Η καρναβαλική έξοδος του Σαββάτου

Πού θα το κάψουμε… λίγο πριν κάψουμε τον Καρνάβαλο; Λίγες ώρες πριν την Κυριακή της Αποκριάς, βολτάρουμε στην Κυψέλη, στην Πλάκα και στου Ψυρρή, χαζεύοντας τις γιορτινές εκδηλώσεις που επιτέλους θα δώσουν λίγο χρώμα στους δρόμους της Αθήνας.
Η καρναβαλική έξοδος του Σαββάτου
Τριήμερο έρχεται, το αποκορύφωμα των Αποκριών επίσης, και δεν κρατιόμαστε. Όχι επειδή λατρεύουμε το Καρναβάλι (εντάξει, κάποιο από εμάς και για αυτό), αλλά επειδή ούτως ή άλλως έχουμε περιθώριο για ολοήμερη εξόρμηση ή ξενύχτι, μιας και όχι μόνο έχουμε «ρεπό» την Δευτέρα, αλλά ακολουθεί κι άλλο τριήμερο την αμέσως επόμενη εβδομάδα. Κρατάμε μια «πισινή» για το κεφάλαιο “καιρός”, ο οποίος είναι πιθανό να μας επιφυλάσσει εκπλήξεις αυτό το σαββατοκύριακο, αλλά δεν πτοούμαστε και ετοιμάζουμε σχέδια για πάρτι στους δρόμους της Αθήνας.

*Επιστρέφουμε Κυψέλη
Το πρωινό του Σαββάτου μας βρίσκει στην αγαπημένη Φωκίωνος Νέγρη, για να πάρουμε γεύση από παλιά Αθήνα – ιδιαίτερα αν η συνοδεία μας απαρτίζεται από πιτσιρίκια- καθώς στις 11.30, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου θα ξεκινήσει τον περίπατό της στον πεζόδρομο, παίζοντας λάτιν ρυθμούς που δίνουν έναυσμα για χορό από νωρίς. Αμέσως μετά, στις 12 το μεσημέρι, η δημοτική αγορά της Κυψέλης θα σφύζει από ζωή, καθώς θα εκτυλίσσεται η δωρεάν δράση «Σκηνές από ένα γάμο, από ένα διαγώνισμα και από μία ιστορία», που περιλαμβάνει commedia del arte πειραματισμούς από την θεατρική ομάδα Μπουφόνοι.

Στην συνέχεια πιάστε τραπέζι –από αυτά με το καρό τραπεζομάντιλο και την ρετρό, ζεστή ατμόσφαιρα, που θα βρείτε στο Πέταλο, το παραδοσιακό μεζεδοπωλείο στην γωνία των οδών Ξάνθης και Λέλας Καραγιάννη (τηλ: 210 8622000). Παλιές φωτογραφίες, κρασοβάρελα, ρετρό ταπετσαρίες, και φυσικά σπιτικό μαγειρευτό φαγητό θα κερδίσει όλη την οικογένεια. Από το μοσχομυριστό μοσχαράκι γιουβέτσι και τα γιουβαρλάκια μέχρι το κοτόπουλο, τις πιπεριές και τους κρεατομεζέδες, απολαύστε το ποιοτικό φαγητό, γιατί πλησιάζει επικίνδυνα η περίοδος της νηστείας. Υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο με κρασί.

*Σαββατόβραδο στο κέντρο
Ξεκινήστε από την Πλάκα, στην καρδιά της οποίας από τις 19.30 θα παρελάσει η ομάδα καρναβαλιστών των Μορφών Έκφρασης με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς Αθηναίους. Ξεκουραστείτε στην αυλή του «Γλυκύ» (Αγγέλου Γέροντα 2 και Αγγελικής Χατζημιχάλη), το πιο «φανερό» μυστικό της Πλάκας, πίσω από την Κυδαθηναίων, για καφεδάκι ή ουζάκι με καλούς μεζέδες.

Για το βράδυ, προτείνουμε να «αγκαλιάσετε» την σκοτεινή πλευρά σας, να ντυθείτε όσο πιο τρομακτικά γίνεται, και να κατηφορίσετε μέχρι του Ψυρρή, εκεί όπου θα καταλήξει η πρώτη μεγάλη παρέλαση Ζόμπι που διοργανώνεται στην Ελλάδα, για να κηρύξει την έναρξη του πάρτι στο Ghost House (Λεπενιώτου 26). Πρόκειται για ένα thriller party, όπου όλοι θα είναι μεταμφιεσμένοι σε ζόμπι, βαμπίρ, serial killers, φαντάσματα και κακούς ταινιών. Βάλτε κι εσείς τα… κακά σας και σπεύστε από τις 22.00 – η είσοδος στοιχίζει μόλις 3€, μάθετε περισσότερα εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v