Κολωνάκι: Φαγητό και καφές στη σκιά του Λυκαβηττού

Αυτό το Σάββατο λιαζόμαστε στην πλατεία Δεξαμενής, ξαναγνωρίζουμε τον Λυκαβηττό και ξενυχτάμε στα εναλλακτικά στέκια του Κολωνακίου για φαγητό και καφέ.
Κολωνάκι: Φαγητό και καφές στη σκιά του Λυκαβηττού
Είχαμε καιρό να βολτάρουμε στο Κολωνάκι. Όχι επειδή δεν διαθέτει ενδιαφέρουσες γωνιές και στέκια, αλλά επειδή, ως συνήθως, μαζί με τα «ξερά» καίγονται και τα «χλωρά» - ήτοι η φήμη της «στημένης» διασκέδασης που εμπνέουν μερικά από τα στέκια της περιοχής, επισκιάζει τις απλές, εναλλακτικές επιλογές του Κολωνακίου. Όπως μια βόλτα στον Λυκαβηττό. Ή ένας ελληνικός καφές σε μια αναπάντεχα πράσινη πλατεία. Ή μεζεδάκια με μεσογειακό ταμπεραμέντο. Φύγαμε για την κολωνακιώτικη έξοδο της εβδομάδας;

Στην πλατεία Δεξαμενής για καφεδάκι



Το καφενεδάκι της Δεξαμενής είναι από μόνο του λόγος να επιστρέψουμε σε αυτή την δροσερή, καταπράσινη, εναλλακτική πλατεία του Κολωνακίου, που αντί για τα ακριβά café bars όπως αυτά της άλλης πλατείας, έχει να καυχιέται για το καφενείο όπου σύχναζε ο Παπαδιαμάντης, για το θερινό σινεμαδάκι του που κάτι μας λέει ότι συγυρίζεται για να επιστρέψει δυναμικά και την δροσερή σκιά που της ρίχνει ο Λυκαβηττός. Πιάστε θέση σε ένα από τα τραπεζάκια των δύο παράλληλων πεζοδρομίων και απολαύστε ελληνικό καφέ με μοναδικό soundtrack τα τιτιβίσματα των πουλιών – ο νέος ιδιοκτήτης του καφενείου αποφάσισε να διατηρήσει το παραδοσιακό στιλ του, μακριά από τα ντεσιμπέλ των μοντέρνων café.

Στην Αλεπού για φαγάκι



Συνεχίζουμε κατηφορίζοντας με όρεξη προς την Χάρητος, όπου τον τελευταίο χρόνο ο σεφ Γιάννης Μπαζεβάνης έχει στήσει άλλο ένα καταφύγιο ελληνικής γεύσης. Η Αλεπού (Χάρητος 29Β & Πλουτάρχου, τηλ.: 210 7242717) θα σας θυμίσει άλλες εποχές, χάρη στον νοσταλγικό χώρο και τα προϊόντα ελληνικής προέλευσης αποκλειστικά με τα οποία δημιουργούνται οι γεύσεις του μενού. Στο τελευταίο, θα συναντήσετε πειραγμένες ελληνικές συνταγές, όπως κασσιώτικα ντολμαδάκια με γιαούρτι, κόκορα με χυλοπίτες και ταλιάτα μόσχου. Υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο.

Στον Λυκαβηττό για καθαρό αέρα

Αφού φάγατε, ευκαιρία να τα… κάψετε. Ανηφορίστε προς τον ψηλότερο λόφο της Αθήνας, για να απολαύσετε την ασυναγώνιστη θέα από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και να πάρετε μια δυνατή δόση οξυγόνου πριν επιστρέψετε στην «πραγματικότητα». Για όσους δεν είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν την πολύτιμη ενέργειά τους (δεδομένου ότι σας έχουμε και συνέχεια), επιλέξτε μια βόλτα μέχρι την κορυφή του λόφου με το τελεφερίκ του Λυκαβηττού – μάθετε περισσότερα εδώ.

Στο Para siempre για κλείσιμο με "πάρτι"



Κι αφού χορτάσαμε θέα, κατεβαίνουμε και πάλι στο Κολωνάκι, κι από εκεί κατευθείαν στην… Ισπανία, όπως μας τη συστήνει το Para Siempre (Χάρητος 43, τηλ.: 210 7210155), το wine bar στον όμορφο πεζόδρομο της Χάρητος που διαθέτει ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών αλλά και πιο… σκληρού αλκοόλ, το οποίο μπορείτε να συνδυάσετε με τα πεντανόστιμα tapas του μενού (από 5€).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v