H έξοδος του Σαββάτου: «Άνθρωπε αγάπα» τον… Βοτανικό

Αυτό το Σάββατο θυμόμαστε τα νιάτα μας μέσα από τα τραγούδια του Κώστα Τουρνά στην σκηνή της Αυλαίας και βολτάρουμε σε μια «βιομηχανική» περιοχή της Αθήνας, η οποία έχει όλα τα φόντα για να γίνει hip πιάτσα.
H έξοδος του Σαββάτου: «Άνθρωπε αγάπα» τον… Βοτανικό
Αυτό το Σάββατο, για ακόμα μια φορά δεν έχουμε σκοπό να κάτσουμε μέσα. Αφού συμπληρώσουμε τις οκτώ, δέκα, δώδεκα (να το αφήσω;) ώρες ύπνου που μας χρειάζονται για να πούμε ότι «χορτάσαμε» ξεκούραση, λέμε να κατηφορίσουμε για ακόμα μια φορά προς το κέντρο της πόλης... ελκώμενοι από μια άκρως ελκυστική πιάτσα για βόλτες, αλλά και μια εξίσου ενδιαφέρουσα μουσική πρόταση από τα παλιά.

Βόλτες και καφεδάκι στο τρένο

Ξυπνάμε χαλαρά λοιπόν και χωρίς κανένα άγχος και αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, παίρνουμε ομπρέλα για παν ενδεχόμενο, αφήνουμε το αυτοκίνητο σπίτι και μπαίνουμε στο μετρό ή τον ηλεκτρικό με προορισμό τον σταθμό του Θησείου. Εδώ όλο και κάποιο παζάρι θα πετύχουμε μπροστά μας από τους δεκάδες πλανόδιους που απλώνουν την πραμάτεια τους με κάθε λογής μικρά, ασήμαντα ή σημαντικά αντικείμενα. Τροφή για… χάζεμα σε κάθε περίπτωση, πριν λάβουμε την απαραίτητη δόση καφεΐνης για να πάει καλά η ημέρα.

Συνεχίζουμε κατηφορίζοντας το πλακόστρωτο κάτω κομμάτι της Ερμού για να καταλήξουμε στην Πειραιώς και από εκεί βάζουμε πλώρη για την Κωσταντινουπόλεως και το Τρένο στο Ρουφ. Τι έχουμε εδώ; Για όσους δεν ξέρουν, πρόκειται για την μοναδική αμαξοστοιχία στον κόσμο που φιλοξενεί στα βαγόνια της θεατρικές παραστάσεις, ρομαντικά δείπνα, λογοτεχνικά και καλλιτεχνικά events ή απλώς τον καφέ μας. Χαμηλός φωτισμός από παλιές απλίκες τρένων, μεταλλικά κηροπήγια, παιδικά τρενάκια αντίκες αλλά και γκραβούρες και πίνακες που απεικονίζουν θέματα της εκάστοτε θεατρικής παράστασης, αποτελούν το ντεκόρ του ιδιόμορφου αυτού χώρου. Προτιμήστε, ακόμα και αυτήν την εποχή, να πάρετε τον καφέ ή την μπύρα σας και να αράξετε στον ξύλινο πάγκο έξω στην αποβάθρα.

Old school γεύσεις

Σας άνοιξε η όρεξη; Ρόδα είναι (Καδμείας 50, τηλ: 210 3421566) και γυρίζει. Το ομώνυμο οινομαγειρείο ταΐζει τους πεινασμένους της περιοχής κάθε μεσημέρι με μερακλίδικα μαγειρευτά και τα καταφέρνει περίφημα. Από μπριάμ, ψαρόσουπα και γιουβέτσι, μέχρι μπακαλιάρο πλακί, κοτόπουλο με φασκόμηλο και πατατούλες στον φούρνο, κοκκινιστό μοσχαράκι και ζυμαρικά με διαφορετικές κάθε φορά σάλτσες, το τσουκάλι της Ρόδας αχνίζει με τον πιο δελεαστικό τρόπο τα μεσημέρια, σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 10-15€ κατ’ άτομο για πλήρες γεύμα. Η Ρόδα λειτουργεί κάθε μέρα εκτός Κυριακής, μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Μια ολόκληρη εποχή επί σκηνής

Με τα τραγούδια του μεγαλώσαμε και ναι, τα ακούμε ακόμα. Μπορεί να πέρασαν χρόνια από τότε, όπως ποιος μπορεί να ορκιστεί ότι κάποια στιγμή δεν σιγοτραγούδησε το «Άνθρωπε Αγάπα» ή το «Ήλιε Μου - Ήλιε Μου», όταν τυχαία το άκουσε σε μια blast from the past ραδιοφωνική εκπομπή; Ο Κώστας Τουρνάς επιστρέφει με τα κλασσικά ροκ κομμάτια του στην σκηνή της Αυλαίας (Αγ. Όρους 15 και Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός) και εμείς θα είμαστε εκεί για να τραγουδήσουμε….



Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v