναι όλα ένα κι ένα.

42 (Κολοκοτρώνη 3, τηλ: 6948242455): Κονταροχτυπιέται με το Baba Au Rum για τον θρόνο του καλύτερου κοκτειλάδικου στο κέντρο. Το ποιος θα κερδίσει το αφήνουμε πάνω σας, ενώ εμείς απολαμβάνουμε ένα Whimsical με ρούμι και ένα «μυστικό» σιρόπι 42 υλικών. Τα εμπνευσμένα κοκτέιλ του κοστίζουν από 8€ μέχρι 10€.

Baba Au rum (Κλειτίου 6, Σύνταγμα, τηλ: 6948242455): Κλασικό στέκι που έβγαλε τους θαμώνες του στον πεζόδρομο, απαγόρευσε το κάπνισμα μέσα και έκανε το Zombie cocktail της μόδας. Φοβερή εμπειρία από τους mixologists στην μπάρα, σου φτιάχνουν ό,τι θες με ό,τι βάση θες. Προσωπικό μας αγαπημένο το ρούμι. Από το 10-12€ το κοκτέιλ.

Dot bar: Ωραία μουσική και ατμόσφαιρα και φυσικά εκπληκτικά κοκτέιλ σε αυτό το καλοκρυμένο μπαράκι του κέντρου, το οποίο άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στο κοινό. Must εδώ τα signature Wiph Twist με μαστίχα, τζιν, βασιλικό, κρέμα γάλακτος, καραμέλα, βανίλια και bitters, Passion Caramel με cachaca, passion fruit, lime καραμέλα και μέλι και Sorisso με limoncello, maraschino, φρέσκο χυμό λεμόνι και... μασκαρπόνε. Τα signature κοκτέιλ κοστίζουν 10€ και τα "κλασικά" 8-9€.

Pere Ubu (Κύπρου 74, Γλυφάδα. Τηλ: 2108941450): Αpple Martini, Sakerinia (μια... ιαπωνική εκδοχή της caipirinia με σάκε), daiquiri με φράουλα, με ανανά, vodka passion fruit, Jasmine Mochito, λίγη σημασία θα έχουν τα ονόματα από τη στιγμή που θα μπείτε στο... παιχνίδι των cocktails του Pere Ubu και βγείτε μεθυσμένοι. Από 8-10€.

Holy Spirit (Λαοδίκης 41,Γλυφάδα, τηλ: 21 0898 2650): Cocktails… to go στο πρώτο μπαρ (απ’ όσο γνωρίζουμε τουλάχιστον) το οποίο στα δίνει πακέτο. Φοβερό το Pornstar martini και το fantastic boyfriend, σούπερ δροσερή η Μαργαρίτα λεμόνι. Επίσης πολύ καλές τιμές, από 7€.

El Rey Alobar
(Θουκυδίδου 7, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6814459): Τα κοκτέιλ του είναι μια κατηγορία μόνα τους: δοκιμάστε Dragon Flower με παλαιωμένο ρούμι, μάνγκο και κάρι ή Starlight με ρούμι, βανίλια και αιθέρια έλαια πορτοκαλιού και θα μας θυμηθείτε. Από 8€ το κοκτέιλ.


Bardot (Σκουφά 50, Κολωνάκι): Μικρό στο μάτι, μεγάλο στο… bardtending με εξαιρετικά cocktails από έμπειρους mixologist και χαλαρωτική τζαζ για να τα απολαύσετε όπως πρέπει. Αγαπημένα μας τα Bramble, Jasmine Breeze και Stormy Apple Sour. Τιμές λογικές, από7€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v